vineri, 13 septembrie 2013

Woody Harrelson, renumitul actor de la Hollywod, s-a alăturat protestatorilor români şi s-a fotografiat ţinând în mână o hârtie pe care era scris „Save Roşia Montană”.
Protestatarii români care militează împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană au un susţinător celebru, Woody Harrelson, care nu este de acord, la fel ca şi alte vedete autohtone, cu distrugerea naturii.
Vedeta s-a alăturat campaniei românilor după ce i-a explicat care este situaţia din Munţii Apuseniproducătorul de film Alex Huban, cel care a postat pe pagina lui de Facebook acest instantaneu.
Protestele din centrul Bucureştiului sunt susţinute, de altfel, şi de personae publice din România.Mihai Morar, Ioana GinghinăDaniel Buzdugan şi Oana Pellea sunt doar câţiva dintre aceştia.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Alin Zaharia, băcăuan naturalizat la Torino, campion mondial pentru echipa Italiei la canotaj
Un român din Bacău în vârstă de 22 de ani, Alin Zaharia, a sosit în Italia la vârsta de 10 ani. S-a afirmat de tânăr în canotaj, astfel că pentru a putea fi cooptat în echipa naţională, el şi familia sa au primit mai repede cetăţenia italiană. La Repubblica îi dedică un articol intitulat "Alin, torinez din Bacău, omul de aur al ramei", după ce tocmai a câştigat în Coreea de Sud titlul mondial la ”opt plus unu”.

Un torinez din Bacău în canoe de la clubul Canottieri Caprera din Torino, va ajunge la Olimpiada de la Rio în 2016, după ce a participat la mondialele din Coreea. Alin Zaharia, de 22 de ani, este unul dintre acei tineri sosiţi în Italia de mici şi care au devenit italieni datorită sportului, scrie La Repubblica.
Vara aceasta a sărit peste etape: după aurul câştigat la categoria ”under 23” din iulie (la patru fără cârmaci) avea în vedere să intre în naţionala de seniori, dar a făcut mai mult, câştigând şi la ambarcaţiunea ”8 plus 1” la mondialele din Coreea de Sud: ”După primul aur senzaţiile erau plăcute, dar cu siguranţă nu mă aşteptam să se
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Adi Mutu, investitor la Dinamo?
Adrian Mutu se gândeşte deja la drumul pe care îl va urma după ce va agăţa ghetele în cui. La cei 34 de ani ai săi, "Briliantul" mai are doar câteva sezoane la dispoziţie pentru a evolua la nivel înalt. Mutu lasă senzaţia că după cariera de fotbalist va încerca să-şi facă un nume şi pe partea administrativă.
Atacantul român şi-ar dori ca într-o zi să revină la Dinamo din postura de investitor, dar deocamdată recunoaşte că a avut doar o serie de discuţii preliminare cu Negoiţă.
"Încă nu m-am decis dacă vin sau nu la Dinamo. Am avut nişte convorbiri telefonice cu domnul Negoiţă, mă interesează Dinamo asta se ştie. Trebuie investit mai mult pentru a aduce Dinamo la nivelul Stelei, trebuie un proiect mai ambiţios", a declarat Adrian Mutu.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
A accidentat mortal un albanez și a fugit
A fost găsit și arestat de carabinieri piratul străzii care în seara de 15 august a accidentat și ucis un tânăr lucrător agricol albanez, Redis Rosa, de 26 de ani, în localitatea Borgo Tavernola, la periferia Foggiei.


Este vorba de Dănuț Marcel Neagoe, român de 32 de ani, care va trebui să răspundă pentruneacordarea primului ajutor și omor din culpă. Militarii l-au găsit la ferma agricolă la care lucra, pe câmpurile din Foggia, în localitatea Borgo La Rocca.
Redis Rosa a fost lovit și ucis de o mașină pirat în timp ce mergea pe o stradă rurală. După impact, mașina pirat a ajuns într-o vie în care carabinierii au găsit plăcuța de înmatriculare anterioară și câteva fragmente din bara de protecție, care aparțineau unui Peugeot 106 de culoare albă.
Vehiculul implicat în accident a fost găsit pe drumul comunal 17, în zona de lângă Borgo Arpinova, la câțiva kilometri în linie dreaptă de locul accidentului. Rezulta înmatriculată pe numele unei firme a cărei activitate a încetat de mai mulți ani. Pe lângă aceasta, vehiculul din 2006 nu are asigurare.
Verificările efectuate de carabinierii de la unitatea din Foggia, plecând de la asociații firmei
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

“România nu se descurcă mai bine sau mai rău decât alte state UE în întocmirea Acordului de Parteneriat pentru următoarea perioadă de programare, iar opinia publică ar trebui să dea dovadă de mai multă răbdare în privinţa realizării acestui document care reprezintă o premieră pentru toate ţările”, a declarat joi comisarul european Johannes Hahn, după o întrevedere avută la Bruxelles cu ministrul fondurilor europene din România, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.
Comisarul european pentru politică regională a precizat că serviciile CE sunt într-un permanent dialog cu autorităţile române, executivul comunitar aşteptând primul draft de Acord de Parteneriat până la ‘sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie’.
„Înţeleg că autorităţile române lucrează din greu la pregătirea viitoarelor programe operaţionale, dezvoltând o strategie coerentă şi asigurându-se că fondurile europene sunt alocate în modurile cele mai eficiente în conformitate cu priorităţile naţionale şi sectoriale şi că va exista o tranziţie lină de la actuala la viitoarea perioadă de programare”, a spus Hahn în cadrul unui briefing de presă.
Întrebat dacă România întâmpină mai multe dificultăţi decât alte state membre în întocmirea Acordului de Parteneriat sau dacă se poate vorbi despre o lipsă de strategie în documentele trimise de autorităţile române, Johannes Hahn a precizat că ‘este un exerciţiu pe care îl facem pentru prima dată cu toată lumea’.
„Politicile noastre au evoluat semnificativ, am introdus multe elemente noi, ca de exemplu alinierea la strategia Europa 2020 şi Master Planul şi, în această privinţă, este o provocare, un prim exerciţiu pentru fiecare ţară. România nu se descurcă mai bine sau mai rău decât orice altă ţară şi am încredere că vom primi un prim draft matur până la sfârşitul lui septembrie. Cred că opinia publică din România, ca şi cele din alte ţări, ar trebui să dea dovadă de mai multă răbdare în această chestiune. Avem un interes să dezvoltăm şi mai mult ţări ca România, dar trebuie să facem acest lucru în conformitate cu o strategie clară privind modul de folosire a banilor şi garantând că nu ne vom confrunta cu problemele pe care le-am văzut în actuala perioadă de programare”, a afirmat înaltul oficial european.
La rândul său, Eugen Teodorovici a subliniat că draftul de Acord de Parteneriat „este un document care necesită şi va necesita o lungă dezbatere cu toţi factorii implicaţi, iar noi în România discutăm foarte mult cu toţi partenerii de dialog astfel încât să avem un document care să răspundă în primul rând observaţiilor CE primite în luna iulie a acestui an pe prima versiune a acestui document”.
În privinţa documentului care va fi trimis CE la finalul lui septembrie, Teodorovici şi-a exprimat speranţa că va fi „o versiune care să fie cât mai aproape de forma finală, pentru ca până la sfârşitul anului să putem semna, împreună cu partea comunitară, acest document de programare”.
„Acest nou document va arăta foarte clar şi modul în care mecanismul de implementare va fi gândit în România, va fi unul mai simplu, mai eficient, cu mai puţine structuri implicate în tot ceea ce înseamnă managementul fondurilor europene, sperăm noi un mecanism care să aducă României un nivel de absorbţie încă din primii ani de implementare mult mai ridicat decât în actualul cadrul financiar”, a mai afirmat Teodorovici.
sursa: www.fonduri-ue.ro
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Român la furat cupru, cade de pe acoperiș și moare
Au încercat să fure cupru din stabilimentul Videocolor din Anagni, acoperișul nu a rezistat și unul dintre cei cinci hoți a căzut și a murit. S-a întâmplat la Anagni în provincia Frosinone.
Bărbatul, inconștient, a fost dus cu mașina de unul dintre colegi la punctul de taxare autostradal al orașului, cerând ajutor casierului. La fața locului a sosit o patrulă a poliției rutiere, care a descoperit că bărbatul Z.M.N., de 38 de ani, român, în realitate era mort.
Bărbatul de la volanul mașinii, A.V., de 25 de ani, și acesta român, susținea că l-a găsit pe marginea autostrăzii și că nu-l cunoaște. Apoi, însă, luat la întrebări, a povestit o realitate cu totul diferită. Cei doi făceau parte dintr-o bandă de români care se ocupă cu furtul de cupru.

Român de 29 de ani, electrocutat la 20.000 de volți la furat cupru, în Termoli

Au luat în vizor stabilimentul Videocolor din Anagni închis de mai mult timp, și în timp ce mergeau pe acoperișul din azbest, acesta a cedat dintr-o dată și bărbatul de 38 de ani a căzut la pământ. Tânărul de 25 de ani a fost arestat pentru tentativă de furt agravat. Ceilalți trei, în
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Ministrul Alfano: "Țările de origine să plătească pentru deținuți"
"Sunt de acord cu faptul ca masa și cazarea deținuților imigranți să fie plătite de statele lor", a spus vicepremierul și ministrul de Interne Angelino Alfano, intervenind pe 22 august la întâlnirea CL, la Rimini, privind urgența închisorilor.
"Într-un moment în care criza economică mușcă este just să-ți pui problema de a economisi în orice privință. Cu toate acestea, propunerea lui Alfano este absolut absurdă, și pentru că este foarte dificil de pus în practică", a comentat Livia Turco, președinta Forumului Immigrazione al Partidului Democrat.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
UE ar putea reintroduce vizele pentru SUA şi Canada dacă acestea nu permit libera circulaţie ...
Parlamentul European a votat, joi, o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru români, dar procedura este complicată şi poate dura ani de zile, anunță Mediafax.
Prin modificarea Regulamentului 539/2001, Uniunea Europeană poate reintroduce vizele pentru cetăţenii americani şi canadieni, în cazul în care Washington şi Ottawa nu ridică obligativitatea vizelor pentru un stat membru al UE. Modificarea va intra în vigoare în decurs de 24 de luni de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Textul adoptat joi este rezultatul unor negocieri între Legislativul european şi Consiliu şi cuprinde două amendamente. "Mecanismul de reciprocitate" va putea fi activat atunci când o ţară terţă ai cărei cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a călători în UE aplică sau menţine obligativitatea vizelor pentru cetăţenii uneia sau mai multor state membre. "Mecanismul de suspendare" va permite suspendarea temporară a vizelor pentru o ţară terţă, în cazul unei situaţii de urgenţă.

Canada, reguli noi pentru obținerea permisului de muncă

Aplicarea "mecanismului de reciprocitate" implică o procedură îndelungată, care poate fi declanşată doar la solicitarea unui stat membru ai cărui cetăţeni au
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: