duminică, 30 noiembrie 2014

Credincioşii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României

Pe 30 noiembrie, moldovenii îşi aleg viitorul. Printre ei, şi Ecaterina Ţugulea, actriţă, cunoscută românilor odată cu apariţia sa în serialul de comedie "Las Fierbinţi".

Visit Website
Credincioşii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României
Credincioşii îl prăznuiesc, duminică, pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, numit şi "Cel dintâi chemat" întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată sărbătoare bisericească naţională.

Visit Website

YESTERDAY

Namibia a organizat vineri, 28 noiembrie, primul mare scrutin electronic din Africa.

Visit Website
Casa lui Alexandru Arşinel, spartă a 5-a oară anul asta
Casa actorului Alexandru Arsinel de la 2 Mai, în judetul Constanţa, a fost spartă din nou, pentru a cincea oară anul acesta.

Visit Website
Zsolt Nemeth, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat că alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României creează oportunităţi noi pentru întărirea legăturilor "care au stagnat pentru aproape trei ani".

Visit Website
„Lucrul bine făcut” nu poate începe cu Mihalache, domnule Iohannis!
MihalacheInformatia ca Dan Mihalache ar urma sa devina seful cancelariei prezidentiale, m-a facut sa ma intreb ce intelegeti oare domnule presedinte Klaus Iohannis prin schimbarea felului de a face politica? Doar o chestiune de stilistica? Nu spun ca nu e necesara ca aerul in oceanul de mitocanie, topenie si tupeism in care politicienii (campion absolut al genului fiind Victor Ponta) si media ne obliga sa inotam, dar cred ca e insuficienta. Am tot avut parte de forme fara fond. Dar chiar si asa, Dan Mihalache (foto) nici macar in aceasta categorie nu intra. Cine i-a urmarit de-a lungul timpului prestatiile publice si mai putin putin putin publice stie ca Mihalache, atunci cind ii racai putin poleiala, este tipul de politician de care am vrea cu totii (cei care v-am votat) sa scapam pentru totdeauna.
Sa luam citeva exemple din categoria “forma”. In 30 iulie, dupa esecul referendumului de demitere al presedintelui Traian Basescu, parte a natiei astepta sa vada daca interimarul Crin Antonescu intentiona sa-si tina cuvintul, exprimat de la tribuna Parlamentului, si sa-si dea demisia. Intrebarea pe care i-a adresat-o jurnalista Sorina Matei lui Dan Mihalache, consilier al prezidentului USL ramas fara obiectul muncii, era fireasca. Ce credeti ca a raspuns Mihalache? „Ia mai du-te și tu în mă-ta dacă ai curiozități din astea…Uită numărul meu de telefon”. Presupun ca sunteti socat. Aveti si de ce. Dumneavoastra sunteti cel care a rostit in campanie memorabila sintagma “Decit sa fiu marlan, mai bine pierd”. Ma gandesc ca nu stiati de astfel de iesiri in decor, ca nimeni de la partid nu v-a facut o fisa a derapajelor oratorice ale personajului.
Ce vreau sa spun este ca traseul politic sinuos al lui Dan Mihalache, lipsa evidenta de convigeri si de caracter, sunt o contrarecomandare pentru functia pe care ar urma sa o ocupe, venind in contradictie cu proiectele si declaratiile dumnevoastra. Pot intelege ca Mihalache, poposit in preajma dumneavoastra pe filiera Antonescu, a fost vioara intai in campanie, pe care insa, in paranteza fie spus, a gestionat-o ingrozitor de prost din mai toate punctele de vedere, si ca presiunea partidului e mare pentru introducerea lui in anturajul dumneavoastra. Nu e nicio surpriza ca PNL, vad ca majoritatea numelor care se vehiculeaza din zona aceasta provin, vrea sa controleze si sa-si impuna oamenii- categoria clientela de partid. Aceasta este exact modul traditional de a face politica in Romania pe care ati spus ca vreti sa-l schimbati.
Seful cancelariei prezidentiale da tonul, are un rol definitoriu, contruieste echipe, atrage oameni (inevitabil dupa chipul si asemanarea lui). Ar fi regretabil ca, dupa ce ati fost perceput drept un om antisistem, care doreste sa se tina departe de coteriile partidelor, sa va inconjurati de politruci de cariera precum Dan Mihalache si altii ca ei.Ar fi o cedare nejustificata de nimic. Valoarea si nu impostura, verticalitatea si nu cameleonismul, expertiza si nu urechismul ar trebui sa fie nota dominanta a viitoarei echipe de consilieri. “Lucrul bine facut” nu poate incepe cu Mihalache.
Andreea Pora
pora



Citiţi comentariul integral, în Revista „22”
Visit Website
Ruşine, Tudor Gheorghe! Voce – da, conştiinţă, ba!
Dacă mai aveaţi nevoie de vreo dovadă că nu există obligatoriu nicio legătură între valoarea artistică şi caracter urmăriţi delirul lui Tudor Gheorghe din ultima vreme. Omul acesta nu s-a trezit nici după 25 de ani din somnul comunismului. Şi-a scos la tarabă credibilitatea de cântăreţ – incontestabilă!- pentru a primi în schimb fir direct cu cabinetul 2, ca pe vremea coanei Leana Ceauşescu.
Doar soţii Ceauşescu mai visau să aibă alături rapsozi de curte precum Tudor Gheorghe sau actori-slugă, precum Radu Beligan. Cum să nu se bucure atunci şi Victor Ponta de astfel de curtenitori? Vă mai amintiţi desigur clipul electoral în care nesătula mustaţă a colindătorului pesedist ne avertiza semeaţă să votăm Victor Ponta. De ce? Pentru că „E VIU”, garanta cântăreţul cumpărat la bucată de PSD! Vă daţi seama, neica Tudor găsise un motiv tare sobru: Ponta nu-i mort, deci e viu. Adică trăieşte, deci trebuie votat!!! Deşteaptă constatare, nu?
Au trecut alegerile, poporul a votat ca favoritul lui boier Gheorghe să meargă la ghena de gunoi a istoriei, dar nici Ponta, nici lăudătorul său nu s-au prins încă de palma dată găştii pesediste de milioane de români. Ponta face pe durul şi dă cu demisii după niscaiva plevuşcă din PSD, iar Tudor Gheorghe se ocupă, mai nou, de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.
Nici măcar Ponta n-a mai avut tupeul să zică o vorbă de rău de Iohannis conştient fiind că îşi pune în cap România revoluţionară din 16 noiembrie. Însă cântătorul său n-are atâta minte politică, o ţine una şi bună cu înjurătura. I-auziţi, dumneavoastră, buni români, ce ţâfnă a scos din el acest individ care crede că dacă i-a dat Dumnezeu voce poate scuipa pe toată lumea după cum îi vine la gură. Citez, mai jos, din articolul semnat de colegii de laPaginadePolitica.ro:
tudor-gheorgheIn timpul unui concert susținut la Roman, Tudor Gheorghe a spus, pe scena, ca actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, vorbeste „o engleza de vaporean, care acosteaza la Amsterdam si stie sa intrebe unde e strada aia cu felinare rosii”, iar rezultatul alegerilor l-a catalogat drept „un blestem”: „Ce blestem pe noi, sa avem un presedinte care chinuie limba engleza si acum dam de unul care chinuie limba romana?”, notează Capital.ro.
Auzi, cine vorbeşte de blestem?! Tudor Gheorghe! Păi, maestre dragă, nu există blestem mai mare pe un popor decât ca vocile sale să-şi vândă conştiinţa! Ăsta e blestem, nu că nu ştie bine limba Iohannis. Chiar crezi că ne pasă atât de mult de formele tale fără fond? De cum sună româna sau engleza din gura unor înalţi aleşi? Din gura lui Carol I oare cum suna limba română? Rău, nu? Da, dar cine-a făcut mai mult decât el pentru ţară, în istoria noastră modernă? NICIUN bun vorbitor de limbă neaoşă! Sau chiar şi Regele Mihai, pe vremea tinereţii sale, nici el nu folosea cuvintele locului cu uşurinţă, dar nu asta conta. Poporul îl iubea şi fără să-şi cumpere cântăreţi la pachet, care să-l laude în campanii de imagine.
Aproape că nu ne mai miră ce jos au ajuns unii artişti. Ce simplu se fac preş în faţa mai-marilor zilei. Iar pentru nea Gheorghe al nostru devine aproape obişnuinţă să-şi compromită cariera, imaginea, ba chiar şi familia.
Pentru cei care au uitat, acest Tudor Gheorghe a fost unul dintre cei care i-au luat apărarea lui Dan Voiculescu, la televiziunea acestuia, după ce justiţia l-a găsit vinovat pe mogul şi l-a trimis zece ani la închisoare. Atunci, mustaţa nici nu i-a tremurat când a făcut blasfemia de a compara cazul lui Voiculescu (un profitor al regimului comunist) cu cel al familiei sale, persecutată de comunişti. Practic, prin acea intervenţie nesăbuită de la Antena 3, Tudor Gheorghe şi-a condamnat a doua oară familia.
Din fericire, părinţii săi şi-au păstrat onoarea, în ciuda tuturor greutăţilor. Nu şi-au vândut sufletul diavolului, precum fiul rătăcitor, nu i-a impresionat un studioul de televiziune, fie el şi de mogul. Spre cinstea sa, iată ce reacţie a avut tatăl lui Tudor Gheorghe la auzul cumetriei dintre fiu şi trustul media al familiei Voiculescu:
ilie-tudorEu nu mă uit la mizeria lor (n.r.- la Antena 3). Și cum să creadă cineva că eu aș putea susține pe un bogătaș (n.r. – Voiculescu) care a făcut avere din banii comuniștilor, care mai e și condamnat acum? Sunt uimit că și-au permis să spună așa ceva…

RESPECT, domnule Tudor-senior! Ruşine, tovarăşe Tudor (Gheorghe)-junior! Tu, fiule nedemn, ai primit un dar divin prin vocea ta de care ţi-ai bătut joc pariind pe minciună, pe corupţie şi pe lipsă de caracter! Totul, pentru bani, pentru un telefon din partea primului-ministru sau pentru nu ştiu ce avantaje încă nedovedite public.
A meritat, Tudor Gheorghe? Acolo este ţara ta, vorba cântecului pe care cu har îl slobozi, dar devenit slogan de campanie pesedistă? În ţara voastră, chiar totul e de vânzare, până şi caracterul? Ruşinos! Aşa vrei să rămâi în istorie? Să vorbească tinerii care au ieşit masiv la vot la modul „Un mare artist, ce caracter infect!”? După astfel de „prestaţii”, sunt tare curios ce vor avea de spus cei care sunt chemaţi să dea cu banul la concertele cântăreţului de curte al Ciumei Roşii. Vor face disocierea între artist şi caracter? Sau vor asculta şi ei de milioanele de conştiinţe care au răcnit în 16 decembrie împotriva lui Tudor Gheorghe şi a prietenului său rătăcit pe drumul către Cotroceni? Vom vedea ce va spune publicul, de acum încolo. Va fi „viu” – aşa cum l-a văzut rapsodul pe Victor Ponta – sau VIU de-adevăratelea…
Laurenţiu Ciocăzanu
Ciocazanu
Visit Website
Dacă postezi astfel de mesaje pe Facebook poţi ajunge în faţa judecătorilor
Reţeaua de socializare Facebook este folosită de circa şapte milioane de români mai bine de cinci ore pe zi. Puţini ştiu însă că ceea ce postează pe Facebook îi poate aduce în faţa judecătorilor.

Visit Website
Ministrul Educației, Remus Pricopie, s-a făcut de râs la Sommet de la francophonie - Dakar
Cristian Preda a relatat pe pagina sa de Facebook că ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care participa în acest sfarsit de saptamana la Sommet de la Francophonie in Dakar, capitala Senegalului, s-a facut de ras la aceasta reuniune dedicata francofoniei pentru ca nu vorbeste franceza. România trebuia să trimită la acest eveniment un bun vorbitor de limbă franceză din respect pentru tema sărbătoririi. ...
Visit Website
Presedintele executiv al PSD a negat, vineri seara, ca ar fi spus in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD ca americanii s-ar fi opus ca Victor Ponta sa devina presedinte al Romaniei, asa cum afirmase Marian Vanghelie, precizand ca a trimis si o scrisoare amabasadei SUA in care infirma acest lucru. "Nimeni n-a vorbit la acea discutie de sase ore (sedinta CExN al PSD - n.red.) despre implicarea unei alte tari in aceste alegeri. Eu am explicat ca Facebook-ul este o retea de socializare americana, dar pe care au folosit-o romanii si s-au socializat pe Facebook si s-au hotarat sa voteze impotriva noastra, dar au votat romanii", a afirmat Liviu Dragnea, la RTV, potrivit Stiripesurse.ro.
Visit Website

Niciun comentariu: