marți, 3 ianuarie 2012

Televiziunile de știri din România: 99% tragedii şi ţigănii, 1% ignoranță

Televiziunile de știri din România: 99% tragedii şi ţigănii, 1% ignoranță: Televiziunile de știri din România: 99% tragedii şi ţigănii, 1% ignoranță
O zi întreagă de privit la televizor, pe canalele românești de știri, și nu am văzut nicio știre economică. Dacă a fost vreuna, a trecut neobservată printre multitudinile de breaking news cu accidente, incendii, drame sau crime pasionale. Am aflat ce s-a întâmplat în județul Timiș, acolo unde un tânăr și-a omorât copilul și socrii, mi-am reamintit de crima de la Cernavodă care deschidea jurnalele de știri fix anul trecut pe vremea asta, am auzit că nepotul lui George Brăiloiu – omul de afaceri despre care nu se prea fac ...

Mădălina Ghenea, pe coperta GQ Italia

Mădălina Ghenea, pe coperta GQ Italia:


Revista GQ a ales să-şi înceapă anul cu o copertă dedicată româncei Mădălina Ghenea, presupua prietenă a actorului Leonardo DiCaprio.



Mădălina a pozat pentru GQ şi a acordat jurnaliştilor italieni un amplu interviu, intitulat “Lumina din Est”. Românca a mărturisit secretul care o face să fie dorită de bărbaţi: "Trebuie să-i faci pe bărbaţi să viseze, să-şi imagineze. Mă deprimă să văd sâni expuşi. Dacă am fi toţi goi, misterul s-ar nărui”.



După ce a jucat recent într-o comedie italiană, românca a vorbit despre cariera pe care şi-o visează şi pe care şi-o construieşte mental, cu luciditate, în cele mai mici detalii: “nu fac nicio mişcare fără să mă gândesc ce consecinţe ar putea avea. De mic copil am jucat şah. N-aş face o mutare fără a ţine seama de consecinţe. Am întotdeauna o cale de ieşire, un plan B, o alternativă".



Românca nu a acceptat să vorbească despre presupusa ei relaţie cu DiCaprio, dar a recunoscut că şi-ar dori să aibă “cinci copii” cu bărbatul ales.


Citeşte mai mult...

VIDEO/ Moartea rugbystului Aurel Codrea în presa din Italia

VIDEO/ Moartea rugbystului Aurel Codrea în presa din Italia:


Deţinutul care s-a sinucis în noaptea de Revelion în penitenciarul de la Torino făcea parte din echipa de rugby a închisorii. Ziarele din Peninsulă au relatat pe larg povestea lui Aurel Codrea, în vârstă de 37 de ani, care reuşise să se afirme printre deţinuţi, datorită performanţelor sale sportive.





Potrivit cotidianului “La Stampa”, românul se afla după gratii de câteva luni şi ispăşea o pedeapsă de câţiva ani pentru o serie de furturi. A fost selecţionat în echipa de rugby a închisorii, “La Drola” şi juca în Liga a treia (seria C) din Italia.





Pe 31 decembrie, în jurul orei 22, românul se afla singur în celula sa, dintr-o secţie considerată printre cele mai liniştite din penitenciar. A refuzat să se alăture colegilor la o mică petrecere organizată pentru a sărbători noul an. “Sunt obosit”- le-ar fi spus el celorlalţi deţinuţi. După ce a rămas singur, şi-ar fi strâns de gât un ştreang improvizat şi s-a spânzurat de gratii.





Gardienii ar fi intervenit aproape imediat să-l salveze pe bărbat, dar românul a decedat la scurt timp, în infirmeria închisorii.

Potrivit avocatului familiei Codrea, bărbatul suferea de depresie şi fusese examinat recent de

Citeşte mai mult...

O lege draconica va interzice accesul la site-urile web straine in Belarus

O lege draconica va interzice accesul la site-urile web straine in Belarus: In Belarus, din 6 ianuarie va intra in vigoare una dintre cele mai restrictive legi ale internetului, o lege care va interzice accesarea site-urilor straine din interiorul tarii care este condusa cu mana de fier de dictatorul Lukashenko. Legea va interzice companiilor sa faca tranzactii online prin intermediul unor firme straine si presupune monitorizarea stricta a comportamentului online pentru toti utilizatorii, chiar si de la netcafe-uri, arata o informare publicata de Biblioteca Congresului din SUA si citata de PC World.

Teroriştii s-au mutat pe Twitter. Vezi ce mesaje postează!.

Teroriştii s-au mutat pe Twitter. Vezi ce mesaje postează!.: Teroristii fac propaganda pe Twitter. Acest fapt i-a cauzat serviciului de micro-blogging o serie de probleme in acest weekend, dupa ce un grup israelian a amenintat ca va da Twitter in judecata din cauza faptului ca permite organizatiilor teroriste sa se foloseasca de serviciile sale. 'Ne-a atras atentia faptul ca Twitter este disponibil pentru organizatiile teroriste", a declarat directorul Centrului Juridic Israelian Shurat HaDin, Nitsana Darshan-Leitner, conform publicatiei americane The ...

Teo Trandafir: În ultimul an, am învăţat să merg de 5 ori

Teo Trandafir: În ultimul an, am învăţat să merg de 5 ori: Teo Trandafir vorbeşte despre sănătate, siluetă şi familie în numărul de ianuarie-februarie al revistei "Ce se întâmplă, doctore?", în care vedeta spune că în ultimul an a fost nevoită să înveţe să mergă din nou de 5 ori.





Cum au fost evaluate academic editurile din Romania. Rezultate stranii

Cum au fost evaluate academic editurile din Romania. Rezultate stranii: Nu cu multă vreme în urmă lumea academică românească a fost bulversată de un caz care a adus în discuţie importanţa criteriilor scientometrice riguroase în evaluarea cadrelor didactice universitare. Dezbaterea de atunci a fost iscată de încercarea – nereuşită – a unui eminent tânăr cercetător român, Cristian Ciocan, de a ocupa postul de lector la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. Scrisoarea deschisă – adresată de către domnul Gabriel Liiceanu domnului Ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu – intitulată „Balta stătută a facultăţilor noastre” şi publicată pe Contributors.ro la data de 29 septembrie 2011 semnala existenţa unei masive disproporţii între performanţele candidatului respins şi slabele rezultate ale candidatului admis.

Schimbari radicale in sistemul educational in acest an

Schimbari radicale in sistemul educational in acest an: alt2012 vine cu multe noutati pentru sistemul de invatamant din Romania. Schimbarile ii vizeaza atat pe elevi cat si pe profesori