miercuri, 16 octombrie 2013

VIDEO Polonia: O sculptura a unui soldat sovietic violand o femeie insarcinata starneste furia Moscovei
Un tanar artist polonez a amplasat ilegal la Gdansk (nord) o sculptura reprezentand un soldat sovietic care violeaza o femeie insarcinata, spre furia Moscovei, scrie AFP. Ambasadorul Rusiei la Varsovia s-a declarat "profund socat".
Bulgaria vrea sa construiasca un gard de 30 de kilometri la frontiera cu Turcia, pentru a controla mai bine imigrantii
Bulgaria are in vedere instalarea unui gard de 30 de kilometri pentru a controla mai bine frontiera sa de 259 de kilometri cu Turcia, prin care trece un numar tot mai mare de imigranti clandestini, a anuntat miercuri ministerul de Interne, citat de AFP.
Petru Filip: Activitatea Comisiei mixte romano-ruse privind tezaurul romanesc ar putea fi reluata
Presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, Petru Filip, a declarat miercuri pentru Agerpres ca oficialii Federatiei Ruse sustin ideea reluarii activitatii Comisiei mixte romano-ruse privind tezaurul romanesc, in speranta intaririi relatiilor bilaterale dintre cele doua tari.
Sedintele in care Comisia Rosia Montana va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete
Membrii Comisiei pentru Rosia Motana au decis, miercuri, ca sedintele urmatoare, in care se va dezbate pe articole proiectul de lege, sa fie secrete, accesul presei nefiind permis, motivul invocat fiind acela ca discutiile se vor face si in baza unor documente secrete, informeaza Mediafax.
Peste 250 de oameni protestează în Piaţa Universităţii, în solidar cu protestatarii din Vaslui
Peste 250 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de exploatarea gazelor de şist, exprimându-şi susţinerea pentru protestatarii de la Vaslui.
Comisia Europeană a început analiza bugetelor ţărilor din zona euro, pentru 2014
Comisia Europeană a primit proiectele de buget pentru 2014 ale tuturor statelor din zona euro şi le va analiza în baza unei noi proceduri care îi va permite să ceară modificări, dacă acestea nu respectă recomandările instituţiei privind disciplina fiscală.
Antonescu: N-am fost invitat la Cotroceni. Îmi imaginez că e reacţie la plecarea de la ultima ceremonie
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat pentru "Gândul" că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială să participe la ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei.
Cu ce ne-am ales după 135 de ani de prietenie cu Rusia şi de ce ne este încă frică.
Romania asteapta cu incordare, poate chiar cu oarecare teama, momentul in care Chisinaul va semna acordurile de asociere la UE. Relatiile dintre Bucuresti si Moscova au fost bazate in ultimul secol aproape numai pe spaima, de aceea Romania a cautat mai tot timpul solutii de aparare fata de Rusia, si nu cai de apropiere. Chiar si acum, cu doua baze militare americane pe teritoriul sau, reflexele Ro
Cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea.
Cetatea Enisala este cel mai vizitat obiectiv turistic aflat in administrarea Institutului de Cercetari Eco-Muzeale (ICEM) Tulcea, numarul vizitatorilor ramanand constant in ultimii ani. 'In aceasta zona a Romaniei nu sunt foarte multe cetati in picioare. In plus, infrastructura rutiera este bine pusa la punct, zona in care se afla, intre litoral si Delta Dunarii, este un avantaj pentru cetate, ia
SUA evită falimentul. Liderii Senatului american au ajuns la o înţelegere.
Liderii Senatului american au ajuns, miercuri, la o intelegere pentru a reporni activitatea statului federal american si pentru a evita falimentul SUA, potrivit unor surse citate de CNN. Senatorii republicanii s-au reunit, miercuri, pentru a aproba termenii acordului negociat de liderul lor, Mitch McConnell, cu liderul democrat, Harry Reid. Acordul ar finanta guvernul federal pana pe 15 ianuarie,
Senatul american a ajuns la un acord pentru redeschiderea guvernului şi evitarea unui default. LIVE
Senatul american a ajuns la un acord pentru redeschiderea guvernului şi evitarea unui default, a anunţat CNN în urmă cu câteva minute, citând surse din Senat.
Donald Kettl, decanul Universităţii din Maryland, despre criza din SUA: "Nu există niciun motiv valid economic pentru a avea un plafon al datoriei". Jocul politic de la Washington
Cu doar câteva ore înainte de momentul în care Trezoreria va mai putea să se împrumute pentru a achita angajamentele pe care Congresul şi Casa Albă şi le-au asumat deja şi va rămâne cu lichidităţi de doar 30 de miliarde de dolari plus veniturile de la buget, oficialii americani nu au reuşit să ajungă la un compromis în negocierile pe marginea ridicării plafonului de îndatorare.
Viitoarea reuniune pe tema programului nuclear iranian va avea loc în noiembrie
Viitoarea reuniune pe tema programului nuclear iranian se va desfăşura la Geneva pe 7-8 noiembrie, conform declaraţiei finale adoptată după actualele discuţii.

Niciun comentariu: