sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Nicolăescu: Medicii nu au conflict de muncă deschis cu Ministerul Sănătăţii.
Medicii nu au deschis, prin sindicatele lor, niciun conflict de munca cu Ministerul Sanatatii, a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Ministrul a raspuns, la sfarsitul dezbaterilor privind proiectul de buget pe 2014, ca in opinia lui subiectul legat de greva generala din sanatate, anuntata de Sanitas pentru 28 noiembrie, este marcat de "o neconcordanta intre declaratii, re
Un desen de Nicolae Grigorescu, vândut cu un preţ RECORD.
"Visare - Portretul Zettinei Urechia", de Nicolae Grigorescu, detine recordul pentru cel mai scump desen vandut intr-o licitatie romaneasca de arta, transmite Mediafax. Licitatia de Alb Negru, organizata, joi, de casa Artmark, desenul a fost adjudecat cu suma de 11.000 de euro, dublul pretului de pornire. Citeste si: Autografele lui Armstrong si Gagarin, de vanzare la licitatie Licitatia
Ucraina dă vina pe FMI pentru refuzul de a semna acordurile cu UE.
Primul ministru ucrainean, Mykola Azarov, le-a spus, vineri, parlamentarilor din opozitie, ca renuntarea la acordul de asociere cu UE a fost determinata de termenii excesiv de duri impusi de FMI in cadrul unui plan de refinantare a datoriei Ucrainei. Ca raspuns la decizia oficiala a Ucrainei de a renunta la acordurile cu Uniunea Europeana, care urmau sa fie semnate la summitul de saptamana viitoar
Ponta: Cer iertare victimelor restricţiilor de trafic impuse de prezenţa la Bucureşti a 16 premieri
Premierul Victor Ponta a ţinut să ceară iertare, vineri, celor care vor fi "victime ale restricţiilor de trafic" impuse de prezenţa la Bucureşti a 16 şefi de guvern, pentru Forumul oamenilor de afaceri China-Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va avea loc în perioada 25-27 noiembrie.
ŞOC în Rusia: Milioane de carduri au fost blocate, după închiderea Mater Bank. Banca are o treime din reţeaua de bancomate
Retragerea neaşteptată a licenţei de funcţionare a Master Bank, cu numeroşi clienţi adunaţi în faţa agenţiilor instituţiei financiare, ale căror uşi au rămas închise, şi cu milioane de carduri blocate, a amintit ruşilor de perioada traumatizantă post-sovietică.
VIDEO Trei femei au fost tinute sclave timp de 30 de ani: Marea Britanie, intre stupoare si semne de intrebare
Marea Britanie incearca sa inteleaga cum si de ce trei femei au putut fi sechestrate ca sclave timp de 30 de ani intr-o locuinta din Londra, in conditiile in care astfel de cazuri par sa se multiplice, scrie AFP.
Internetul este ameninţat de cenzură şi de supraveghere, potrivit inventatorului său
Britanicul Tim Berners-Lee, principalul inventator al "world wide web" (denumirea oficială a internetului, n.r.), a avertizat, vineri, în legătură cu apariţia unui internet "cenzurat şi aflat sub supraveghere", care ar constitui o ameninţare pentru democraţie.
EUROVISION 2014: Participarea României va fi decisă de membrii CA ai SRTv
Societatea Română de Televiziune (SRTv) s-a înscris la concursul Eurovision 2014, însă membrii Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române sunt cei care vor decide, pe 12 decembrie, dacă România va participa sau nu la această competiţie.
Scriem despre consecintele crimelor fara nicio limita sau opreliste
"Trei secunde", cel mai bun roman suedez in 2009, a aparut acum in romaneste, la Editura Trei. Cititi un interviu cu cei doi autori, Roslund & Hellström, ai cartii in care explica cum au conceput si cum au documentat acest roman trepidant. De pilda, de ce romanul se numeste trei secunde: "Am vazut cu ochii nostri cum se trage din turla unei biserici la o distanta de 1503 metri,
Trei sateliţi europeni care vor studia câmpul magnetic terestru, lansaţi cu succes din Rusia
O rachetă Rockot a fost lansată cu succes, vineri, de pe un cosmodrom rus, având la bord trei sateliţi europeni Swarm care vor studia din spaţiu câmpul magnetic terestru, potrivit imaginilor difuzate în direct de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Vladimir Putin consideră că UE este cea care ameninţă şi şantajează Ucraina
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că europenii sunt cei care folosesc "ameninţările şi şantajul", ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora Rusia a exercitat presiuni pentru ca Ucraina să abandoneze acordul cu UE.
VIDEO Victor Ponta, despre decizia Curtii Constitutionale privind Rompetrol: Ma tem pentru locurile de munca. Compania ar putea intra in insolventa
Premierul Victor Ponta s-a declarat nedumerit, vineri, de decizia Curtii Constitutionale privind Memorandumul incheiat de guvern cu compania kazaha Rompetrol, afirmand ca societatea ar putea intra in insolventa.
Ucraina a luat o pauză în negocierile cu UE, comentează presa rusă
Ucraina a suspendat joi pregătirea Acordului de Asociere cu UE care urma să fie semnat la summitul Parteneriatului Estic, la Vilnius, pe 28-29 noiembrie, motivând o decizie economică, însă a oferit asigurări că îşi va continua parcursul european, o situaţie ambiguă comentată pe larg în presa rusă.
Ponta, despre efectele unei respingeri a bugetului de către Băsescu: Pensii neindexate şi nemajorări salarii
Un eventual gest al preşedintelui Băsescu de a respinge şi întârzia promulgarea bugetului pe 2014 va impune ca pensiile să nu mai fie indexate, va bloca majorări de salarii şi va opri începerea unor noi investiţii, existând şi un risc major ca acordul cu FMI să fie afectat, afirmă premierul Ponta.
Liviu Dragnea: Rectificarea negativa, generata de o proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante. / Să fie armonie. Să se nţeleagă Băsescu cu Antonescu, iar Antonescu cu Ponta şi Constantin
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la dezbaterea bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale, pe care il conduce, in Comisiile parlamentare de administratie, ca rectificarea negativa a fost generata de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat, vineri, si ce parere are despre declaratiile te
VIDEO Ion Sandu (ANM): De luni incepe sa ninga. Nu excludem posibilitatea sa emitem o atentionare Cod Galben de zapada
Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat vineri ca, incepand de luni, in partea de vest, centru, nord si in Oltenia precipitatiile sub forma de ploaie se vor transforma in ninsoare, urmand ca in urmatoarele doua zile ninsorile sa se extinda in sudul tarii. Este posibil ca ANM sa emita luni o atentionare Cod Galben de ninsoare.
TRAGEDIE în Letonia: Bilanţul prăbuşirii acoperişului unui centru comercial a ajuns la 43 de morţi
Bilanţul prăbuşirii acoperişului unui centru comercial, în oraşul Riga, a ajuns la 43 de morţi, echipele de intervenţie continuând căutarea victimelor.
Dragnea, lui Băsescu: Finanţăm acum mii de obiective iniţiate de PDL, care a vândut iluzii
Vicepremierul Liviu Dragnea i-a transmis, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat că va retrimite Parlamentului Legea bugetului pe 2014 dacă va fi adoptată cu fondurile iniţiale alocate MDRAP, că acest minister finanţează acum mii de obiective iniţiate de PDL, care "a vândut iluzii".

NOV 21

Niciun comentariu: