luni, 2 septembrie 2013

Băsescu îl face laș pe Ponta pentru că refuză să își asume răspunderea în proiectul Roșia Montană, întrebându-l totodată câți bani a primit pentru aprobarea proiectului în Guvern.
ponta - basescuBăsescu îl face praf pe premierul Victor Ponta după ce acesta s-a sucit în câteva zile de când Guvernul pe care-l conduce a aprobat proiectul de lege privind Roșia Montană.
Marți, 28 august 2013, Guvernul Ponta a adoptat proiectul de lege privind începerea exploatării la Roșia Montană și a trimis actul normativ spre aprobare în Parlament. Duminică, când a văzut ce reacții negative a provocat, Ponta s-a sucit și a spus că în calitate de parlamentar nu va vota proiectul de lege.
Atât i-a trebuit lui Băsescu care l-a așteptat la cotitură să îi tragă încă o lovitură. Luni, în cadrul interviului adevărul live, Președintele l-a făcut laș pe Ponta, l-a întrebat câți bani a luat pentru Roșia Montană și a amenințat că face referendum pentru proiectul minier, simultan cu europarlamentarele.
Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?”, a spus Băsescu pentru Adevărul.
Băsescu a precizat că Victor Ponta trebuie întrebat ce îl întreba şi acesta pe el când susţinea proiectul, adăugând că în acest caz nu poţi să fii “inconsecvent”.
„Eu nu am o problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile continuă şi nu găsim un mod de a face proiectul acceptabil, decidem democratic prin referendum. Nu exclud posibilitatea să-l organizez odată cu europarlamentarele“, a declarat preşedintele.
După care, Băsescu a condamnat gestul premierului de a trimite proiectul în Parlament: Nu are nevoie de lege o asemenea decizie, e suficientă o HG. E tipică actualului Guvern laşitatea, neasumarea. Guvernul trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema, ar fi perceput semnalele societăţii şi deschidea un dialog.   
Proiectul Roșia Montană a fost aprobat în urma negocierilor dintre Guvernul Ponta și compania canadiană Gabriel Resources.
Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni.
Duminică seară, peste 2.000 de persoane au protestat la București, în Piața Universității și la Guvern, împotriva proiectului de la Roșia Montană.
The post Băsescu îl face laș pe Ponta în problematica Roșia Montană appeared first onexclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Breaking News

Attachment:
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Dezastru total la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Promovabilitatea este de aproximativ 21%
Din cei peste 87.000 de absolvenți de liceu care au susținut bacalaureatul în sesiunea de doamnă, doar 20,7% au și promovat examenul de maturitate. Semn că elevii nu s-au omorât cu învățatul.
bacalaureat 2013Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, doar 20,7% dintre candidaţii la bacalaureat, sesiunea de toamnă, au obţinut medie de promovare, rezultate preliminare(90% din rezultate), centralizate în data de 1 septembrie, până la ora 21.00.
Afişarea rezultatelor la centrele de examen se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.
Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.
Procentul de promovabilitate este infinit mai mic decât cel înregistrat în sesiunea de vară. Când, după rezolvarea contestaților, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 56,4%.
În sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 309 elevi au fost dați afară din examen pentru că au încercat să copieze, au folosit telefoanele mobile și au schimbat ciornele între ei.
The post Dezastru total la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Promovabilitatea este de aproximativ 21% appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Proteste împotriva Roşia Montană
Proteste ample în București, duminică seară, împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, adoptat de Guvernul Ponta săptămâna trecută.
proteste rosia montanaGuvernul Ponta scoate oamenii în stradă din cauza proiectului de exploatare a zăcămintelor aurifere de la Roșia Montană.
Aproximativ 2000 de persoane s-au adunat duminică în jurul orei 17.00, la Universitate ca să își manifeste dezaprobarea față de proiectul minier.
Manifestanţii adunaţi la Universitate, au mers în marş până în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, unde au protestat timp de peste o oră, după care au revenit în Piaţa Universităţii.
Odată reîntorși la Universitate, o bună parte dintre protestatari s-au aşezat pe carosabil, blocând traficul pe un sens
Protestatarii au arborat pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, au scandat împotriva Guvernului și au fluturat steaguri ale României.
Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.
Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni.
Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
Partidul Național Liberal consideră că proiectul de lege referitor la exploatarea minieră trebuie să facă obiectul unei analize serioase și aplicate la nivelul Parlamentului.
Am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe durată semnificativă, pe durată lungă şi câtă vreme se menţine în respectarea condiţiilor de mediu într-o Europă civilizată a secolului în care trăim şi cu exigenţele pe care le avem cu toţii deja ca standard. Nu trebuie să fim ecologiști pentru asta. Vă asigur că în Parlament va avea loc o discuție foarte serioasă, foarte aplicată, foarte amănunțită, la care, fără îndoială, ne vom spune punctul de vedere cât se poate de clar”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul conferinței de presă desfășurată la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului.
The post Proteste împotriva Roşia Montană appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: