vineri, 9 martie 2012

Google, cel mai bun profesor

Google, cel mai bun profesor: Elevii din Marea Britanie preferă să folosească Google sau alt motor de căutare pe internet, în loc să îşi întrebe profesorii sau părinţii atunci când au o nelămurire, arată un studiu recent al cercetătorilor englezi....

De 8 Martie, italience şi străine, împreună la “Altarul Patriei”

De 8 Martie, italience şi străine, împreună la “Altarul Patriei”:
O delegaţie de 40 de femei, italience şi imigrate, au participat, pentru prima oară împreună, la o ceremonie instituţională dedicată Zilei de 8 Martie, desfăşurată la Altarul Patriei, din centrul Romei.

Cele 40 de reprezentante ale diferitelor comunităţi prezente pe teritoriul Italiei au depus o coroană de flori la Monumentul dedicat Eroului Necunoscut din primul Război Mondial, în semn de preţuire pentru valorile Republicii Italiene şi de susţinere a mobilizării comune în apărarea drepturilor şi demnităţii tuturor femeilor, de orice naţionalitate sau religie.
Din delegaţie au făcut parte exponente ale principalelor comunităţi prezente în Peninsulă, “protagoniste de prim nivel în diferite domenii ale vieţii culturale, sociale şi economice”, o prezenţă care, potrivit organizatorilor, demonstrează “contribuţia importantă a femeilor de origine străină şi valoarea prezenţei lor în societatea italiană, precum şi legătura profundă cu istoria Italiei şi simbolurile ei”.
Printre participante s-a numărat şi Miruna Căjvăneanu de la Gazeta Românească, alături de Keti Bicoku, Pia Gonzalez, Marianna Soronevych, Erika Piacentini Zidko şi Danuta Wojtaszczyk, jurnaliste ale grupului editorial “Stranieri in Italia”. Au fost prezente, de asemenea: Soheir Katkhouda- preşedinta Asociaţiei femeilor musulmane din Italia, Maria Jose' Mendez Evora- Cavaler al Republicii originară din Insulele Capului Verde, Igiaba Scego, scriitoare somaleză, Lucia

Citeşte mai mult...

Eurovision naşte dispute: Luminiţa Anghel le critică pe Inna şi Alexandra Stan. ...

Eurovision naşte dispute: Luminiţa Anghel le critică pe Inna şi Alexandra Stan. ...:
Luminiţa Anghel este mai mult decât îndreptăţită să critice reprezentaţiile live ale celor mai în vogă cântăreţe românce, Inna şi Alexandra Stan, întrucât este artista cu una dintre cele mai bune performanţe la Eurovision. Pe de altă parte, Lucian Viziru este de părere că România nu poate fi reprezentată de un basarabean, declaraţie care l-a făcut pe Cătălin Josan să reacţioneze.
Luminiţa consideră că cele două artiste nu au experinţa cântatului live şi nu le vede reprezentând ţara noastră la Eurovision. “Nu le-aş vedea pe scena Eurovision interpretând live corect la nivelul acela de presiune emoţională. Este foarte greu dacă nu ai ani de cântare live”, a declarat cântăreaţa, care a reprezentat România la Eurovision în 2005, alături de trupa Sistem, şi a ocupat locul trei.
Lucian Viziru a declarat că nu se cade să reprezinte România un basarabean, Cătălin Josan, care este cap de afiş pe lista favoriţilor la Eurovision. Acesta se pregăteşte serios pentru finala naţională a Eurovision, având mare încredere în piesa sa, “Call My Name”: “Este foarte importantă alegerea publicului şi ceea ce va considera el că reprezintă cel mai bine muzica românească”,

Citeşte mai mult...

A MURIT actorul Dan Damian.

A MURIT actorul Dan Damian.: Trupul neinsufletit al actorului va fi depus duminica, 11 martie 2012, in foaierul Salii Liviu Ciulei (bd. Schitu Magureanu nr.1), unde, incepand cu ora 10.00, toti cei care l-au iubit ii vor putea aduce un ultim omagiu, se anunta intr-un comunicat remis de Teatrul Bulandra, potrivit Realitatea.net.
Teatrul Bulandra anunta cu regret trecerea in nefiinta a actorului Dan Damian.
Trupul neinsufletit al actorului va fi depus duminica, 11 martie 2012, in foaierul Salii Liviu Ciulei (bd. Schitu ...

Bild, cel mai citit cotidian din Germania, nu va mai publica imagini cu femei goale pe prima pagină

Bild, cel mai citit cotidian din Germania, nu va mai publica imagini cu femei goale pe prima pagină: Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, a anunţat, vineri, că va spune adio playmate-urilor care, începând din 1984, apăreau pe prima pagină a publicaţiei, această decizie fiind luată de bărbaţii din redacţie, singurii care au lucrat joi, de Ziua Internaţională a Femeii.