luni, 13 iunie 2011

Google IT - lista 4 video în limba română

Bacalaureat 2011: exemple de subiecte la proba de competenţe la limbile străine.

Bacalaureat 2011: exemple de subiecte la proba de competenţe la limbile străine.: "Intre 20 si 23 iunie, elevii trebuie sa sustina proba de competente lingvistice la limbile straine in cadrul examenului de bacalaureat. Ei pot alege intre zece limbi straine: ebraica, engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, rusa, portugheza, neogreaca sau japoneza.
Majoritatea elevilor aleg sa sustina examenul in limba engleza sau in franceza. Pentru a trece examenul, ei trebuie sa demonstreze ca folosesc 'relativ corect' forme si structuri gramaticale foarte simple si au un vocabular ..."

Top nouă companii care au făsut istorie cu numele brandurilor

Top nouă companii care au făsut istorie cu numele brandurilor: "Sunt companii care au ajuns cunoscute pretutindeni în lume. Sunt branduri de referinţă, sunt nume care au ajuns să se identifice cu domenii precum electronice, fotografie, IT sau vestimentaţie. Sunt corporaţii pe care orice manager de succes şi-ar dori să le conducă. Este vorba despre nouă organizaţii care au revoluţionat lumea cu produsele, serviciile şi marketingul lor.

Victor Ponta catre Robert Turcescu: Robert, e o porcarie ce faci. Cand lucrai la Realitatea TV o faceai mai inteligent - Radio - TV - HotNews.ro

Victor Ponta catre Robert Turcescu: Robert, e o porcarie ce faci. Cand lucrai la Realitatea TV o faceai mai inteligent - Radio - TV - HotNews.ro: "ce penali, asta e un alt exemplu ca antenele si irealitatea trebuie inchise imediat, sunt unelte de manipulare unde nu se face jurnalism"

Cristian Tudor Popescu, campionul României la tenis seniori 55+

Cristian Tudor Popescu, campionul României la tenis seniori 55+: "Cristian Tudor Popescu, senior editor gândul , a câştigat duminică, la Satu Mare, Campionatele Naţionale de Tenis pentru seniori la categoria de vârstă 55+. 140 de jucători au luat parte la ediţia din 2011 a Naţionalelor de seniori, un turneu de grad IV trecut atât în calendarul FR de Tenis cât şi în cel al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).





"

Apocalipsa la persoana întâi: "Profetul" Harold Camping a făcut atac cerebral

Apocalipsa la persoana întâi: "Profetul" Harold Camping a făcut atac cerebral: "Harold Camping, predicatorul american care a inițiat o campanie radio în mai multe țări, pentru a anunța că la 21 mai are loc sfârșitul lumii, a suferit un atac cerebral. În vârstă de 89 de ani, Camping a fost transportat de..."

Proiect de Ordonanta de Urgenta: Se infiinteaza Infrastructura comuna de comunicatii electronice a statului

Proiect de Ordonanta de Urgenta: Se infiinteaza Infrastructura comuna de comunicatii electronice a statului: "O infrastructura comuna de comunicatii electronice a statului (ICCES), destinata pentru schimbul de date, informatii si documente in format electronic in interiorul si intre autoritatile publice si institutiile statului, precum si pentru companiile nationale, regiile autonome si societatile comerciale aflate sub autoritatea statului, ar urma sa fie realizata in perioada urmatoare, conform unei hotarari din 25 ianuarie 2011 a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), arata un proiect de Ordonanta de Urgenta supus pe 10 iunie consultarii publice. ICCES se va constitui prin integrarea functionala a unor elemente de infrastructura ale STS, SNR (Radiocom), Teletrans si Telecomunicatii CFR."

China ar putea stopa decăderea Facebook. De ce refuză oamenii socializarea online.

China ar putea stopa decăderea Facebook. De ce refuză oamenii socializarea online.: "In SUA, Marea Britanie, Canada, Norvegia si Rusia numarul utilizatorilor retelei de socializare Facebook descreste, anunta ziarul britanic The Guardian. Cu toate acestea, per total, Facebook are peste 700 milioane de consumatori in toata lumea si numarul aestora creste in tarile aflate in curs de dezvoltare.
In SUA site-ul a pierdut aproximativ 6 milioane de utilizatori, de la 155.2 milioane la inceputul lunii mai la 149.4 milioane la sfarsitul sau, potrivit datelor colectate de site-ul Inside ..."

Ce joburi se caută în România în 2011 şi cine sunt angajatorii

Ce joburi se caută în România în 2011 şi cine sunt angajatorii: "Ce joburi se caută în România în 2011 şi cine sunt angajatorii
Românii cu experiență în vânzări, comerț și achiziții au cele mai mari șanse să își găsească un loc de muncă în 2011, potrivit site-urilor de recrutare care au pus la bătaie mii de oferte în aceste specializări. Privilegiați sunt și inginerii din domenii precum IT, calculatoare, mecanică, automatică sau electronică. Totodată, cei care sunt buni comunicatori, știu să abordeze clienții și stăpânesc cel puțin o limbă străină pot opta pentru joburile oferite de call center-uri. Printre cele mai căutate limbi străine se numără germana, italiana, spaniola sau olandeza.

La polul opus ..."

Jurnalist britanic: În 2002, Bilderberg a decis să declanșeze războiul din Irak

Jurnalist britanic: În 2002, Bilderberg a decis să declanșeze războiul din Irak: "Reuniunea Grupului Bilderberg - la care a participat și în acest an, în Elveția, elita financiară și politică a planetei - s-a încheiat ieri. Considerat de mulți o grupare ocultă, care nu dorește decât să creeze un guvern mondial..."

Unda verde de la Consiliul Concurentei pentru ca SRTv sa primeasca un multiplex digital prin care sa-si poata difuza opt canale TV

Unda verde de la Consiliul Concurentei pentru ca SRTv sa primeasca un multiplex digital prin care sa-si poata difuza opt canale TV: "Consiliul Concurentei a avizat favorabil la data de 2 iunie proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Audiovizualului care prevede ca Societatea Romana de Televiziune (SRTv) sa primeasca prin incredintare directa unul din cele sase multiplexe digitale terestre, care ar putea duce la aparitia unei noi platforme majore de retransmisie a programelor TV, pe langa platforma de cablu si cea de satelit. Un multiplex digital reprezinta un grup de servicii de programe radio, TV si alte servicii multimedia transmise de la statii de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra."

Marele erou Discovery și-a riscat viața pe câmpurile de luptă din Afganistan

Marele erou Discovery și-a riscat viața pe câmpurile de luptă din Afganistan: "

Marelele câștigător al campaniei “Oricine poate fi erou” a fost desemnat la Gala de premiere a TIFF, care a avut loc aseară la Cluj.

Erou pe câmpul de luptă din Afganistan, Laurenţiu Şerban (32 de ani) a fost ales “eroul Discovery” din România.

Discovery România va difuza începând din 17 iunie și până pe 30 august (de la 19.30) documentare de scurtmetraj realizate în urma celei unei campanii locale prin care s-a dorit identificarea unor oameni care trăiesc „în spiritul Discovery”, urmându-şi pasiunile, curiozitatea şi spiritul de aventură.

Povestea lui Laurențiu este impresionantă. În 2006, pe când era în misiune în Afganistan şi încerca să-şi salveze nişte colegi dintr- un tab ce explodase, el a călcat pe o mină, iar deflagraţia l-a lăsat fără piciorul drept.

Deşi el însuşi accidentat, Laurenţiu a găsit puterea să pună umărul la înfiinţarea Asociaţiei “Camarazii Armatei Române”, care-i ajută pe militarii răniţi în operaţiuni şi pe urmaşii celor decedaţi acolo.

Fost paraşutist militar şi printre puţinii absolvenţi români ai “US Army Ranger School“, după accidentul din 2006, bărbatul n-a mai avut voie să profeseze, iar acum lucrează la MApN. Nu şi-a pierdut însă optimismul şi a devenit pilot de parapantă, iar mai apoi a făcut o pasiune pentru motocicletă.

Prietena lui povesteşte că primul lucru pe care l-a făcut după implantarea protezei pentru picior a fost să-şi cumpere maşină şi motor.

Poveștile celorlalți eroi Discovery

Elena Miscodan – Aventurier incurabil

Elena Miscodan (33) este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist român la Khardung La (5602 m altitudine), ulterior traversând şi Patagonia pe motocicletă. Pasiunea pentru explorare a dus-o în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Marea Barieră de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion.

Atitudinea extrem de pozitivă despre viaţă şi firea sa îndrăzneaţă au ajutat-o să învingă până şi boala de care a aflat că suferea la o vârstă fragedă: cancerul.

Florin Limbovici – Maestrul echilibrului
Susţinător: Luana Georgiţă

Florin Limbovici (34) este un pionier în mişcare alternativă. Limbox, aşa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar, instructor de escaladă şi slackline, un sport de echilibru, de concentrare şi de coordonare a mişcărilor. Pasionat de acest sport prea puţin cunoscut în România, Florin a fost clasat în primii 8 la Cupa Mondială de Slackline 2011, de la Munchen.

Mihai Pătraşcu – Un velier şi trei generaţii
Susţinător: Aurora Burducea

Mihai Pătraşcu (42) este director de imagine şi căpitanul velierului Allegro, o ambarcaţiune “bricolată” manual chiar de tatăl său. Acesta este primul yacht românesc care a câștigat o regattă internațională – Odyssail 2006.

Oana Mirela Chachula – Chiropterolog
Susţinător: Demetra Garbasevschi

Oana Mirela Chacula (32) este biolog şi este pasionată de aventură în stare pură, natură, alpinism, scufundări şi fotografie. Pasiunile sale i-au arătat că poate ajunge în locuri în care nimeni nu a mai fost vreodată, devenind un mic explorator pentru care coborârea într-un aven, escaladarea unui horn sau trecerea unui pasaj inundat sunt obstacole pe care le înlătură cu uşurinţă.

Paul Dicu – 243 km
Susţinător: Luiza Irina Terente

Paul Dicu (42) scrie proză şi poezie, cântă la bass, este scanfandru la delfinariu, practică arte marţiale şi antrenează pro-bono o unitate a trupelor speciale din Constanţa. Paul a ales să alerge pentru România în cel mai greu maraton mondial, o cursă în care se şi moare. Participarea la Marathon des Sables a fost una dintre cele mai răscolitoare experienţe ale vieţii sale.

Sandor Czirjak – Bicicleta de lemn
Susţinător: Attila Czirjak

Sandor Czirjak (67) este faimos în Cluj pentru talentul şi îndemânarea de a prelucra manual lemnul. Una dintre lucrările sale preferate este o bicicletă realizată 100% din lemn, perfect funcţională, cu care Sandor a parcurs până acum peste 500 de km.

Anton Duma – Acasă pe pământ
Susţinător: Adina Mimiliga

Antona Duma (44) a participat la expediţia cicloturistică “Descoperă-te în necunoscut”, unul dintre cele mai lungi trasee pe care le-a străbătut – 18,430 de kilometri, prin 23 de ţări din Europa. Expediţia a durat un an, din care Anton a pedalat 178 de zile.

Chiar dacă bugetul pe care l-a avut atunci când a plecat a fost extrem de redus (200 de euro), Anton a reuşit să-şi împlinească visul cu ajutorul comunităţilor de români pe care le-a întâlnit de-a lungul expediţiei.

Andrei Cemortan – Colecţionarul de istorie
Susţinător: Dragoş Giurgiu

Andrei Cemortan (40) este pasionat de istoria celor două Războaie Mondiale, reuşind să “descompună” fenomenul istoric într-o multitudine de faţete. Andrei descoperă şi cercetează amănunţit locuri despre care istoria scrisă vorbeşte prea puţin, urmăreşte destine de eroi necunoscuţi, totul pentru a înţelege şi a împărtăşi celorlalţi un altfel de adevăr istoric – acela privit din unghiul participantului efectiv la drama unui război.

Alin Uhlmann-Useriu – Modelator de atitudini
Susţinător: Cosmin Bumbuţ

Alin Uhlmann Useriu (41) desfăşoară proiecte de educație ecologică la Tăşuleasa, Poiana Negri şi în județele Bistrița-Năsăud și Suceava. Prin toate acţiunile sale, el încearcă să transmită un mesaj clar referitor la cauzele inundaţiilor catastrofale din ţara noastră: defrişările abuzive şi necontrolate.

Cum s-a desfășurat concursul?

Cei 10 eroi au fost aleşi de un juriu internaţional Discovery, din sutele de propuneri trimise de telespectatorii din România pe pagina de Facebook a postului TV (Discovery România).

Câștigătorul a fost ales în urma voturilor de pe Facebook şi a jurizării din cadrul TIFF. Premiul cel mare, în valoare de 3.000 de euro i-a revenit Ancăi Grădinaru, soția lui Laurențiu Șerban, ea fiind cea care le-a propus celor de la Discovery povestea.

Realizată în colaborare cu casa de producţie românească La Vita e Bella Production, producţia scurtmetrajelor a durat 6 săptămâni, timp în care atât eroii cât şi susţinătorii lor au fost implicaţi activ. Scurtmetrajele au durata de 3 minute şi sunt filmate full HD.

Campania „Oricine poate fi erou” este anul acesta la a doua ediție în România, iar Ada Roseti, Channel Director pentru România, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia, a spus că aceasta va continua și anul viitor sub o formă sau alta.

"

VIDEO FOTOGALERIE 21 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie din Capitala

VIDEO FOTOGALERIE 21 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie din Capitala: "Romanii comemoreaza in aceste zile 21 de ani de la cea mai sangeroasa mineriada, care a avut loc pe 13-15 iunie in Bucuresti. Peste 1.000 de persoane au fost ranite si sute de oameni au fost arestati in urma evenimentelor din iunie 1990, marcate de o interventie in forta a minerilor impotriva protestatarilor din Piata Universitatii. Bilantul oficial al mortilor a fost de sase, dintre care patru prin impuscare, insa asociatiile victimelor mineriadelor sustin ca numarul celor care si-au pierdut viata a fost mult mai mare.
  • Click pe poza pentru fotogalerie
"