miercuri, 16 octombrie 2013

Aproximativ 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, iar în timpul manifestaţiei doi localnici au leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale. Câţiva localnici au forţat cordonul format de jandarmi mobilizaţi la faţa locului şi au reuşit să ajungă în
DNA cere ca procesul lui Liviu Dragnea să înceapă mai repede.
Procurorii DNA au cerut judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca procesul lui Liviu Dragnea sa inceapa mai repede, informeaza Mediafax. Procurorii anticoruptie au transmis in 9 octombrie o cerere prin care solicita judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) preschimbarea datei la care sa inceapa judecarea dosarului "Frauda la referendum". Acestia au aratat in
Ponta cere miniştrilor rapoarte privind seismele din Galaţi cu care să fie contracaraţi "exaltaţii"
Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor Mediului şi ministrului deleggat pentru Cercetare să finalizeze rapoartele ştiinţifice privind fenomenele seismice din judeţul Galaţi şi să contracareze "indivizii exaltaţii" care, pentru a apărea la televizor, "spun prostii şi bagă panica în oameni"
Filmările pentru lungmetrajul despre Lance Armstrong debutează în acest weekend
Filmările pentru lungmetrajul biografic dedicat ciclistului american Lance Armstrong, regizat de cineastul britanic Stephen Frears, vor debuta la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit unor informaţii apărute în presa de specialitate.
Opera din Viena va transmite spectacolele, în direct, pe internet
Prestigioasa Operă din Viena (Staatsoper) se lansează în difuzarea în direct pe internet a spectacolelor sale şi va debuta în acest domeniu cu reprezentaţia "Cavalerul rozelor", de Richard Strauss, pe 27 octombrie.
Hillary Clinton, amendată la Londra pentru că a parcat fără să plătească
Fostul secretar de Stat american Hillary Clinton a primit o amendă în valoare de 80 de lire sterline (aproape 95 de euro), după ce a parcat fără să plătească la Chatham House, în Mayfair, la Londra, unde participa la un eveniment.
VREMEA se va răci: PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti
Vremea se va răci în regiunile extracarpatice, iar temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât cele normale în această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 18 grade, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 13 grade. În sudul, sud-estul şi, local, în centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp.
Vicepreşedinta Comisiei Europene, Neelie Kroes, participă la Future Communities în Bucureşti.
Intre 30 octombrie si 1 noiembrie se desfasoara Future Communities//Open Innovation Fair, primul targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania. Vicepresedinta Comisiei Europene si Comisar pentru Agenda Digitala, doamna Neelie Kroes, precum si Comisarul European pentru Agricultura, domnul Dacian Ciolos, vor participa la primul targ de inovatie prin tehnologie pentru
Sănătate pentru personalul din sănătate.
1150 de angajati din sectorul medical au fost instruiti in ultimii doi ani, in cadrul programului 'Securitate si sanatate in munca pentru un personal medical competitiv'. Peste 900 dintre acestia sunt medici si asistenti, iar alti 150 sunt responsabili SSM specializati in managementul si organizarea muncii. Conferinta Internationala 'Securitate si sanatate in munca pentru un personal medical compe
Bruxellesul vrea sa avanseze pe calea extinderii europene cu Albania si Turcia. Reactia Ankarei: Interesul pentru aderare se diminueaza in fiecare zi
Comisia Europeana a propus miercuri acordarea statului de candidat la integrarea in UE pentru Albania si relansarea negocierilor cu Turcia, in ciuda represiunii manifestatiilor din iunie, din Istanbul, in bilantul anual al procesului de extindere, publicat miercuri si citat de AFP.
O grupare de romani a clonat carduri din SUA si UE cauzand un prejudiciu estimat la 2,5 milioane dolari
Procurorii DIICOT Mehedinti au efectuat miercuri 38 de perchezitii in 17 judete, in cadrul unei ample operatiuni de prindere a membrilor unei grupari, acuzate ca a clonat peste 50.000 de carti de credit, ce apartineau unor persoane din 24 de tari, printre care SUA si state membre UE, prejudiciul estimat pana la acest moment fiind de 2,5 milioane dolari, potrivit Agerpres. Procurorii romani au cola
10 filme de Oscar pe care trebuie să le vezi în această toamnă
Chiar dacă până la o nouă ediţie a celor mai importante premii din lumea filmului mai sunt câteva luni bune, iată că zarurile au fost deja aruncate.
Ungaria îşi judecă torţionarii. Ministru comunist de 91 de ani trimis în judecată pentru crime de război comise în '56
Procurorii din Ungaria l-au trimis în judecată pe fostul ministru de Interne Bela Biszku, 91 de ani, pentru crime de război comise în 1956. Fostul ministru de Interne este acuzat de procurorii maghiari că a fost implicat în reprimarea revoluţiei anti-comuniste din Ungaria din anul 1956.
Buffett: Ameninţarea de a nu creşte limita de îndatorare este o armă politică de distrugere în masă
Ameninţarea unor politicieni americani de a nu creşte limita de îndatorare a SUA, după ce banii au fost deja cheltuiţi de către stat, este "o armă politică de distrugere în masă" care nu ar trebui folosită, a declarat miliardarul american Warren Buffett.
Suedia: Ne pregătim pentru un posibil default al SUA, cu turbulenţe severe pe dolar
Suedia se pregăteşte pentru intrarea SUA în default (încetare de plăţi) şi se va asigura că sistemul financiar are acces la lichiditate în dolari chiar şi în contextul apariţiei unor turbulenţe pe pieţe, a declarat miercuri ministrul suedez al Finanţelor, Anders Borg, potrivit Bloomberg.
Franţa nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj: "Ierarhia este injustă, regulile nu pot fi schimbate pe parcursul competiţiei"
FIFA a confirmat oficial, miercuri, că echipa naţională a Franţei nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru Cupa Mondială din 2014, deşi Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) estimase că ierarhia mondială este injustă, informează L'Equipe.
Ponta avertizează din nou, odată cu intrarea lui Gerea în Guvern: Toţi care vin în Guvern sunt ţinte
Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, va avea de făcut lucruri importante legate de Oltchim, Cuprumin şi politica industrială, a declarat premierul Victor Ponta, avertizând însă că cine intră în Guvern devine "ţinta celor care nu fac nimic şi se ocupă doar cu acuzatul".
Alegerea locului în sala de cinema poate defini personalitatea spectatorului
Alegerea locului în sala de cinema ar putea părea un fapt banal, însă decizia luată poate defini personalitatea spectatorului, spun psihologii.
Senatul a respins cererea lui Băsescu în cazul Memorandumului cu Rompetrol.
Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare prin care presedintele Traian Basescu solicita, in iulie 2013, respingerea legii de aprobare a Memorandumului de intelegere intre statul roman si Rompetrol, informeaza Mediafax. Proiectul de lege privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013 a fos
Prima emisiune OTV transmisa din Italia: Dan Diaconescu a blocat centrala telefonica, a vorbit cu romance angajate ca menajere in Italia si a anuntat emisiune cu anunturi matrimoniale
Marti, 15 octombrie, la 23:32 ora Romaniei, Dan Diaconescu a inceput sa emita, oficial, din Italia, via Bucuresti. Semnalul este transmis si cu ajutorul "colegilor din Marea Britanie, care il ridica pe satelit pentru romanii din toata lumea" si, simultan, pe canalul digital terestru 246 din Italia - spatiul oferit de postul romano-italian Romit Tv.
Victor Ponta: Procedurile de privatizare, de listare, au fost toate un succes
Premierul Victor Ponta a declarat la inceputul sedintei de Guvern ca toate procedurile "de privatizare, de listare" au fost un succes. El s-a referit la listarea pe bursa a unor pachete de actiuni de la Nuclearelectrica si Transgaz, in contextul in care urmeaza initierea unei oferte publice pentru 15% din actiunile Romgaz. Ponta considera ca aceste listari au fost un succes chiar daca s-
O decizie de politică economică: Indexare salarii și pensii versus reducerea TVA la alimente
Configurația indicatorilor macroeconomici consemnați în prezent ridică problema necesității de a majora sumele alocate prin bugetul pe 2014 pentru pensii și salarii. Declarațiile publice combinate [...]
Preşedintele Parlamentului Greciei: Vom susţine şi când vom avea preşedinţia UE că România a îndeplinit obligaţiile Schengen
Preşedintele Parlamentului de la Atena, Evangelos-Vasileios Meimarakis, a declarat, miercuri, că Grecia a susţinut că România şi-a îndeplinit toate obligaţiile pentru intrarea în Shengen, el afirmând că ţara sa rămâne pe aceeaşi poziţie şi pe perioada cât va deţine preşedinţia UE.
Boc, către clujeni: Faceţi copii, că Primăria se preocupă de asigurarea locurilor în creşe
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a îndemnat, miercuri, pe locuitorii oraşului să facă copii, spunând că "Primăria se preocupă de asigurarea locurilor în creşe".

Niciun comentariu: