miercuri, 4 septembrie 2013

Moartea tragică a lui Ionuț Anghel, copilul de patru ani sfâșiat în mod crunt de haita de câini, readuce în discuție tema maidanezilor și eutanasierea acestora.
eutanasiere cainiA fost nevoie de o tragedie fără margini pentru ca problematica câinilor de pe străzile Capitalei să fie readusă în atenția autorităților și a opiniei publice.
Un copil în vârstă de patru ani, a fost ucis de o haită de câini, luni la prânz, în apropiere de Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.
Copilul se afla în parc împreună cu fratele său și cu bunica acestora. La un moment dat cei doi copii au dispărut iar bunica a început să întrebe în stânga și în dreapta de cei doi nepoți pe care nu îi mai găsea.
După câteva minute copilul de șase ani a venit speriat la bunica și a dat vestea tragică, copilul de patru ani fusese ucis de câini.
Medicul legist care a efectuat autopsia a fost îngrozit de felul în care câinii i-au sfârtecat corpul copilului.
“Au acționat exact prin instinctul lor primar de animale care ucid ca să mănânce. Arată ca o pradă. O hemoragie externă masivă, putem adăuga și factorul durerii și factorul spaimă. Este ceva îngrozitor”, a spus medicul legist Abdo Salem.
În timp ce asociațiile de protecție a animalelor susțin castrarea și lăsarea în libertate a maidanezilor, autoritățile locale și o parte a cetățenilor, cer eutanasierea câinilor fără stăpân.
Și Traian Băsescu cere Guvernului o ordonanță de urgență pentru ca iubitorii de animale să poată adopta câinii de pe străzi, iar cei care nu sunt luați de nimeni, să fie eutanasiați.
Numai în Capitală se estimează că pe străzi sunt peste 65.000 de câini vagabonzi. Atât prinderea, castrarea și relocarea în adăposturi amenajate și chiar eutanasierea presupun costuri foarte mari.
În fiecare an, Primăria Capitalei cheltuie milioane de euro pentru câinii vagabonzi, dar efectele nu se văd.
Prin castrare, agresivitatea câinelui nu dispare, doar se diminuează, iar animalul rămâne în continuare periculos.
Este practic imposibilă eutanasierea a 65.000 de câini, atât sub aspect financiar, organizatoric cât și sub aspect al drepturilor animalelor și al legilor în vigoare.
Voi ce părere aveți? Sunteti pro sau contra eutanasiereii câinilor fără stăpân?!
The post Sunteți pro sau contra eutanasierii câinilor fără stăpân?! appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Șeful Poliției Locale Sector 2 și un director din Primărie, demiși în cazul copilului ucis de câini
Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu i-a demis pe Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al DGASPC, Isabela Hurjui, pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini.
caine ucigas ongLa trei zile de la uciderea copilului de către o haită de câini maidanezi, la marginea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei, apar și primele sancțiuni.
Primarul Neculai Onţanu a propus Comisiei de Disciplină demiterea din funcție a Şefului Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi pe directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Isabela Hurjui.
Poliţiştii au amendat firma SC Tei SRL, care are în administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini copilul de patru ani. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii.
Paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.
Câinele care l-ar fi ucis pe copil aparține Asociației Caleidoscop, care-l avea în grijă încă din 2008.
The post Șeful Poliției Locale Sector 2 și un director din Primărie, demiși în cazul copilului ucis de câini appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Artista româncă Daniela Nenciulescu expune la Castello Visconteo din Pavia
Daniela Nenciulescu născută la București în 1952, rezidentă în Italia din 1968, cu un bogat palmers artistic în Italia, însemnând numeroase expoziții personale sau colective, în importante spații publice de artă italiene, inaugurează o nouă expoziție personală de sculptură cu titlul: "Cosi puri, cosi corroti".
Deschiderea expoziției de artă contemporană va avea loc pe 5 septembrie 2013, ore 18 00, 2013 la Castello Visconteo din Pavia, în cadrul Secțiunii Romanice Musei Civici, unul din cele mai prestigioase și vechi lacașuri de cultură ale Regiunii. Expoziția este organizată de Musei Civici, Comune di Pavia, Departamentul Cultură al Primăriei, cu patronajul Consulatului General al României la Milano, având colaborarea Fundației Memoria din București, a Centrului Cultural Italo-Român din Milano și a editurii Rediviva.
Sculpturi de fier, oțel sau inox dialoghează cu trecutul milenar al urmelor romanice ale acestei zone într-o frumoasă simbioză cu trecutul istoric, lucrări care conviețuiesc armonios alături de vestigiile romane din cadrul Muzeului – scrie curatoarea expoziției Ana Comino, care de mai mulți ani alacătuiește textele de prezentare ale artistei de origine română. Expoziția prezintă recentele lucrări ale artistei care însumează o bogată selecție de sculpturi de mici și medii dimensiuni dar și mari instalații).
...Uneori există
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Oana Roman, în vârstă de 37 de ani, este însărcinată. Tatăl copilului are 27 de ani
Oana Roman, în vârstă de 37 de ani a dezvăluit faptul că este însărcinată cu Marius, un bărbat mai tânăr cu 10 ani decât ea, iar cei doi formează un cuplu de 7 luni. Astfel, în primăvara anului viitor, vedeta va deveni mamă.
"Am aflat la începutul verii că sunt însărcinată. Nu am plănuit acest lucru. Am încetat demult să nu mai fac planuri. Sunt însărcinată în 3 luni şi jumătate. N-am planificat nimic, dar s-a întâmplat. Între mine şi iubitul meu este o diferenţă de 10 ani. N-aş fi făcut acest pas dacă lucrurile nu erau bine între noi. Mamei i-am spus la telefon şi s-a blocat. Tata mi-a spus că se bucură foarte tare pentru mine, dar că se bucură şi mai mult pentru el", a declarat Oana Roman, în cadrul emisiunii “La Măruţă” de la ProTV.
Îşi doreşte de mult timp o familie
În urmă cu puţin timp, Oana Roman îşi manifesta dorinţa de a avea un copil cu actualul iubit şi susţinea că alături de acesta a găsit marea dragoste. Fiica lui Petre Roman are, de câteva luni, o frumoasă relaţie cu Marius, un bărbat mai tânăr cu 10 ani
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: