marți, 3 septembrie 2013

Bucureştiul a ajuns să fie un loc nesigur pentru români. Luni, 2 august, un copil de patru ani a fost atacat şi ucis de o haită de maidanezi, lângă un parc din Capitală. Doar printr-o minune, fratele acestuia, de şase ani, a scăpat cu viaţă, acesta fiind muşcat de un picior.
Evenimentul şocant s-a produs în apropiere de Parcul Lacul Tei, în sectorul 2 al Capitalei. Cei doi copii ieşiseră împreună cu bunica lor la joacă în parc, însă aceasta i-a pierdut din vedere câteva clipe pe micuţi, destul pentru ca o tragedie să aibă loc. Cei doi copii au ajuns în exteriorul parcului unde au fost atacaţi de o haită de şase câini. După aproximativ 20 de minute, băiatul de şase ani s-a întors singur şi a anunţat-o pe bunica lui că fratele său mai mic a fost prins de nişte câini. Femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a plecat în grabă, împreună cu nepotul ei, la locul indicat de acesta.
Autorităţile au ajuns prea târziu pentru a-i salva viaţa copilului de patru ani. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au spus că nu au mai avut ce să facă, micuţul
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Pepe si soţia lui au petrecut vacanţa în sudul Italiei
Dupa un an încarcat, plin de concerte şi emisiuni, cântăreţul Pepe a reuşit să evadeze într-ovacanţă de o săptămână, însoţit doar de soţia sa, Raluca Pastramă.
Astfel, Pepe şi Raluca au ales sudul Italiei, mai exact Napoli, ca destinaţie pentru vacanţa lor de vară.
Pepe şi Raluca au petrecut sejurul de şapte zile, fără fetiţa lor, drept pentru care şi-au permis să viziteze cât mai multe obiective interesante. Cei doi s-au cazat în Napoli şi au vizitat insulele Caprişi Ischia, au mers la cumpărături şi au luat cina într-un restaurant unde se afla şi celebrul designerGiorgio Armani.
Artistul a fost în vacanţă şi pe litoralul românesc
Pentru artist, vacanţa din Italia nu este singura din această vară. Pepe a mai fost câteva zile şi pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia. De data aceasta a vrut să plece în afara graniţelor pentru a nu fi deranjat de paparazzi.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Tot mai puțini elevi în școlile din Italia. Copiii români se întorc acasă
Pentru prima dată după mulți ani, se înregistrează o diminuare a numărului de elevi străini din cauza dificultăților economice ale familiilor de a rămâne în Italia. Deseori întrerup frecventarea școlii brusc fără a comunica nimic instituției: mulți se întorc în patrie sau emigrează spre alte țări din Europa.
Il Giornale di Vicenza scrie despre situația locală, similară cu cea din alte orașe. Criză, fabrici care se închid, costul în creștere al vieții determină familiile să-și facă bagajele în căutarea unei vieți mai sustenabile, dar în special a unui loc de muncă care în Italia nu există. Consecințele se fac simțite și în clase: mai puține înscrieri de copii în cursul anului, mai multe retrageri atât în timpul, cât și la finele sau la începutul anului școlar.

Ambasadorul României la Roma: Numărul celor care lucrează în condiţii legale în Italia a scăzut

"Este un fenomen care a început lent, în manieră în ansamblu sporadică explică coordonatorul directorilor de școli Giuseppe Malfermoni apoi odată cu trecerea lunilor s-a accentuat până a devenit o realitate care acum este întru totul evidentă".

Români, sârbi, nord-africani, bengalezi. Acestea sunt naționalitățile copiilor care de la o zi la alta își părăsesc băncile și
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Keşeru şi Nicoliţă, senzaţionali în Ligue I
Fotbaliştii români au jucat foarte bune la echipele de club, în cea mai recentă etapă din campionatele europene. Cele mai notabile prestanţe le-au avut Maxim (Stuttgart Bundesliga) şi Keşeru (Bastia – Ligue 1), care au fost decisivi în victoriile înregistrate de echipele lor. Internaţionalul român Bănel Nicoliţă a fost împrumutat de Saint Etienne la FC Nantes, iar Tamaş şi Torje sunt şi ei foarte aproape să îşi schimbe echipa de club.
Keşeru, decisiv pentru Bastia
Claudiu Keşeru a avut o evoluţie foarte bună în ultima etapă din Franţa. Atacantul român a deschis scorul pentru Bastia în partida cu Toulouse şi a pasat decisiv la reuşita ivorianului Romaric. Bastia s-a impus în final cu scorul de 2-1. Chiar dacă a avut câteva evoluţii bune în Ligue 1, Victor Piţurcă a decis să nu-l convoace pentru partidele cu Ungaria şi Turcia. Keşeru s-a arătat dezamăgit de decizia selecţionerului, dar speră să aibă evoluţii bune în continuare pentru echipa sa de club. "Nu am fost convocat, am fost pe lista proviziorie, dar nu am fost oprit în lista definitivă. Am încredere în mine şi nu îmi fac probleme. Cel mai important e să joc la echipa
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

YESTERDAY

Niciun comentariu: