marți, 11 decembrie 2012

REVISTA PRESEI: ABERAŢIE de România - I-am întrecut pe americani la numărul de parlamentari.

REVISTA PRESEI: ABERAŢIE de România - I-am întrecut pe americani la numărul de parlamentari.: "Cum va arata noul Parlament", titreaza Adevarul in editia de miercuri: "USL a obtinut doua treimi din mandatele parlamentare si are suficiente voturi necesare pentru modificarea Constitutiei.
USL a castigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,10% la Senat, dupa numararea voturilor din toate sectiile, potrivit Biroului Electoral Central (BEC). ARD are 16,50% la Camera Deputatilor si 16,70% la Senat. Candidatii PPDD pentru Senat au fost votati de 14,65% din alegatori, in timp ...

OANA ZĂVORANU a ieşit din comă - Vedete > EVZ.ro

OANA ZĂVORANU a ieşit din comă - Vedete > EVZ.ro: "Oana Zăvoranu se simte mai bine. Ea ieşit din comă şi s-a întors acasă. Răzvan, prietenul Oanei, a infirmat zvonurile conform cărora tânăra ar fi consumat droguri. Gestul Oanei a luat-o pe nepregătite şi pe Mariana Zăvoranu, mama ei. Mariana Zăvoranu a declarat într-o intervenţie telefonică în emisiune "UN show păcătos" că ştia că Oana este deprimata, dar nu credea că într-atât încât să-şi pună capăt zilelor. "

ICR revizuieşte modul de selecţie a autorilor pentru programul de traduceri

ICR revizuieşte modul de selecţie a autorilor pentru programul de traduceri:

Potrivit unui comunicat al ICR remis MEDIAFAX, traducerea şi publicarea de autori români în străinătate, prin intermediul programelor Translation and Publication Support Programme (TPS) şi Publishing Romania, se vor face în condiţiile unei selecţii de către jurii reorganizate şi pe baza unor liste de autori români care au fost refăcute.
"În trecutul apropiat, s-au semnalat neajunsuri în acţiunea Institutului Cultural Român de a asigura traducerea, pe banii statului, a scrierilor unor autori români. De pildă, selecţia autorilor a fost preferenţială, iar atunci când s-a invocat argumentul pieţei a fost vorba de fapt tot de o intervenţie a cuiva. În plus, editurilor străine li s-au oferit liste de autori şi scrieri alcătuite în mod discutabil. La acestea se adaugă împrejurarea că unii autori au fost traduşi pe cheltuiala statului cu multe volume, în timp ce valori certe ale culturii române au rămas neglijate. Peste toate, tabloul traducerilor s-a restrâns la anumite genuri, iar autori de prim plan, ca valoare, lipsesc din tablou", se arată în comunicatul ICR.
Din această perspectivă, Institutul Cultural Român a decis să aplice trei pachete de măsuri care presupun refacerea listei autorilor români ofertaţi către editurile străine, astfel încât valorile de prim plan ale culturii

Citeşte mai mult...

Ultimele zile ale Ceauşeştilor | Romania Libera

Ultimele zile ale Ceauşeştilor | Romania Libera: "Ajung la şosea şi el face semn maşinilor care trec, la ia-mă, nene. Preşedintele României, comandantul suprem al forţelor armate, ajunge să facă auto­stopul. E comic într-un fel, nu? Trece prima maşină, opreşte şi când şoferul îl recunoaşte, pleacă în trombă. A doua maşină îi ia şi îi duce la combinatul de oţeluri speciale, dar şoferul vrea să îi lase la uşa din dos. «De ce prin spate?», întreabă revoltat Ceauşescu. «Eu sunt preşedintele Republicii Socialiste România. Cel mai iubit fiu al poporului. Am venit la popor. Vreau să intru prin faţă!» Numai că în faţă, în curtea fabricii, se strânseseră muncitorii care urlau de bucurie că fugise dictatorul: «Ole, ole, ole, Ceauşescu nu mai e!» şi «Moarte dictatorului!» Vă daţi seama ce şoc pe el! De-abia atunci începe să i se ridice ceaţa de pe ochi"."


Primul câine - șofer din lume

Der Spiegel: Victoria lui Ponta, dezastruoasă pentru democrație - Partide > EVZ.ro

Der Spiegel: Victoria lui Ponta, dezastruoasă pentru democrație - Partide > EVZ.ro: "Dacă un învingător într-un scrutin anunţă că doreşte modificarea legii fundamentale înainte de a se ocupa de problemele prioritare ale ţării, atunci îndoielile asupra sunt asigurate, comentează sursa citată.

Acesta este şi cazul premierului român Victor Ponta care, în loc să îşi întoarcă privirea spre economia şubredă a ţării, a şi început negocierile cu partidul minorităţii maghiare pentru a-şi asigura o majoritate de două treimi în noul legislativ, pragul necesar amendării Constituţiei."


Moartea jurnalistei Anna Politkovskaia are puţine şanse să fie elucidată. Comanditarul morţii este intangibil

Moartea jurnalistei Anna Politkovskaia are puţine şanse să fie elucidată. Comanditarul morţii este intangibil: Moartea Annei Politkovskaia are puţine şanse să fie elucidată, căci comanditarul este "una dintre persoanele cel mai intangibile" din Rusia, au apreciat, marţi, apropiaţi ai jurnalistei de opoziţie asasinate în 2006.





Republica Teleormăneană România

Republica Teleormăneană România: "Uraaaa! Am învins! " Aerul patriei răsuna de bucurie în Republica Teleormăneană România. Poporul euforic azvârlea băşti şi şepci cu cozoroc în văzduhul patriei şi-n absenţa mitralierelor, trăgeau cu praştia-n vrăbii de bucurie...

Dragoş Bucur, într-un film american, alături de actori celebri

Dragoş Bucur, într-un film american, alături de actori celebri:
Actorul Dragoş Bucur a terminat recent filmările pentru "Ride Along", o comedie de acţiune americană turnată la Universal Studios, din distribuţia căreia fac parte, printre alţii, Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill şi Kevin Hart.
Acesta este primul rol al lui Dragoş Bucur pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, la un studio atât de important cum este Universal, dar nu este primul său rol în afara ţării. Rolul său presupune ca Dragoş să tragă câteva focuri înspre Ice Cube, personajul principal.
Dragoş Bucur joacă rolul unui mafiot sârb
Acesta participă la o întâlnire de afaceri cu poliţistul jucat de Ice Cube, care se dovedeşte a fi o ambuscadă. Dragoş are de tras cu pistolul după nişte poliţişti sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă şi să execute un fel de cursă cu obstacole. "Când am ajuns în Atlanta, am aflat că accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronunţia de est-european mă făcea deodată mai potrivit decât ceilalţi actori americani care dăduseră proba până atunci”, a povestit actorul.
Citeşte mai mult...

Ce au cautat romanii pe Google in 2012 - de la Robotzi, pana la bacalaureat si de la salam de biscuiti la cum se saruta

Ce au cautat romanii pe Google in 2012 - de la Robotzi, pana la bacalaureat si de la salam de biscuiti la cum se saruta: Google a publicat marti traditionalul Zeitgeist ("spirit al vremurilor"), care arata tendinte bazate pe cautari efectuate in Romania in anul 2012. In acest an, cele mai populare cautari arata interesul in crestere pentru divertisment, personalitati, fotbal, dar si curiozitati legate de “cum se face?” sau “ce este?” Cea mai mare crestere in cautari, comparativ cu anul 2011, a fost inregistrata de Creative Monkeyz, creatorii clipurilor cu Robotzi, urmata de interesul in continuare crescut pentru rezultatele la bacalaureat.

Kim Basinger a împlinit 59 de ani. Cum arată vedeta din "Batman" acum - FOTO

Kim Basinger a împlinit 59 de ani. Cum arată vedeta din "Batman" acum - FOTO: Actriţa Kim Basinger a împlinit recent vârsta de 59 de ani, îar forma fizică pe care o arată aceasta este una de invidiat.