duminică, 23 iunie 2013

Tragedie: 
Tragedie de proporții în Muntenegru. Cel puțin 15 persoane de naționalitate română și-au pierdut viața duminică seară, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie.
autocar romani muntenegruAccidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.
Autocarul care are numere de România, a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.
Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.
În imaginile difuzate de televiziunea din Muntenegru RTCG, se vede cum echipajele de intervenție coboară în râpă printre copaci, și caută să scoată din autocar răniții și cadavrele.
Ministerul Afacerilor Externe confirmă informațiile venite din Muntenegru, precizând că: Din primele cercetări, printre victimele accidentului se află și cetățeni români. Ambasada României la Podgorița a fost informată cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc în Muntenegru. O echipă consulară s-a deplasat la locul accidentului. Ambasadorul României se află deja la spitalul la care sunt internați o parte dintre cetățenii români. Reprezentanții misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere asistență și protecție consulară.
Bilanțul inițial realizat de autoritățile muntenegrene indică faptul că șaisprezece persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. După ce un autocar cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic.
Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat.
Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.
Autocarul aparține unei agenții de transport intern și internațional de persoane, iar excursia în Muntenegru efectua o cursă ocazională în această țară.
The post 15 români morți în Muntenegru appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de 16 zile pentru o infecţie pulmonară, este într-o stare "critică" de 24 de ore, a anunţat preşedinţia duminică seară, citată de AFP.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Corlăţean a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a convocat Celula de criza a MAE pentru accidentul din Muntenegru in care un autocar cu numere de inmatriculare romanesti s-a prabusit intr-o prapastie, informeaza Mediafax. O echipa consulara mobila de la Bucuresti se va deplasa in scurt timp la Podgorica, pentru a acorda asistenta cetatenilor romani raniti in accident. Anterior, Ministerul roman de Externe a informat ca un autocar cu turisti s-a prabusit duminica intr-o prapastie de 30 de metri din ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Un autocar inmatriculat in Romania s-a prabusit, duminica dupa-amiaza, (ora 18.00, ora Romaniei) intr-o prapastie de 30-40 de metri din Muntenegru, la aproximativ 30 de km. de capitala Muntenegrului, Podgorica. In autocar erau  47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor, a spus Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agentia de turism care a organizat circuitul.
UPDATE 04:30 Ministerul roman de Externe anunta ca numarul persoanelor decedate a crescut la 18.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Din lac in put: Victor Ponta intre Che Guevara si Adrian Nastase
Spune-mi cine iti este modelul politic si moral ca sa-ti spun cine esti! Pentru Bill Clinton, de pilda, modelul a fost John F. Kennedy. Pentru George W. Bush a fost Ronald Reagan. Pentru Mitterrand, modelul a fost Leon Blum. Pentru Ceausescu, Stalin combinat cu Tito. Pentru Vladimir Putin, modelul ramane, neindoios, fostul sef al KGB, urmasul lui Brejnev in fruntea URSS, Iuri Andropov. Pentru Victor Ponta, iata, modelul este Adrian Nastase.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

TODAY

România intră în săptămâna caniculei cu vijelii și grindină
Meteorologii au explicat, pentru „Evenimentul zilei”, fenomenele extreme de care vom avea parte în această vară
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Cardul care asigură sănătate gratis în concediu
Aproape 300.000 de români au cerut în 2012 card european de asigurat. Asigurările au plătit servicii medicale pentru 5.500
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: