miercuri, 10 decembrie 2014

VIDEO Se intampla in Romania: Muncitorii au turnat beton, dar au uitat sa semnalizeze santierul. Mai multe masini au ramas impotmolite


In cartierul Campinita din municipiul Campina, compania HidroPrahova a executat recent lucrari de introducere si modernizare a canalizarii. "Cum muncitorii nu au mai apucat sa toarne asfalt dupa ce au sapat, aseara au venit cu o solutie uimitoare. Imediat ce au turnat betonul au plecat fara sa semnalizeze in vreun fel ca acesta nu s-a intarit. Asa ca mai multe masini au ramas impotmolite in beton, iar pietonii au inotat prin ciment", informeaza televiziunea VP TV.
Visit Website
Biletele puse în vânzare pentru concertul din 13 iunie 2015 al lui Andre Rieu, de la ora 20.30, din Piaţa Constituţie, s-au epuizat la doar trei ore.

Visit Website
André Rieu va susţine încă un concert în Bucureşti, pe 12 iunie 2015, de la ora 20.30, după ce un număr record de 12.500 de bilete la primul spectacol anunţat al celebrului violonist, programat pe 13 iunie, în Piaţa Constituţiei, s-au epuizat în numai trei ore de la punerea în vânzare.

Visit Website
Patriarhia Română reacţionează după ce în media au apărut informaţii privind veniturile pe care le-ar încasa Patriarhul Daniel, prezentat drept "regele bugetarilor din România", cu un venit net de 22.901 lei lunar. Într-un comunicat de presă remis Gândul, Patrairhia susţine că "Preafericitul nu adună, ci dăruieşte bani, iar contribuţia Patriarhiei Române la bugetul de stat este dublă faţă de suma primită."

Visit Website
Afganistan: Mii de oameni vorbesc despre femeia cu picioarele descoperite din Kabul
O femeia mergea pe strazile din Kabul intr-o rochie de lungime medie pare un lucru normal in majoritatea oraselor din lume. Dar o astfel de poza s-a raspandit foarte repede pentru ca a fost facuta in Kabul, Afganistan, relateaza BBC.
Visit Website
Nici unul din cei peste 200 de romani cu locuintele asigurate obligatoriu care au cerut despagubiri in urma celui mai mare cutremur din acest an, de 5,7 pe scara Richter produs in 22 noiembrie, in regiunea Vrancea, nu a primit pana acum vreun ban. PAID, societatea care trebuie sa faca platile, spune ca despagubirile se vor achita dupa ce va primi un raport oficial din partea Institutului pentru Fizica Pamantului, care sa ateste data si intensitatea cutremurului in functie de regiune. Contactati de HotNews.ro, oficialii Institutului si-au aratat nemultumirea si ne-au transmis adresa PAID care cere Institutului sa estimeze nivelul daunelor, in conditiile in care acest lucru ar trebui facut de firmele de asigurari care au incheiat contractele respective.
Visit Website
Ce salariu are Patriarhul Daniel
.

Visit Website
VIDEO. CÂT A COSTAT închirierea Arenei Naționale pentru Ponta | Vlad Petreanu
ponta arena nationalaJurnalistul Vlad Petreanu a postat pe blogul sau raspunsul primit de la autoritati la solicitarea formulata de el privind costul inchirierii Arenei Nationale de catre PSD pentru lansarea lui Victor Ponta, din 20 septembrie.
„Privind la tv lansarea nord-coreeana din septembrie, am vrut sa stiu cat a platit PSD pentru inchirierea stadionului. De aceea, am trimis Primariei Municipiului Bucuresti o solicitare oficiala in acest sens, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public”, scrie Petreanu (foto mic).
petreanuPotrivit raspunsului oficial de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, pretul inchirierii a fost de 219.132,30 lei, TVA inclus, „la care se adauga consumul de utilitati”.
In plus, din raspuns „se observa ca PSD a incheiat contractul de inchiriere a Arenei Nationale cu numai 3 zile inainte de eveniment ¬ ceea ce spune ceva despre relatiile dintre PSD si institutiile statului roman.”
Articolul integral, aici
Visit Website
In Romania, peste 25.000 de copii si tineri cu dizabilitati sunt inchisi in 717 institutii de protectie sociala si sunt pusi sub tutela unui reprezentant al statului. In mai putin de patru ani, aproape 1.500 de copii si tineri cu dizabilitati au murit, in aceste institutii. Concluziile apartin unei monitorizari realizate de Centrul de Resurse Juridice, care anunta ca, in urma a peste 70 de vizite in aceste centre, lanseaza campania "Lagarele de langa tine" si propune un proiect de lege pentru copiii si tinerii cu dizabilitati mintale inchisi in institutiile statului.
  • Vezi in articol proiectul de lege integral propus de CRJ
Visit Website
Patriarhia Română reacţionează după ce în media au apărut informaţii privind veniturile pe care le-ar încasa Patriarhul Daniel, prezentat drept "regele bugetarilor din România", cu un venit net de 22.901 lei lunar. Într-un comunicat de presă remis Gândul, Patrairhia susţine că "Preafericitul nu adună, ci dăruieşte bani, iar contribuţia Patriarhiei Române la bugetul de stat este dublă faţă de suma primită."

Visit Website
Castrarea chimică a violatorilor şi a pedofililor va ajunge pe masa deputaţilor. Unul dintre ei, condamnat pentru viol

Visit Website
Mic eseu despre democratie
Democratia nu functioneaza de la sine. In societatile moarte, democratia genereaza frustrari intr-o mare de indiferenta. Cine crede ca merge la vot o data la 4 - 5 ani pentru a-si alege salvatorii natiunii - niste supereroi care vor face totul fara nici o contributie din partea lor - se afla inca in zorii civilizatiei politice. Timp de 25 de ani, deci vreme de un sfert de secol, democratia romaneasca a functionat in salturi si a murit repede dupa fiecare zvacnire.
Visit Website
VIDEO Cat a costat petrecerea de ziua lui Victor Ponta pe Arena Nationala
Jurnalistul Vlad Petreanu a postat pe blogul sau, miercuri, raspunsul primit de la autoritati la solicitarea formulata de el privind costul inchirierii Arenei Nationale de catre PSD pentru lansarea lui Victor Ponta, din 20 septembrie.
Visit Website
Zilele de miercuri, 24 şi 31 decembrie, din ultimele două săptămâni ale acestui an ar putea fi declarate drept zile libere de către Guvern, înaintea Sărbătorilor de Crăciun şi, respectiv, Anul Nou, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Visit Website
Unul din doi judecători, de acord cu ELIBERAREA lui Dan Voiculescu!
dan-voiculescuCererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei primite in dosarul ICA va fi analizata pe 6 ianuarie de un complet de divergenta, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).
Acest complet s-a constituit intrucat cei doi judecatori din completul caruia i-a fost repartizata contestatia nu au putut sa cada de acord asupra unei decizii, unul acceptând cererea lui Dan Voiculescu, iar celălalt nu!
Cei doi judecatori din complet sunt Viorica Costiniu, al carui sot e condamnat definitiv pentru coruptie, si Dan Lupascu, notează HotNews.
Urmatorul complet care va judecat contestatia va fi un complet de trei judecatori, Viorica Costiniu, Dan Lupascu si un al treilea judecator.
In cadrul judecarii pe fond a acestei cereri, avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut a cerut anexarea la dosar a inregistrarilor sedintelor de judecata in dosarul ICA, intrucat, sustinea aparatorul, se va putea observa comportamentul completului, „care fost constant de rea credinta”.
Visit Website
ZILE LIBERE suplimentare de sărbători. Cât vor avea românii vacanţă
.

Visit Website
Românii consideră că preşedintele trebuie să aibă ca principale priorităţi crearea locurilor de muncă şi respectarea legilor şi a Constituţiei, relevă un sondaj Inscop remis, miercuri, AGERPRES.

Visit Website
Cum sa ne mentinem optimismul dupa 4 saptamani neintrerupte fara soare?
Dupa 4 saptamani neintrerupte fara soare, dispozitia afectiva si tonusul psihic nu mai sunt atat de stralucitoare. Vremea mohorata, dublata de blocurile gri si aglomeratia specifica lunii decembrie ne vulnerabilizeaza in fata unei astenii nervoase sezoniere. Cum tinem steagul sus? Cum ne conservam optimismul? Cateva sfaturi scurte de la psihiatrul Vlad Stroescu pot fi de ajutor.
Visit Website
Sibiul ocupă poziţia şapte în top.

Visit Website
Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind manipularea pieţei de capital şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare, alte trei persoane fiind cercetate sub control judiciar.

Visit Website
În perioada sărbătorilor mii de brazi sunt tăiaţi pentru a fi împodobiţi. Însă, mulţi dintre aceşti copaci sunt tăiaţi ilegal pentru a fi vânduţi în pieţele din marile oraşe. Numai în ultimele zile au fost confiscate două tone de cetină de brad şi peste 200 de brazi de către politiţişti. Pentru a stopa tăierile ilegale, World Wide Fund for Nature (WWF) – o organizaţie non-guvernamentală internaţională independentă a lansat campania „Opriţi tăierile ilegale!”, prin care îi implică pe cetăţeni să participe direct la semnalarea cazurilor de tăieri ilegale şi să sune la 112. Gândul se alătură campaniei tăierilor ilegale şi îi îndeamnă pe cititorii săi să sune la 112 şi să verifice dacă transporturile de lemn pe care le văd în zona unde ei locuiesc sunt legale.

Visit Website
Cand Volksbank intra in tromba pe piata din Romania in luna mai a anului 2000, nimeni nu-si inchipuia ca dupa 14 ani, toata stralucirea, fastul si ambitiile bancii se vor stinge ca luminitele unui brad de Craciun care fusese odata frumos impodobit, dar care a fost incarcat cu mai multe podoabe decat putea duce. Dupa preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania, noua entitate va urca pe locul al doilea dupa active, gestionand  47 de miliarde, fata de BRD, care anunta in septembrie active de 44 de miliarde de euro. In prezent, BRD are o cota de piata de 13%, iar noua banca va avea o cota de piata de 12,7%. In perioada crizei, Volksbank a reusit sa castige cota de piata mai mare decat a actualului sau cumparator, dupa ce a creditat masiv pe segmentul imobiliar in franci elvetieni. De fapt, de acolo i s-a si tras sfarsitul.
Visit Website
La amenajarea locuinţei au dat o mână de ajutor angajaţi ai unei bănci şi membrii formaţiei Voltaj.

Visit Website
El spune că singurul argument în virtutea căruia Rusia nu este de acord cu sistemul antirachetă de la Deveselu este unul politic.

Visit Website
Procurorii anticorupţie au descins la sediul Consiliului Judeţean Timiş, într-un caz în care sunt verificate unele suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie.

Visit Website
Acțiune de amploare a DNA. Sunt vizați președintele CJ Titu BOJIN (PSD) și consilierul județean Marcel Mihoc (PSD), care au coordonat atribuiri nelegale de contracte în Timiș , București și alte 10 județe. Procurorii anticorupție fac percheziții sediul Consiliului Județean Timiș, la 17 primării din Timiș, la domiciliile unor aleși locali, la sediile unor instituții publice, la sediile unor societăți comerciale, precum și la filialele CFR Călători din 10 județe și București Titu Bojin și Marcel Mihoc vor fi aduși la sediul central al DNA din București. ...
Visit Website
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa, miercuri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri având loc percheziţii la sediul CJ, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe primării din judeţ.

Visit Website
O aşteptare sufocantă a cuprins, minute în şir, Sala Mică a Ateneului în marţea în care emoţia şi bucuria unei întâlniri cu Andre Rieu a devenit realitate. Fără pretenţii de VIP, cu firesc şi răbdare, olandezul cu castel la Maastricht a venit patru ore la Bucureşti ca să dea peste cap star sistemul şi să anunţe personal concertul pe care îl va susţine în Piaţa Constituţiei, pe 13 iunie, anul viitor.

Visit Website

YESTERDAY

Contract record pentru WTA pe drepturile de televizare
Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis a încheiat un contract pentru cedarea drepturilor de televizare, valabil în perioada 2017-2026, în valoare de 525 de milioane de dolari, aproximativ 420 de milioane de euro. Suma reprezintă un record pentru sportul feminin. ...
Visit Website
Din 2009, pe parcursul a cinci ani de zile, au fost condamnati pentru coruptie in Romania nu mai putin de 1.927 de persoane, peste 1.600 fiind barbati. Daca in anul 2009 au fost condamnate pentru coruptie 187 de persoane, in 2012 au fost condamnate 564, iar in 2013 au ajuns sa fie condamnate 496 de persoane. Vezi in articol, defalcat pe ultimii cinci ani, cate persoane au fost condamnate pentru coruptie, cati au dat sau au luat mita si cati magistrati, judecatori sau procurori au fost gasiti corupti in ultimii zece ani.
Visit Website

TODAY

Situație neobișnuită în presa românească. Compania care editează ziarul Puterea l-a suspendat pe directorul publicatiei, Mihai Pâlșu, dupa ce acesta din urma a publicat un
Visit Website
Poliţia suedeză a închis trackerul The Pirate Bay, dar nu pentru mult timp
Site-ul de torrente The Pirate Bay a fost închis marţi în urma unui raid al poliţiei Suedeze, scrie The Verge. Ofiţerii care investigau de mai bine de zece ani portalul de file sharing ce încălca legile proprietăţii intelectuale au descins la o adresă din Stockholm, de unde au ridicat mai multe servere şi computere, conform […]
Visit Website

YESTERDAY

Primarul „erou” al titlului-PORNO a fost arestat
Primarul oraşului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu, a fost arestat preventiv, marţi, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Lungu (foto), membru al PSD, este cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, decizia privind arestarea sa putând fi contestată în 48 de ore. Avocatul lui Lungu a cerut instanţei dispunerea arestului la […]
Visit Website
Proiectul de lege a audiovizualului propus de fostul senator Sorin Roșca Stănescu, condamnat la închisoare, a primit aviz negativ din partea Consiliul Național al Audiovizualului, la propunerea
Visit Website
Ponta: Vineri putem adopta Legea bugetului. Deficitul, 1,83% din PIB
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că s-a ajuns la un acord de principiu cu negociatorii FMI şi ai Comisiei Europene, astfel încât vineri proiectul legii bugetului ar putea fi aprobat şi trimis ulterior către Parlament. „Nu vor exista nicio taxă şi niciun impozit suplimentar în 2015. Toate măsurile deja în vigoare sunt incluse în […]
Visit Website
Tim Cook este nominalizat de TIME pentru Omul Anului 2014
TIME a publicat astăzi lista scurtă cu oamenii care sunt luaţi în calcul pentru premiile pe care revista le acordă anual, iar Tim Cook, directorul Apple, este, încă odată, printre cei nominalizaţi. TIME îi recunoaşte lui Cook meritul lansării iPhone 6 şi 6 Plus, dar şi recenta sa decizie de a-şi declara apartenenţa sexuală. În […]
Visit Website