vineri, 12 iulie 2013

Rezultate finale BAC 2013, după contestații. 56,4% dintre candindați au promovat examenul

Rezultate de excepţie realizate de elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz.
medalii-elevi-studenti-olimpiada-concursLotul olimpic de informatică al României a reuşit încă o performanţă remarcabilă pe plan extern, două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.
Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint, anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur.
Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz.
Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.

The post Elevii români au cucerit două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada de informatică appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Un tren a deraiat aproape de Paris
Un tren Intercity a deraiat vineri după-amiaza în apropiere de Paris, la Brétigny-sur-Orge, accidentul feroviar s-a soldat cu zeci de răniți și cel puțin opt morți.
tren deraiat la parisPotrivit presei franceze, care citează mai mulți oficiali francezi și martori ai catastrofei feroviare, trenul a sosit în gară cu viteză foarte mare după care a fost despărțit în două, dintr-un motiv necunoscut la această oră.
O parte a trenului a continuat să ruleze, în timp ce cealaltă parte s-a culcat pe o parte, pe peron.
Potrivit postului BFM-TV, care citează poliţia locală, ar exista cel puţin opt morţi. Presa franceză susţine că numeroşi pasageri au fost electrocutaţi sau striviţi în urma accidentului.
AFP citează un oficial al prefecturii Essonne care a spus că s-a declanșat planul roșu semn că numărul victimelor este însemnat.
Trenul asigura o legătură între Paris şi Limoges (centru), potrivit unei surse din cadrul poliţiei.
Toate trenurile RER C, au fost suspendate din cauza accidentului feroviar
La locul tragediei au sosit mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe care acordă îngrijiri supraviețuitorilor și scor din fiarele contorsionate, pe cei răniți și decedați.
Nu se știe pentru moment numărul pasagerilor aflați în tren în momentul deraierii vagoanelor. Presa franceză vehiculează o cifră de 400 de persoane care s-ar fi aflat în trenul groazei.
The post Un tren a deraiat aproape de Paris appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de tenis din Budapesta
Simona Halep este la un pas de finala turneului WTA de la Budapesta, după ce vineri s-a impus în două seturi, în fața unguroaicei Timea Babos.
simona halepSimona Halep, cap de serie numărul 3 la turneul de simplu feminin de la Budapesta, și-a obținut biletele pentru semifinale, după un meci relativ lejer cu favorita gazdelor.
Simona Halep a câștigat primul serviciu cu 7-5, după ce  la scorul de 3-2 pentru unguroaică, și-a pierdut serviciul.
Românca a reușit să revină în set de la 2-4, la 7-5 și să câștige setul unu după 56 de minute de joc. Și asta după ce la scorul de 5-4, unguroaica a obținut două mingi de set. Românca a reușit să anuleze cele două mingi și a egalat scorul la 5-5.
Simona Halep a început în forță setul doi reușind să obțină trei mingi de brake și astfel a preluat conducerea cu 1-0. Scor la care, românca și-a pierdut serviciul. Din fericire, Halep a făcut re-brake, a preluat conducerea cu 2-1, ca mai apoi să se impună în setul doi cu 6-1, după ce a făcut de patru ori brake.
După o oră și 23 de minute de joc, Simona Halep s-a impus în fața unguroaicei Timea Babos, în două seturi, scor 7-5, 6-2.
În semifinale, Simona Halep ar putea să joace contra româncei Alexandra Cadanțu, dacă aceasta va învinge în sfertul de finală contra israeliencei Shahar Peer, locul 162 WTA.
Pentru calificarea în semifinalele turneului WTA de la Budapesta, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 10.425 de dolari și 130 puncte WTA.
The post Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de tenis din Budapestaappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Rezultate finale BAC 2013, după contestații. 56,4% dintre candindați au promovat examenul
După rezolvarea contestaților, procentul de promovabilitate la bacalaureat 2013, sesiunea vară, a crescu cu un procent, fiind de 56,4%.
bac-bacalaureat-examen-teste-scoala-liceu-eleviMinisterul Educaţiei Naţionale a centralizat, vineri, 12 iulie, datele privind promovarea examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2013, după soluţionarea contestaţiilor.
56,4% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenele de Bacalaureat: 63,1% dintre absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 şi 31,7% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare.
La nivel naţional, 99.056 (56,4%) dintre absolvenţii clasei a XII-a au promovat examenul. Dintre aceştia, 63,1%, respectiv 87.197 de candidaţi din promoţia 2012 – 2013, au promovat Bacalaureatul, iar din promoţiile anterioare, 31,7% (11.859) au trecut probele.
Pentru filiera teoretică, procentul de promovare este de 83,62%, pentru filiera vocaţională – 72,96%, iar pentru filiera tehnologică – 37,32%.
În sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului 2013 s-au înscris 188.842 de candidaţi şi s-au prezentat 175.513.
Dintre aceştia, 320 de participanţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. La filiera teoretică, din totalul celor înscrişi (70.153) s-au prezentat 68.993 de candidaţi şi au fost eliminaţi 66.
La filiera vocaţională s-au înscris 10.530 de candidaţi şi s-au prezentat 10.365, iar 13 au fost eliminaţi. La filiera tehnologică, s-au înscris 65.647 de candidaţi şi s-au prezentat 58.803.
Cei mai mulţi absenţi – 8.844 – şi cei mai mulţi eliminaţi – 113 – s-au înregistrat la filiera tehnologică.
Datele finale arată o uşoară creştere a procentului de promovare, comparativ cu ultimii doi ani, însă o rată de reuşită mai mică decât în 2010 (2012 – 44,4%, 2011 – 45, 7%, 2010 – 69,3%), cu diferenţe sesizabile între promoţiile curentă şi anterioare, dar şi între mediul urban şi mediul rural.
The post Rezultate finale BAC 2013, după contestații. 56,4% dintre candindați au promovat examenul appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Relu Fenechiu, 5 ani de închisoare cu executare
Relu Fenechiu, Minsitru al Transporturilor a fost condamnat vineri, la 5 ani de închisoare de completul de trei judecători de la Înalta Curte de casație și Justiție, în dosarul Transformatorul.
relu fenechiuRelu Fenechiu va face pușcărie în dosarul Transformatorul, fiind primul ministru în funcție care este condamnat de o instanță de judecată din România
Completul format din judecătorii Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu, a decis vineri ca Relu Fenechiu să stea după gratii cinci ani de zile pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă calificată. Fenechiu a mai primit și o pedeapsă complementară de trei ani privind interzicerea unor drepturi.
Ion Mărghidan a fost condamnat la 6 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi.
Turbatul Ioan, fost director general al Electrica Muntenia a primit 6 ani de închisoare.
Fratele lui Fenechiu, Lucian Fneechiu a primit tot cinci ani de închisoare la fel ca și Bogdan Damian.
În timp ce Petru Andronache a primit 7 ani închisoare și 5 ani pedeapsă complementară, pentru abuz în serviciu în formă calificată.
Procurorul DNA a cerut instanţei supreme condamnarea lui Relu Fenechiu şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul “Transformatorul” la pedepse cu închisoarea cu executare de 15 ani.
DNA a cerut instanţei supreme ca inculpaţii Ioan Turbatu, Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu şi Mihai Bogdan Damian să plătească, în solidar, 3,3 milioane de lei, plus TVA, iar Ion Mărghidan, în solidar cu Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu şi Mihai Bogdan Damian, alţi 2,2 milioane de lei.
Iar Petru Andronache să plătească, în solidar cu Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu şi Mihai Bogdan Damian, 5,3 milioane de lei, plus TVA.
Premierul Victor Ponta declara vineri că speră ca Fenechiu să fie achitat. Ponta a mai spus că nu exclude să preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor în cazul în care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanţă, dar a precizat că ar regreta înlocuirea acestuia.
Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
În acest dosar, alături de Fenechiu au fost judecaţi fratele acestuia, Lucian Fenechiu, acţionar sau administrator la aceleaşi firme, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Fene Grup SA, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată şi pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2004, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 – 2005, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată, Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2005, pentru abuz în serviciu în formă calificată continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.
Potrivit DNA, pe lângă achiziţiile normale de echipamente şi piese de schimb, în perioada 2002 – 2005, SISEE Moldova a realizat şi achiziţii de la un grup de patru firme – SC La Rocca SRL, SC Tehnorom SRL, SC Fene Grup SA şi SC Euro Plus SRL – fără să respecte prevederile legislaţiei cu privire la achiziţiile publice, în condiţii de favorizare a acestor firme, de la care s-au cumpărat, la preţuri de produse noi, transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi, fabricate în anii 1970 – 1980, potrivit procurorilor.
Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate. Prejudiciul este rezultatul a 46 acte materiale, derulate în perioada 2002 – 2005, fiecare act material însemnând o achiziţie publică efectuată de SISEE Moldova de la firmele SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL şi SC Tehnorom SRL.
Decizia de azi a Înaltei Curți nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători de la Curtea Supremă de Justiție.
Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Relu Fnechiu, a anunțat că a declarat deja recurs la decizia completului de trei judecători ai Înaltei Curți.
The post Relu Fenechiu, 5 ani de închisoare cu executare appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Victor Hănescu s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Stuttgart
Românul Victor Hănescu a reușit să se califice vineri, în semifinalele turneului de tenis de la Stuttgart, după ce l-a învins pe francezul Benoit Paire, locul 27 mondial.
victor.hanescuPerformanță fantastică reușită vineri de românul Victor Hănescu în cadrul puternicului turneul de tenis ATP 250 de la Stuttgart. Românul a reușit să se impună în fața francezului, cap de serie numărul patru, în doar două seturi.
Victor Hănescu a servit primul în sfertul de finală cu Benoit Paire. Românul reușind să își câștige serviciul după ce i-a anulat o minge de brake, francezului.
La scorul de 6-5, Victor Hănescu a avut două mingi de brake, reușind să fructifice pe prima dintre ele, astfel că a câștigat primul set cu 7-5, după 41 de minute de joc.
În setul doi la scorul de 1-0, Hănescu a mai avut două mingi de brake, reușind să-i anuleze francezului și două mingi de a câștiga serviciul. Românul nu a reușit însă să facă brake-ul.
Românul a reușit să facă brake-ul la scorul de 2-1 pentru el, distanțându-se astfel la 3-1, iar mai apoi la 4-1, pe propriul serviciu.
la scorul de 5-2, Hănescu a reușit să obțină alte trei mingi de brake, cu ajutorul cărora a câștigat setul doi cu 6-2 și s-a calificat în semifinala probei de simplu masculin de la Stuttgart.
Victor Hănescu a reușit să câștige sfertul de finală cu francezul Benoit Paire, cap de serie numărul 4 la Stuttgart, după o oră și 12 minute de joc.
În semifinale, Hănescu va juca cu învingătorul din sfertul de finală, disputat de Philipp Kohlschreiber și Gael Monfils.
Pentru accederea în semifinale, Victor Hănescu și-a asigurat un cec în valoare de 21.130 de euro și 90 de puncte ATP.
The post Victor Hănescu s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Stuttgartappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Silvia de la Vegas şi-a lãsat antrenorul fãrã cuvinte după ce a reușit să sară din prima încercare în bazin, în cadrul show-ului Splash! Vedete la apă.
silvia si lauretteUn nou episod al celei mai spectaculoase şi amuzante emisiuni estivale, „Splash! Vedete la apã”, va fi difuzat duminicã, de la 20:30, la Antena 1.
Laurette, Cornel Pãsat, Silvia de la Vegas, Mihai Mitoşeru, Xonia, Andrei Leonte, Emilia Ghinescu şi Andrei Duban vor încerca sã uimeascã juriul format din Anda Adam, Daniel Buzdugan şi Cãtãlin Preda cu sãrituri care mai de care mai spectaculoase, pentru ca la finalul ediţiei patru dintre aceştia sã meargã în semifinalele show-ului.
Silvia de la Vegas a reuşit sã îşi lase antrenorul fãrã cuvinte, chiar de la repetiţii. Frumoasa brunetã licenţiatã în vioarã nu a pierdut vremea încã de la primul contact cu trambulina. Şi-a încordat muşchii şi a pornit în plonjon. „Nu-mi venea sã cred! Am amuţit! Nici bãrbaţii nu au sãrit din prima!” a declarat Adrian, antrenorul Silviei.
Pluteam, pluteam, ba chiar la un moment dat mi-am zis <. În momentul în care o sãriturã e corectã, nu mai conteazã nimic, nici orele de antrenament, nici durerile resimţite, ci mã bucur ca un copil”, a spus Silvia.
Laurette, cea mai sexy mulatră din showbiz a mărturisit că a venit pe ascuns la emisiunea “Splash! Vedete la apă”, pentru că mama sa n-ar fi lăsat-o în ruptul capului să participe la o astfel de emisiune. Totul, din cauza unui eveniment petrecut pe vremea când aceasta era mică: În copilărie am avut o întâmplare foarte urâtă legată de apă. Am văzut moartea cu ochii şi de atunci, eu mulţi ani nu am mai intrat în apă.
Antrenamentele au fost o adevărată provocare pentru Laurette. Din cauza temerii că nu ştie să înoate, ea a trebuit să înfrunte toate momentele în care a simţit cã nu poate continua antrenamentele. Curajoasă şi ambiţioasă, ea a învăţat să înoate în mai puţin de două săptămâni. Frumoasa concurentă este susţinută în show de David, fratele ei, care îi este alături în momentul săriturii.
Nu rataţi ediţia de duminică, 14 iulie, de la ora 20:30, la Antena 1, o ediţie plină de emoţie, adrenalină şi momente amuzante.
The post Silvia a sărit din prima în apă iar Laurette a venit pe ascuns la filmãrile show-ului Vedete la apã appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG