luni, 23 decembrie 2013

Deputatul Coman, întrebat are de gând să demisioneze: "Niciodată"
Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, că nu are de gând să-şi dea demisia din calitatea de parlamentar deoarece se consideră nevinovat.
Ultimii doi investitori privaţi de la reactoarele nucleare 3 şi 4 ale centralei din Cernavodă renunţă la proiectul de 6 miliarde de euro
Companiile Enel (Italia) şi ArcelorMittal au decis să părăsească proiectul de peste 6 miliarde de euro al construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la centrala din Cernavodă (CNE), astfel că statul, prin Nuclearelectrica, rămâne unicul acţionar implicat în acest proiect.
OPEC nu vede necesară reducerea livrărilor de petrol anul viitor, în pofida surplusului din SUA
Miniştrii petrolului din Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, cei mai mari exportatori din cadrul OPEC, neagă posibilitatea apariţiei unui excedent de ofertă anul viitor pe piaţa petrolului, în pofida creşterii producţiei SUA şi măsurilor luate de Iran şi Libia pentru a-şi majora livrările.
Comisia juridică a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.
Finlanda vrea să rentabilizeze marca Moş Crăciun
Moş Crăciun este cea mai cunoscută marcă din Finlanda, iar societatea care o exploatează ar vrea să o rentabilizeze folosind-o pe parcursul întregului an, în toată lumea, relatează AFP.
Victor Ponta, intrebat de unde va acoperi banii pierduti prin amanarea majorarii accizei: De la Presedintie
Veniturile pierdute prin amanarea cresterii accizei la carburanti vor fi acoperite din bugetul Administratiei Prezidentiale, potrivit premierului Victor Ponta, care argumenteaza masura prin faptul ca presedintele Traian Basescu a afirmat ca exista bani prin care amanarea accizei sa fie compensata.
Sebastian Lazaroiu: Nu ar fi iluzoriu ca Traian Basescu sa fie sustinut ca prim-ministru in 2016
Traian Basescu-premier in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu, declara intr-un interviu la RFI consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu. El spune ca nu ar fi exclus ca o constructie de dreapta sa-l sprijine pe actualul presedinte pentru functia de premier peste trei ani.
"Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", lider în box office-ul nord-american, a doua săptămână consecutiv
Filmul fantasy "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", al doilea din trilogia "Hobbitul", ocupă pentru a doua săptămână consecutiv poziţia de lider în box office-ul nord-american, cu încasări de 31,4 milioane de dolari.
FMI vrea masuri care sa compenseze veniturile pierdute prin amanarea accizei la carburanti
Fondul Monetar International considera ca este necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute de stat prin amanarea cresterii accizei la carburanti, masuri ce vor fi discutate in ianuarie, cand misiunea FMI vine in Bucuresti.
CIA ajută în secret Columbia să îi elimine pe liderii rebeliunii marxiste FARC
Un program secret al CIA ajută Guvernul columbian să elimine liderii rebeliunii marxiste FARC, între care s-a numărat şi numărul doi în ierarhia grupării, Raul Reyes, ucis în 2008 într-un bombardament în Ecuador, dezvăluie Washington Post.
Cel puţin 500.000 de persoane au fost rănite în violenţele din Siria
Cel puţin 500.000 de persoane au fost rănite în timpul războiuui care devastează Siria din martie 2011, în timp ce ajutorul umanitar este blocat în pofida "urgenţei extreme" a situaţiei, potrivit Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează AFP.
Raport despre imigranti: Autoritatile britanice trebuie sa se pregateasca serios
Autoritatile guvernamentale ar trebui sa ia masuri concrete pentru a ajuta serviciile publice sa faca fata sosirii imigrantilor bulgari si romani, cere un studiu al Institutului de cercetare in domeniul politicii publice (IPPR) din Marea Britanie.  Ar trebui sa existe mai multe fonduri pentru locuinte, scoli si politie, adauga documentul.

Niciun comentariu: