vineri, 8 noiembrie 2013

Scriitoarea Mărioara Sivu, o persoană cu dizabilități, originară din Petroșani (Teleroman) stabilită de 20 de ani la Florența, consideră că pentru imaginea noastră proastă, de vină este opublicitate făcută rău de către o mass-media neprofesionistă.
«Dacă stăm să ne gândim, până acum câtva timp cei care trebuiau să dispară erau cetățeni din sud, sicilieni, calabrezi foarte mult izolați și considerați toți mafioți astăzi locul lor a fost luat de străini.
Marioara Sivu este deranjată nu de confuzia care se face uneori între români și romi, ci de lipsa de respect în general. Și consideră că românii ar trebui să arate că sunt... DACI (sic!): «Faptul că există prejudecăți și manifestări împotriva oamenilor în general, iar pentru faptul că majoritatea populației are ce are cu românii, eu lansez o provocare: ca toate româncele "badante" să intre în grevă, ca toți muncitorii care își rup spinarea și sunt neplătiți să facă același lucru - ca toți cei care sunt sacrificați să aibe demnitatea de a fi un DAC născut din Burebista, Decebal, Mihai, Ștefan s.a.m.d. și să aibe curajul de a spune lucrurilor pe nume: eu sunt ROMÂN!!!
Mă doare și mai mult că noi i-am
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Noul Badea Cârțan a trecut de Torino: "Voi depune la Columna lui Traian țărână ...
Mirel Magop este un globetrotter. E din Dorohoi, are 44 de ani și e tâmplar de meserie. Până acum 6 ani, era căsătorit și ducea o viață "normală", așa cum vedem toți normalitatea. Dar divorțul, un eveniment care nu l-a lăsat indiferent, l-a obligat să-și găsească un mod de a elabora, în mod constructiv, această ruptură.
"Unii se dau la băutură, alții caută o cale constructivă. Eu am preferat să călătoresc prin lume, dar nu oricum, ci pe jos. A fost o alegere firească" spune el.
În 2007 a străbătut România la pas. Iarna muncea, vara călătorea. Dar când a terminat turul României, s-a gândit că avea nevoie de grade de comparație și a decis să-și ia lumea-n cap, la propriu, cu un rucsac în spatele căruia el, cu fizicul lui uscat, dispare pur și simplu. A atins 34 de țări, i-au mai rămas Turcia, Grecia, Bulgaria, Marea Britanie, Islanda, Malta și Cipru.
Uneori a mai făcut și autostop: "Nu am fost dus niciodată pe distanțe mari. A fost un caz când am mers cu autostopul un singur chilometru. Uneori te plictisești să mergi de unul singur, ai nevoie de socializare, ai nevoie să ai contact cu oamenii, să schimbi două vorbe. De
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
A călcat cu jeepul un pensionar la Padova, condamnat la șase ani de închisoare
Cade acuzația de omor voluntar pentru Cristian Ioan. Patru ani și șase luni de detenție pentru omor din culpă (nu voluntar cum a cerut acuzarea care îl voia condamnat la 23 de ani) careajung la șase ani în total, adăugând pedeapsa pentru furtul jeep-ului Toyota Rav 4 cu care a fost comis accidentul.
Este decizia Curții de Apel din Padova în privința lui Cristian Ioan, de 24 de ani, născut la Tecuci (România), care pe 28 martie 2012 la volanul jeep-ului furat, circulând pe contrasens pe o stradă din Padova, l-a ucis pe pensionarul de 76 de ani Goffredo Macolino.

Ioan este în închisoare de pe 3 aprilie 2012, când s-a predat, după ce a fugit în străinătate, mărturisindu-și imediat vina: "Eram la volanul mașinii Toyota… Am băut și am mers pe contrasens pe via Tirana, apoi…".

Doi români morți într-un accident cu o mașină a carabinierilor, militarul achitat

Sentința prevede menținerea sa în închisoare, plus expulzarea din Italia după ispășirea pedepsei. Si celelalte pedepse decise de Curtea de Apel au rezultat a fi mai ușoare față de ce a cerut acuzarea. Valentin Marius Băcnașu, de 35 de ani, primul suspectat pentru accident, a fost condamnat la 8
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Roma, cere salariile restante, patronul îl înjunghie
Voia să-și apere partenera de viață, drepturile care îi erau negate. Astfel s-a dus la fostul angajator al ei pentru a cere "salariile restante". Era trecut de miezul nopții, sâmbătă 26 octombrie, când s-a prezentat la ușa unui restaurant din cartierul Ostiense, la Roma, pentru a discuta despre bani cu proprietarul. După câteva cuvinte, cei doi au început să se certe, apoi să se bată.
"Proprietarul la un moment dat s-a dus în bucătărie, a luat un cuțit și l-a lovit pe rivalul său în abdomen", au povestit câțiva martori carabinierilor, potrivit Il Messaggero.
"Am văzut mult sânge și pe acel bărbat la pământ care repeta: ajutați-mă, ajutați-mă, cu o urmă de voce tot mai slabă până când a sosit ambulanța și l-a luat", a povestit Marco, un martor care locuiește la doi pași de local.

Român de 34 ani, ucis pentru doi euro la Roma

"Venise să ceară restanțele pe care restaurantul le datora partenerei lui de viață, și ea româncă, care a lucrat ca barman în local. Totuși proprietarul este o persoană de treabă. Dificil de înțeles ce anume a provocat reacția sa neașteptată", povestește Stefano, una dintre persoanele care erau la fața locului. "Totul s-a întâmplat
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Indemnizații de maternitate și de paternitate. Iată cum se obțin în Italia
Indemnizația de maternitate este plătită pe durata concediului de maternitate ("congedo di maternità")
Indemnizația de maternitate se acordă:
  • Salariatelor asigurate la INPS (muncitoare, ucenice, funcționare, directoare) care au un raport de muncă în momentul începerii concediului de maternitate;
  • Șomerelor sau lucrătoarelor cu raportul de muncă suspendat, dacă se află într-una din următoarele situații: 1.Concediul de maternitate a început în maxim 60 de zile de la încetarea activității; 2. Concediul de maternitate a început după cel puțin 60 de zile de la încetarea activității, însă mama are dreptul la indemnizație de șomaj, "de mobilitate" sau se află în șomaj tehnic. În cazul șomerelor care în ultimii 2 ani au lucrat fără a fi asigurate împotriva șomajului, acestea pot beneficia de prestație dacă concediul de maternitate a început în maxim 180 de zile de la încetarea activității și în ultimii 2 ani au fost plătite la INPS cel puțin 26 de contribuții săptămânale.
  • Lucrătoarelor agricole care figurează în listele nominale anuale cu cel puțin 51 de zile lucrate în domeniul agricol;
  • Personalului casnic și de îngrijire (colf și badante) cu 26 de contribuții de asigurări sociale săptămânale plătite la INPS în anul anterior sau 52 de contribuții săptămânale plătiteCiteşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: