miercuri, 18 septembrie 2013


Demnitarii vor avion de 56 milioane euro
Scandal pe avionul demnitarilor. Guvernul Ponta vrea să cheltuiască 56 milioane de euro pe un avion privat destinat transportului demnitarilor români. Guvernul Ponta încaieră senatorii după ce a trimis în Parlament o solicitare de achiziție a unui avion pentru înalții demnitari ai României. Senatorii PDL și PNL Traian Igaș și Corneliu Dobrițoiu nu susțin această propunere. Igaș susține că această
Crin Antonescu confirma inchiderea disputelor cu Ponta pe tema Rosia Montana: Au fost niste lucruri care pana la urma au trebuit sa fie reglate, din pacate, public
Crin Antonescu a confirmat miercuri inchiderea disputelor cu premierul Victor Ponta pe tema proiectului exploatarii miniere de la Rosia Montana, exprimandu-si totodata regretul ca acest lucru s-a facut in "public".
Rusia va oferi Naţiunilor Unite probe că atacul chimic din Siria ar fi fost comis de insurgenţi
Rusia va oferi Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite probe care ar demonstra că atacul chimic din 21 august este o "provocare" a rebelilor sirieni, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
CNCD a dat amenzi de 8.600 de lei pentru discriminarea comunităţilor maghiară, romă şi românească
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat miercuri amenzi în valoare totală de 8.600 de lei în cazuri de discriminare a etnicilor maghiari şi romi, dar şi a comunităţii româneşti dintr-o localitate din Harghita.
Franţa interzice concursurile de frumuseţe pentru copii şi adolescente sub 16 ani
Parlamentarii francezi au votat marţi o lege ce interzice organizarea concursurilor de frumuseţe destinate copiilor şi adolescentelor sub 16 ani.
STUDIU. Cercetătorii au găsit formula dragostei
Iubire este însoţită de o componentă biologică care influenţează modul în care simţim acest sentiment
România are cele mai mari pierderi din UE la TVA necolectat, calculate în funcţie de ponderea în PIB
România a pierdut 10,3 miliarde de euro în 2011 din TVA necolectat, reprezentând diferenţa dintre veniturile teoretice şi cele înregistrate de stat, şi ocupă prima poziţie în rândul statelor UE după ponderea acestor sume în PIB, potrivit unui document al Comisiei Europene obţinut de Le Monde.
Americanii rămân mobilizaţi în Mediterană, pentru un eventual atac contra Siriei.
Mijloacele militare americane in estul Marii Mediterane raman mobilizate pentru o eventuala interventie in Siria in cazul esecului diplomatiei, avertizeaza secretarul american al Apararii, citat de AFP, conform Mediafax. Citeste si Care sunt acuzatiile pe care Rusia le aduce inspectorilor ONU "Este evident ca amenintarea cu o interventie militara americana a condus la acest proces diplomatic.
Guvernul promite FMI sa ia masuri de incadrare in deficit daca nu-si revin veniturile
Guvernul s-a angajat sa ia masuri pentru a se incadra in deficitul convenit cu FMI pentru acest an, de 14,7 milliarde lei, daca veniturile nu-si revin, dupa ce performanta slaba pe primele opt luni a determinat autoritatile sa ceara suplimentarea cu 1 miliard de lei a tintei de deficit la septembrie, relateaza Mediafax.
LISTA TORŢIONARILOR. Ion Ficior, al doilea călău comunist prezentat de Gândul, a ajuns în presa internaţională
Cazul lui Ion Ficior, fostul comandat al lagărului de muncă de la Periprava, al doilea torţionar acuzat de genocid şi prezentat, într-un dosar amplu, de gândul, a fost prezentat azi pe lag în presa internaţională.
Guvernul bulgar pregăteşte 88 de măsuri de reducere a birocraţiei pentru companii şi populaţie
Guvernul bulgar a discutat miercuri un set de 88 de măsuri menite să reducă povara administrativă asupra companiilor şi populaţiei, fiind posibil să fie aprobate în două săptămâni, relatează Novite.
Directorul ADR Nord Est: Pentru finanţarea 2014-2020 România şi-a făcut programarea pe opt regiuni
Directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, Constantin Apostol, a declarat, miercuri, la Suceava, că pentru finanţarea UE 2014-2020 România şi-a făcut programarea pentru opt regiuni, iar fondurile vor fi alocate conform programării, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Guvernul acoperă pagube generate de inundaţii în Galaţi, dar nu vrea să încurajeze lipsa asigurărilor
Guvernul va acoperi pagubele rezultate în urma recentelor inundaţii din Galaţi, estimate într-o primă fază la circa 25 milioane lei, dar acest gest nu reprezintă un semnal de încurajare a proprietarilor pentru a nu-şi încheia asigurarea obligatorie a imobilelor, a declarat premierul Victor Ponta.

Niciun comentariu: