vineri, 6 septembrie 2013

Se anunţă zile grele pentru guvernanţi. Deşi până acum, Executivul Victor Ponta, susţinut puternic în Parlament de majoritatea deţinută de Uniunea Social-Liberală, nu a fost contestat în stradă, în această toamnă lucrurile s-ar putea schimba. Angajaţii de la metrou se pregătesc de proteste: pe 17 septembrie vor declanşa greva de avertisment, iar pe 30 septembrie va fi grevă generală. La proteste vor participa şi angajaţii RATB, nemulţumiţi de nivelul salariilor, la fel ca angajaţii Metrorex. La fel de pregătite să iasă în stradă sunt şi cadrele medicale, care ameninţă că vor declanşa proteste ample în cazul în care nivelul salarial nu va ajunge la o cotă decentă.
Reprezentanţii angajaţilor din cadrul Metrorex, dar şi cei ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) sunt decişi să întrerupă total lucrul pe 30 septembrie, în cazul în care nu primesc un răspuns favorabil la cererile lor privitoare la nivelul de salarizare.
Sindicaliştii Metrorex sunt nemulţumiţi că salariile nu le-au fost indexate cu rata inflaţiei, iar de la sfârşitul lunii martie nu le-a mai fost prelungit contractul colectiv de muncă.
În ultimii cinci ani, la Metrorex, fondul de salarii a fost blocat, respectiv din 2008 şi până în prezent, şi
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Chiricheş şi Raţ, fundaşi pe gustul englezilor
În această vară, doi fotbalişti români, amândoi fundaşi, au fost transferaţi în campionatul englez, una dintre cele mai puternice competiţii din Europa. Este vorba despre Răzvan Raţ (32 de ani fundaş stânga), care a fost transferat de Şahtior Doneţk la West Ham United, şi de Vlad Chiricheş (23 de ani fundaş central), care a ajuns la Tottenham Hotspur de la Steaua Bucureşti.
Răzvan Raţ a debutat oficial la West Ham United, în meciul din turul doi al Cupei Ligii, câştigat de echipa sa cu 2-1. Internaţionalul român a fost integralist şi aşteapă cu nerăbdare partidele din Premier League. "Roland", aşa cum l-au botezat suporterii, vrea să bifeze cât mai repede şi primul meci în prima divizie engleză. "Debutul în Premier League e primul gând al meu. Vreau să joc şi să fac meciuri cât mai bune", a declarat fundaşul român.
Vlad Chiricheş a intrat în istoria fotbalului românesc, devenind cel mai scump jucător român vândut de o echipă din campionatul intern, după ce Tottehnam a plătit 8,5 milioane de euro Stelei pentru transferul său. Fundaşul central a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu gruparea londoneză, unde va avea un salariu de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Lucian Viziru s-a mutat în Germania. Artistul a devenit antrenor de tenis
Lucian Viziru a decis, în urmă cu câteva luni, să plece definitiv din România pentru a-şi reface viaţa în Germania.
Actor şi cântăreţ, Lucian Viziru locuieşte deocamdată în staţiunea germană Garmisch-Partenkirchen, având un job temporar ca antrenor de tenis la un hotel. “Am un summer-job de antrenor de tenis la un hotel. Locuim lângă Garmisch, într-un apartament pe care ni l-a pus hotelul la dipoziţie”, a declarat Viziru pentru ok magazine.ro.
Va lucra la o şcoală de tenis din Stuttgart
Artistul a precizat că începând cu 1 octombrie va lucra la o şcoală de tenis din Stuttgart. “Oferta am primit-o în urmă cu câteva săptămâni. Nu mă cunoştea nimeni, însă am vorbit mult la telefon cu cei de la şcoala de tenis şi, în cele din urmă, ne-am întâlnit pentru o discuţie şi un antrenament de probă. Întâmplarea a făcut ca unul dintre proprietarii şcolii de tenis să-l cunoască pe fostul meu partener de dublu, care e antrenor de tenis în Stuttgart. Asta a făcut ca întâlnirea să fie mai relaxată şi însoţită de o recomandare călduroasă din partea unui antrenor de clasă”, a mai adăugat Lucian Viziru.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

YESTERDAY

Tragedii rutiere în care au pierit români în străinătate
Tot mai mulți conaționali își pierd viața în accidente rutiere petrecute pe șosele din străinătate. Iatăcâteva dintre cele mai dramatice petrecute în ultimii trei ani.
30 august-1 septembrie 2013 - Trei români au murit, vineri, 30 august, pe o autostradă din Ungaria și alți 18 au fost răniți. Microbuzul, care ar fi trebuit să-i aducă la muncă în Italia, a fost spulberat de un camion bulgăresc, al carui șofer ar fi adormit, potrivit anchetatorilor. (foto)

Alte două accidente rutiere, în care au fost implicați români, au avut loc în Ungaria, în weekendul 30 august-1 septembrie. Primul dintre ele s-a întâmplat sâmbătă, 31 august, pe autostrada M43, după ce șoferul român a adormit la volan. Trei conaționali au ajuns la spital, cu leziuni foarte grave. Al doilea accident s-a soldat cu un mort și doi răniți după ce mașina românilor s-a lovit frontal de un camion, pe autostrada M7, care face legătura între Budapesta și granița cu Slovenia.

Tragedie în Ungaria: români morţi în timp ce se întorceau la muncă în Italia

7 ianuarie 2013 - cinci români, printre care și un bebeluș de șase luni, au pierit într-un groaznic accident rutier ce
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: