miercuri, 11 septembrie 2013

Angajaţi ai Roşia Montană Gold Corporation (compania canadiană care deţine licenţa de concesiune pentru exploatarea minereurilor de aur şi argint din Munţii Apuseni) şi localnici din Roşia Montană protestează pentru a doua zi împotriva deciziei politice referitoare la respingerea proiectului minier în Parlament. Minerii ameninţă cu greva foamei, iar 15 dintre ei s-au blocat în subteran. Minerii din subteran sunt la aproximativ 15 metri adâncime. Au intrat în galerie la ora 08.30 şi trebuiau să iasă la 10.30 pentru pauza de masă. Minerii au refuzat să mai iasă din mină în semn de protest.
Liderul sindicatului din RMGC, Cristian Albu, a declarat că minerii lucrau la reabilitarea galeriei miniere şi au decis să nu mai iasă din subteran. "Din păcate s-a ajuns la soluţii extreme. Oamenii mi-au spus că le-a ajuns cuţitul la os. Sunt disperaţi, le expiră contractele. Începe şcoala şi nu au cu ce să îşi trimită copiii la şcoală. Îl rog pe Crin Antonescu, cel care a provocat această situaţie, să vină la Roşia Montană, pentru a discuta cu oamenii de aici", a spus Cristian Albu. De asemene,a aproximativ 300
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Fraţii Dolănescu se luptă pentru averea artistului. ...
Fraţii Dolănescu se judecă de patru ani şi jumătate pe averea tatălui, dar războiul dintre ei e departe de a se fi terminat. Ionuţ (41 ani) şi Dragoş (37 ani) au avut, marţi, 10 septembrie, un nou termen în procesul pentru succesiune, iar lupta va mai dura cel puţin un an.
Cei doi fraţi se războiesc în instanţă pe o avere evaluată la 2,5 milioane de euro, principalul motiv de scandal fiind casa artistului din strada Caimatei nr. 12, o vilă mare şi spaţioasă, în care a locuit acesta mai bine de 20 de ani.
Averea artistului Ion Dolănescu, motiv de război între cei doi fii ai săi
Ionuţ şi Dragoş se luptă pentru o avere alcătuită din mai multe bunuri care au aparţinut tatălui după cum urmează: casa pe Str. Caimatei, din Bucureşti, evaluată la două milioane euro, casa în Sinaia 200.000 de euro, teren în Tunari, Ilfov, de 812.64 m de aproximativ 160.000 euro, teren în Tunari, Ilfov, de 1095.28 mp de circa 200.000 euro, casă în Butimanu, Jud. Dâmboviţa, 1/6 din casa din Str.Hagi Dina, Bucureşti, un loc de veci în Cimitirul Bellu, drepturi patrimoniale litigioase ale lui Ion
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Ion Purice va primi o diplomă ”pentru bunătatea sufletească demonstrată”. ...
Primarul din Taglio di Po, Francesco Siviero, pe 14 septembrie, cu ocazia sărbătorii tradiționale a localității, îi va înmâna lui Ion Purice o diplomă "pentru bunătatea sufletească demonstrată".
Potrivit primarului, gestul lui Ion "dezminte toate prejudecățile privind românii și demonstrează că altruismul și curajul nu au naționalitate". Ion a fost plecat în cursă la Amsterdam ca un om simplu.
Editorial în Corriere della Sera: ”Ar trebui să ne cerem scuze de la români”

S-a întors ca un erou și a fost așteptat cu mare fast. În curtea firmei îl așteptau soția Alina de 28 de ani cu fiul Denis de 6, primarul din Taglio di Po Francesco Siviero, consilierul local din Porto Viro, Maura Veronese și mulți colegi. Pentru Ion s-au deplasat și echipele de la Mediaset și de la "Pomeriggio cinque", aceasta din urmă pentru o transmisiune în direct în programul moderat de Barbara D'Urso.
Ion Purice, șoferul devenit erou în Italia. Patronul: ”Peste 50 de jurnaliști îl așteaptă pentru a-l intervieva”
Sosirea camionului în curtea firmei a fost anunțată cu emfază în
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Editorial în Corriere della Sera: ”Ar trebui să ne cerem scuze de la români”
Corriere del Veneto a publicat un editorial cu titlul "Ion, l'eroe «normale» che rompe i pregiudizi su un popolo nel mirino" (Ion, eroul normal care distruge prejudecățile față de un popor luat în vizor", semnat de Massimiliano Melilli. După multă vreme, este primul comentariu favorabil din presa italiană la adresa românilor.
"Sunt lucruri pe care trebuie să le facem și fără a fi eroi. Nu mă numiți astfel. Eu trebuia să protejez acea fetiță". Cuvintele (și povestea) ale unui erou "normal", Ion Purice, de 29 de ani, român, căsătorit, tatăl unui copil de trei ani, camionagiu al unei firme din Porto Viro, casă la Taglio di Po. Alaltăieri, pe A4, acest bărbat și-a pus de-a latul camionul pentru a proteja de mașinile în viteză un monovolum implicat într-un accident.

Ion Purice, șoferul devenit erou în Italia. Patronul: ”Peste 50 de jurnaliști îl așteaptă pentru a-l intervieva”
Mai mult. Ion a coborât din cabină și a făcut scut cu corpul său în mijlocul autostrăzii, gesticulând ca un nebun către mașinile care soseau: lângă parapetul de protecție era întinsă o fetiță de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Român împușcat mortal în discotecă, lângă Cosenza, după o ciocnire între bande
Trei albanezi și un român au fost arestați pentru uciderea cetățeanului român Dumitrache Ciobanu, de 43 de ani, în noaptea de 15 august la ieșirea dintr-o discotecă din Schiavonea (Corigliano Calabro, provincia Cosenza). Cei patru l-au așteptat pe bărbat la ieșire, împușcându-l.
Uciderea lui Ciobanu este urmarea unei ciocniri între două bande opuse, una de români și una de albanezi. Procuratura din Rossano a dispus arestarea, cu acuzația de omor și încăierare în complicitate cu alți subiecți de identificat, lui Dritan Ruko (33), Sokol Seferi (39), Kadri Mona (32), toți albanezi, și a lui Claudiu Florin Tighikliu (24), român.

Potrivit procurorului, Ruko este cel care a tras efectiv.
La originea omorului, o ceartă izbucnită în discotecă între cele două grupuri. Ruko și Seferi ar fi abordat două românce care se prostituează cerându-le 50 de euro pe zi pentru a-și exercitat activitatea pe o porțiune a drumului statal 106.
Cerere pe care cei doi o adresaseră deja înainte cu două săptămâni celor două fete și pe care acestea au denunțat-o la carabinieri, deși nu știau să furnizeze identitatea bărbaților care le-au abordat. Asupra acestui aspect al întâmplării, anchetele încă erau în curs.
Ruko și Saferi, în discotecă, le-ar fi îmbrâncit pe cele
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Dezastru pe Arena Naţională. România - Turcia: 0-2
România a pierdut, scor 0-2, meciul cu Turcia, din grupa D a preliminariilor CM 2014. În fața a peste 44.000 de suporteri, echipa antrenată de Victor Pițurcă nu a mai reușit performanța din meciul contra Ungariei, când România a învins cu 3-0.
Golurile Turciei au fost marcate de Burak Yilmaz '22 şi Mevlut Erdinc '90+5.
Victor Piţurcă a acuzat oboseala "tricolorilor". Selecţionerul a precizat că el mai speră la locul de baraj.
"Nu am stat bine fizic, am ratat mult. Nu mai avem ce face, urmează două meciuri pe care trebuie să le câştigăm, dar suntem la mâna altor echipe. Şansele sunt minime, situaţia s-a schimbat dramatic, de la cele mai mari şanse la locul 2, acum avem şanse puţine. Important va fi ce facem noi, trebuie să câştigăm", a spus Piţurcă la GSP TV.
În celălalt meci important al grupei, Ungaria a învins pe teren propriu selecționata Estoniei, scor 5-1. În acest moment, clasamentul este: 1. Olanda 22p, 2. Ungaria 14p, 3. Turcia 13p, 4. Romania 13p, 5. Estonia 7p, 6. Andorra 0p.
ROMANIA: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Stancu, Tănase – Marica.
Rezerve: Lung, Lobonţ, Luchin, Papp, Latovlevici, Găman, Grigore, Neagu, Alexe, Maxim,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră
Au sosit în Italia împreună. Erau amici Florian Daniel Buti, de 26 de ani, și Andrei Dumitrache, de 41. Locuiau în aceeași cameră la Calvecchia, mică zonă din San Donà (provincia Venezia). În acel apartament cei doi trăiau de două luni, împreună cu o familie de români.
În noaptea dintre 28 și 29 august, după ce au băut, cei doi s-au certat. Dumitrache a luat un cuțit de tăiat pâine de 20 de centimetri și i-a tăiat jugulara lui Buti. În câteva minute, tânărul a murit din cauza pierderii de sânge. Salvatorii nu au putut face altceva decât să-i constate decesul. Buti era un artist stradal, lucra ca mim. Dumitrache lucra ocazional ca muncitor.

"El m-a agresat, eu pur și simplu m-am apărat. Cuțitul îl ținea Daniel în mână și eu i l-am smuls", a povestit carabinierilor Dumitrache, arestat cu acuzația de omor voluntar. La momentul luptei cei doi erau în cameră singuri, și nu există niciun martor. Omorul a tulburat comunitatea San Donà și în special mica zonă Calvecchia. La San Donà comunitatea românească este una dintre cele mai numeroase. Circa o mie de persoane.
"Sunt mulți spune primarul Andrea Cereser dar sunt și cei care
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
”Cunoaște-ți vecinii”, eveniment organizat de DPRRP pentru studenții români
Luni, 9 septembrie a.c, a avut loc la Eforie Nord deschiderea oficială a şcolii de vară „Cunoaşte-ţi vecinii”, eveniment organizat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP).
Invitaţi la deschiderea evenimentului au fost domnul Cristian David, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Stejărel Olaru, secretar de stat în MAE, domnul Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE, domnul Ovidiu Miculescu, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, doamna Mirela Matichescu, vicepreşedinte la Autoritatea Naţională pentru Turism şi domnul Tiberiu Apostol, director general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Şcoala de vară a debutat cu o conferinţă de prezentare a proiectului şi a calendarului de acţiuni, prevăzute pentru întreaga săptămână. În cadrul intervenţiei sale, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a subliniat faptul că identitatea naţională reprezintă un reper semnificativ, care are legătură cu procesul de educaţie, dar şi cu conştiinţa fiecărui individ. De asemenea, ministrul delegat a accentuat postura de elite în curs de formare, care le revine studenţilor reuniţi la Eforie Nord, ipostază care îi responsabilizează în procesul de menţinere şi diseminare a valorilor româneşti. În alocuţiunea sa, ministrul delegat a punctat şi faptul că identitatea naţională românească trebuie afirmată şi expusă cu încredere, mândrie
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: