luni, 23 decembrie 2013


Ce au citit românii în 2013. Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Neagu Djuvara, în topul celor mai bine vânduţi autori
Dintre autorii autohtoni, românii au citit în 2013 volumele lui Andrei Pleşu, Neagu Djuvara, Lucian Boia ori Radu Beligan, dar şi pe Tudor Chirilă, solistul trupei Vama intrat în top cu cartea ”Exerciţii de echilibru”. Iar din literatura universală au ales volume de J.D. Salinger, Alice Munro şi Guillaume Musso
Benjamin Netanyahu: Activităţile de spionaj practicate de SUA contra Israelului sunt inacceptabile
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, consideră că activităţile de spionaj ale Statelor Unite îndreptate împotriva Israelului sunt inaaceptabile, după dezvăluiri privind spionajul practicat de NSA.
Barack Obama: Totuşi, muzica lui Kanye West este extraordinară
Preşedintele american Barack Obama, care l-a criticat de câteva ori în ultimii ani pe rapperul Kanye West, a revenit la sentimente mai bune faţă de acest artist şi a declarat într-un interviu recent că muzica acestuia este extraordinară, informează site-ul revistei New Musical Express.
Cea de-a doua membră a grupului Pussy Riot deţinută în Rusia a fost eliberată. Rusia este precum "un penitenciar", a spus Tolokonnikova la ieşirea din închisoare
Cea de-a doua membră a grupului contestatar rus Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, deţinută la Krasnoiarsk (Siberia), a fost eliberată luni după ce a fost amnistiată, potrivit contului de Twitter al soţului ei, Piotr Verzilov.
MFE: Vor fi deblocate platile intregi pentru profesorii si expertii care au lucrat in proiecte POSDRU
Profesorii si expertii implicati in proiectele din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor incasa integral sumele care li se datoreaza, potrivit unui memorandum adoptat luni de Guvern, a informat Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
ANI cere Parlamentului să constate încetarea mandatului lui Gheorghe Coman.
Anuntul vine dupa ce Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil pentru arestarea deputatului conservator Gheorghe Coman.
Hotelul de Gheata de la Balea Lac, deschis cu doua zile mai devreme decat se estimase initial
Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost deschis luni, cu doua zile mai devreme decat se estimase initial, ca urmare a finalizarii lucrarilor, in incinta fiind amenajate 12 camere in stil baroc, iar primii turisti se vor caza aici de Craciun, transmite Mediafax.
DNA: Am contestat decizia în cazul lui Babiuc. Acesta rămâne în detenţie până la judecarea recursului
Procurorii DNA anunţă că au contestat decizia de eliberare condiţionată a lui Victor Babiuc, luată de Judecătoria Găeşti, astfel că acesta rămâne încarcerat până după judecarea recursului la Tribunalul Dâmboviţa.
CRĂCIUNUL, sărbătoarea naşterii lui Iisus, aduce în familiile creştine COLINDE şi DARURI
Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, celebrează de peste 2.000 de ani naşterea lui Iisus şi este prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiţionale, colinde şi daruri aşteptate atât de copii, cât şi de cei mari.
"Nymphomaniac", de Lars von Trier, lansat în ianuarie în România, una dintre primele ţări în care filmul va rula imediat după proiecţia oficială din Danemarca
Filmul "Nymphomaniac", de Lars von Trier, va fi lansat pe ecranele româneşti în luna ianuarie, România fiind una dintre primele ţări în care această peliculă va rula imediat după proiecţia oficială din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Filmul "Nymphomaniac", lansat în România în luna ianuarie.
Filmul "Nymphomaniac", de Lars von Trier, va fi lansat pe ecranele romanesti in luna ianuarie, Romania fiind una dintre primele tari in care aceasta pelicula va rula imediat dupa proiectia oficiala din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie. Romania este una dintre primele tari in care "Nymphomaniac", filmul lui Lars von Trier, va intra imediat dupa lansarea oficiala din Copen
Judecător din Ineu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.
Judecatorul Aurel Stefan Tripa din cadrul Judecatoriei Ineu, judetul Arad, a fost trimis in judecata, de procurorii DNA pentru trafic de influenta. Aurel Stefan Tripa a pretins si a primit mai multe sume de bani pentru de a-si exercita influenta asupra unor colegi de serviciu, magistrati judecatori de la Tribunalul Arad. Acesta a promis sa ii determine pe judecatori sa dispuna o solutie in favoare
Guvernul achită 30-32 milioane euro pe subtraversări pentru urşi, pe autostrada Lugoj-Deva
Subtraversările pentru urşi care vor fi construite pe tronsonul de autostradă Lugoj-Deva vor costa Guvernul între 30 şi 32 de milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta.
Regina Elizabeth a II-a a călătorit cu trenul până la Castelul Sandringham, unde va petrece Crăciunul
Regina Elizabeth a II-a şi soţul ei, prinţul Phillip, au călătorit sâmbătă dimineaţă cu trenul, alături de câteva sute de navetişti matinali, până la Castelul Sandringham, unde familia regală britanică va petrece Crăciunul.

Niciun comentariu: