luni, 26 septembrie 2011

Directorii de gradinte nemultumiti ca au si grupa de copii

Directorii de gradinte nemultumiti ca au si grupa de copii:

altDirectorii gradinitelor sunt nemultumiti ca sunt nevoiti sa aiba si grupe de copii, ca oricare educatoare

Telefoanele mobile si bijuteriile interzise in scolile botosanene

Telefoanele mobile si bijuteriile interzise in scolile botosanene: altAceasta este apelul facut de sefa educatiei botosanene catre parinti.

Robert Turcescu s-a apucat de cantat! - Ce nota ii dai? - VIDEO

Robert Turcescu s-a apucat de cantat! - Ce nota ii dai? - VIDEO: Robert Turcescu a debutat în muzică săptămâna trecută, ca solist al band-ului de jurnalişti "Casa presei", cu piesa "Ce-mi pasă mie".
"Profesia mea e aceea de jurnalist,...

Şa Şcoala 12 Botoşani: Cunoaşterea limbilor străine şi găsirea unui loc de muncă în Europa


 De Ziua Europeană a Limbilor – 2011 la Botoşani

Luni, 26 septembrie, la Şcoala nr. 12 Botoşani a avut loc o activitate ocazionată de Ziua Europeană a Limbilor – 2011. Au participat elevi din clasa a VI-a B precum şi şi din clasele a VII-a, laureaţi ai unor concursuri de poezie compusă de elevi în limbi străine.
-         În prima parte a evenimentului micii poeţi botoşăneni de limba franceză,  îndrumaţi de prof. Octavia Buhociu,  au delectat auditoriul, citind din creaţiile lor.
-         Apoi, doamna prof. Mariana Căjvăneanu, coordonator evenimente pentru tineri în cadrul Centrului Europe Direct Botoşani,  a prezentat importanţa studiul limbilor străine pentru dezvoltarea personalităţii unui tânăr şi, în mod particular,  pentru găsirea unui loc de muncă. (În anul 2011, evenimentele prilejuite de Ziua Europeană a Limbilor la nivel european  îşi propun să ilustreze modalităţile prin care limbile străine pot deschide noi orizonturi şi oferi mai multe şanse profesionale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă).
-         Doamna profesoară Octavia Buhociu a proiectat imagini foto şi video de la deplasări  ale unor grupuri de elevi în străinătate, situaţii în care a fost nevoie de cunoaşterea limbilor străine.
-         Radu Căjvăneanu coordonator voluntar al Centrului Europe Direct Botoşani, a prezentat  situaţia locurilor de muncă din reţeaua EURES la nivel european şi apoi a deschis o animată  discuţie pe tema: ne trebuie o limbă străină  pentru un loc de muncă? – în care au fost testate cunoştinţe ale elevilor privind civilizaţia europeană  şi cunoaşterea unor expresii curente din  diverse limbi europene. 
-         În final dl prof. Liviu Pânzaru a cântat şi a recitat în limba rusă  din Serghei Esenin şi din creaţia proprie, poezii dedicate mamei.
-         Au fost oferite premii din  partea Europe Direct, – constând în cărţi iar fiecare  elev a primit ziarul Buzz – Euro – Buzz,  editat de Centrul Europe Direct Botoşani, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Adrian Enache”. 


Galreie foto:



Audio: 


raducaj
raducaj8 minutes ago

Prof. Liviu Pânazu

Romania
raducaj
raducaj9 minutes ago

Prof. Octavia Buhociu

Centru, Botosani, Romania

Studenţi greci au ocupat postul public de televiziune din Atena

Studenţi greci au ocupat postul public de televiziune din Atena: Un grup de studenţi greci a pătruns duminică seara în sediul postului public de televiziune întrerupând emisiunea difuzată de acesta, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului.