duminică, 11 august 2013

Trei medalii de aur şi două de argint este palmaresul reușit de juniorii români la Campionatele Mondiale de canotaj academic pentru juniori de la Trakai din Lituania.
canotajJuniorii canotori au venit cu tolba plină de la Mondialele din Lituania, desfăşurate în perioada 7-11 august.
Medaliile de aur au fost cucerite de:
- echipajul feminin de 8+1 format din: Gianina-Elena Beleagă, Andrea-Maria Sticea, Antonia Cerbu, Roxana Paraşcanu, Ana-Maria Boca, Elena Turtă, Cristina-Georgiana Popescu, Denisa Tîlvescu şi Georgiana Danciu;
dublu vâsle feminin: Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu;
patru rame fără cârmaci masculin: Mihăiţă Iliuţ, Alexandru-Cosmin Macavei, Dănuţ-Viorel Rusu şi Cristian Ivaşcu;
Medaliile de argint au fost câștigate de echipajul de dublu vâsle masculin format din Marian-Florian Enache şi Gheorghe-Robert Dedu şi dublu rame fără cârmaci feminin alcătuit din Cristina-Georgiana Popescu şi Denisa Tîlvescu.
The post Cinci medalii au cucerit canotorii juniori la Mondialele din Lituania appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Medalie de bronz pentru echipa feminină de spadă a României la Mondiale
Echipa feminină de spadă a României a câştigat, duminică, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta.
ana maria branzaEchipa formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia, a câștigat duminică, medalia de bronz la Mondialele de scrimă din Budapesta.
Româncele au ost învinse în semifinale de Rusia cu scorul de 44-33, ratând astfel calificarea în finala mondială.
Tricolorele s-au luptat pentru bronzul mondial la echipe cu Franța, în finala mică unde s-au impus cu 33-28.
Sportivele române au trecut în primul tur de Danemarca (45-14), în optimi de Venezuela (45-30) şi în sferturi de Coreea de Sud, scor 36-32.
Echipa noastră câştigase ultimele două titluri mondiale în 2011 la Catania şi 2010 la Paris.
Finala mondială de la Budapesta se va disputa între Rusia şi China.
Este cea de-a treia medalie cucerită de România la Mondialele din Ungaria, după bronzul cucerit la sabie individual de Tiberiu Dolniceanu și argintul de echipa masculină de sabie.
The post Medalie de bronz pentru echipa feminină de spadă a României la Mondialeappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
România somează Ungaria
Ministerul de Externe din România cere Ungariei să se disocieze de declarațiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni de Liderul Jobbik, Vona Gabor.
romania - ungariaMAE reacționează dur după declarațiile provocatoare ale liderului maghiar extremist, Vona Gabor, care sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal de la Borzont, judeţul Harghita, a spus că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.
Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013. Astfel, pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteşte faptul că aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996. În ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă. Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general. MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României. Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri”, se arată în comunicatul de presă al MAE remis exclusivNEWS.ro.
Ministerul de Externe reaminteşte că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.
Cât privește declararea liderului maghiar drept persona non grata, MAE precizează faptul că: declararea în calitate de persona non grata a unui cetăţean străin este aplicabilă, conform Convenţiei ONU de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961 (art. 9), doar persoanelor având statut diplomatic.
În analiza preliminară a MAE, declaraţiile cu caracter extremist în cauză, care promovează, între altele, ura şi violenţa pe motive etnice,  ar putea atrage răspunderea autorilor în baza dreptului comun, având în vedere, inclusiv, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr.  31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter rasist sau xenofob, şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Conform acestui act normativ, în cazul faptelor descrise şi incriminate de acesta, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de către procuror.
De asemenea, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la art. 85 procedura prin care un străin este declarat indezirabil, ca măsură care se dispune împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.
Această măsură se dispune de Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorul sesizează instanţa de judecată, la propunerea instituţiilor cu competenţe în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul menţionat mai sus.
The post România somează Ungaria appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: