joi, 26 mai 2011

Românilor le place să viseze în compania romanelor SF

Românilor le place să viseze în compania romanelor SF: "Cititorii de literatură science-fiction au parte de patru noi titluri în limba română, care vor fi lansate la Bookfest. Stephen Donaldson şi Stephen King sunt capete de afiş."

Memoria zilei: 82 de ani de la nasterea pictorului Petre Achitenie

Memoria zilei: 82 de ani de la nasterea pictorului Petre Achitenie: "Pictorul Petre Achitenie s-a nascut pe 27 mai 1929, in Havârna, judetul Botosani, si s-a stins din viata pe 1 decembrie 2006, fiind inmormantat la Cimitirul Straulesti 2, Bucuresti.
In perioada 1940-1945 a fost elev si tipograf la Manastirea Neamt,..."

Caravana filmelor 3D la Cinema Unirea

Caravana filmelor 3D la Cinema Unirea: "



News În perioada 27-29 mai botoşănenii pot urmări la Cinematograful Unirea filmul „Numărul patru”, în regia lui D.J. Caruso. Orele de vizionare sunt 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 şi 19.00.

"

Radarele de vineri in judetul Botosani!

Radarele de vineri in judetul Botosani!: "Radare si astazi pe drumurile din judet! Daca aveti de gand sa plecati la drum, fiti prudenti, in special pe rutele unde este posibil sa fiti monitorizati de radar:
-E58 Botosani-Flamanzi

-DJ282B Flamanzi-Prajeni ..."

"Iliescu nu mai poate dormi liniştit". Crimele Revoluţiei nu se prescriu

"Iliescu nu mai poate dormi liniştit". Crimele Revoluţiei nu se prescriu: "Hotărârea luată, marţi, de instanţa de judecată europeană în cazul lui Doru Mărieş şi al părinţilor lui Nicuşor Vlase, ucis la Revoluţie, aduce în discuţie ideea că faptele din timpul acelor evenimente nu pot fi..."

"Numarul patru" ruleaza la Cinema Unirea Botosani!

"Numarul patru" ruleaza la Cinema Unirea Botosani!: "Cinema Unirea Botosani va invita sa vizionati filmul "Numarul patru", care ruleaza in perioada 27-29 mai, la orele 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 si 19.00.

Regia D.J. Caruso, cu Alex Pettyfer si Teresa..."

Mâncarea se coace pe bloguri

Mâncarea se coace pe bloguri: "Mâncarea se coace pe bloguri
Blogurile culinare sunt la mare căutare în epoca internetului. Reţele postate online s-au transformat în poveşti aromate şi frumos asezonate cu fotografii îmbietoare. La o simplă căutare pe Google ţi se deschid numeroase bloguri care mai de care mai apetisante:Radu Popovici – reteteleluiradu.ro, Teo Rogobete- teo’s kitchen, Cristina Mazilu – mazilique.ro, Viorel Copolovici – pranzuldincaserola.ro, Florin Itu – Crazy Mother Cooker, Monica Roşu – Foodiefamily.ro, Farfuridi.ro, administrat de colega noastră de la Adevărul, Raluca Moisă, şi altele, şi altele.
Reţete şi nu numai
Cititorii nu sunt chinuiţi cu reţete complicate, dimpotrivă. Sunt ..."

Fotograful de vedete

Fotograful de vedete: "Anton Corbijn, artistul care a fotografiat vedete ca Bono sau Nicolas Cage, este vedeta documentarului 'Jocul Umbrelor', de la 23.00, pe Viasat History."

Video: Recital Oana Tabultoc

Sorina Matei a trecut la B1 TV

Sorina Matei a trecut la B1 TV: "

Sorina Matei, jurnalista care a demisionat din trustul Intact, în urmă cu aproximativ două luni de zile, s-a angajat de două zile la B1 TV. Pentru început, ea se ocupă de coordonarea secţiei politic.

Contactată de paginademeida.ro, Sorina Matei a declarat că în scurt timp va realiza o emisiune la postul condus de Sorin Oancea.

Iniţial, jurnalista trebuia să se alăture grupului de presă Realitatea Media.

Sorina Matei a plecat din trustul deţinut de Dan Voiculescu pe 23 martie din cauza unor neînţelegeri cu conducerea Antena3 în privinţa realizării unui interviu cu Traian Băsescu, după cum paginademedia.ro a scris aici.

"

Cum văd ziariştii de la Reuters România, ţara fără autostrăzi

Cum văd ziariştii de la Reuters România, ţara fără autostrăzi: "Agenţia Reuters relatează într-un reportaj dur despre situaţia şoselelor din ţara noastră, intitulat 'Drumurile României către nicăieri', o întâlnire dintre ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi mai mulţi investitori germani, informează Gândul.





"

Studiu IRES: 22% dintre români nu citesc, 85% consideră că dacă "Ai carte, ai parte".

Studiu IRES: 22% dintre români nu citesc, 85% consideră că dacă "Ai carte, ai parte".: "Peste o cincime din romani spun ca nu citesc deloc carti, in timp ce peste o treime sustin ca au citit o carte in ultima luna, in conditiile in care peste 80% au acasa o biblioteca si 85% considera ca proverbul 'Ai carte, ai parte' este inca de actualitate, potrivit unui studiu IRES publicat recent, citat de Mediafax.
Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a realizat un studiu cu privire la consumul si obiceiurile de lectura ale romanilor. Dincolo de statisticile editurilor si ..."

Sandvişuri, palmă şi amendă- limbajul şpăgii în Portul Constanţa

Sandvişuri, palmă şi amendă- limbajul şpăgii în Portul Constanţa: "'Gâlgâială', 'palmă' sau 'amendă' sunt doar câteva dintre cuvintele pe care suspecţii din dosarul şpăgii din Portul Constanţa le-ar fi folosit pentru a evita cuvântul mită, potrivit Realitatea TV."

Doru Buşcu: Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu

Doru Buşcu: Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu: "

“Licitaţia a depăşit aşteptările mele şi pregătirea mea financiară. Oricum mergeam până la capăt. Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu“, a declarat Doru Buşcu, directorul editorial al Academiei Caţavencu, la finalul licitaţiei.

Alte declaraţii făcute de Doru Buşcu, astăzi, după licitaţie:

“O parte din bani sunt din conturile mele, o parte din conturile colegilor mei şi pentru partea imprevizibilă, acea sumă pe care noi n-am luat-o în calcul, urmează să avem nişte discuţii. Licitaţia a depăşit aşteptările mele şi pregătirea mea financiară.”

“E greu de imaginat că cineva poate să cumpere marca Caţavencu, să plătească atât de mulţi bani pe ea şi să nu ştie cu cine o face, fără să vorbească cu jurnaliştii, fără să sune pe unul dintre ei.”

“Este o victorie îngândurată. Am cinci zile la dispoziţie să achit suma şi să văd cum o să reuşesc să fac acest lucru.”

"

EVZ, primele probleme la salariile compensatorii

EVZ, primele probleme la salariile compensatorii: "

La mai puțin de o săptămână după ce aproximativ 20 de jurnaliști de la Evenimentul zilei au ales să plece cu salarii compensatorii, au apărut primele probleme.

Aflat în imposibilitatea de a plăti toate salariile compensatorii (din cauza numărului peste așteptări de plecări), managamentul a decis să plătească sumele în rate.

Varianta propusă celor care pleacă însă îi punea pe aceștia în situația de a nu mai putea lucra în altă parte.

De ce, în continuare:

Ieri și astăzi, ziariștii care au ales să plece au primit un contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor pe următoarele trei luni. Explicația dată ziariștilor de conducerea EVZ: nu sunt bani pentru a achita salarile datorate, iar aceasta este singura modalitate prin care se pot da, în rate, cele trei salarii compensatorii.

Dacă nu semnați, nu vă veți primi banii. Așa ne-a spus Claudiu Șerban”, a declarat un ziarist care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Contractul pune alte probleme: în condițiile în care cei care pleacă au acest contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor, nu mai pot lucra în altă parte.

Este un contract ilegal”, a declarat pentru paginademedia.ro unul dintre ziariștii implicați în această situație. “Contractul de muncă a fost încheiat și prevede trei salarii. De ce trebuie să mai semnăm un contract nou?”, se întreba ziaristul.

Pe de altă parte, temerile jurnaliștilor erau legate de faptul că, în cazul în care se angajează în altă parte, EVZ ar putea rezilia contractul de cesiune a drepturilor de autor fără a mai plărti salariile datorate.

Până la ora redactării știrii, niciun ziarist nu a semnat acest contract.

Claudiu Șerban nu a putut fi contactat până la ora redactării știrii.

"

RCS&RDS a lansat un serviciu de acces fără fir la Internet, printr-o reţea de hotspot-uri

RCS&RDS a lansat un serviciu de acces fără fir la Internet, printr-o reţea de hotspot-uri: "Operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS a lansat, din această lună, un serviciu care permite clienţilor să acceseze Internetul prin intermediul unei reţele de hotspot-uri, prin tehnologia fără fir Wi-Fi, a declarat joi directorul de dezvoltare al societăţii, Valentin Popoviciu.





"

Mărturii ale crimelor comunismului, expuse la Deva

Mărturii ale crimelor comunismului, expuse la Deva: "Casa de Cultură 'Drăgan Muntean', din Deva, va gădui mâine vernisajul expoziţiei 'Numitorul comun: moartea'. Manifestarea este organizată de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România şi Muzeul Naţional de Istorie..."

VIDEO Sefii Facebook si Google sfatuiesc guvernele sa nu exagereze cu legiferarea internetului

VIDEO Sefii Facebook si Google sfatuiesc guvernele sa nu exagereze cu legiferarea internetului: "Guvernele nationale nu ar trebui sa exagereze legiferand excesiv internetul, sperand ca in acest fel vor avea un control strict asupra continutul din online, au avertizat sefii Facebook si Google la forumul e-G8 de la Paris unde au venit sefi de stat, dar si reprezentanti ai celor mai prestigioase companii de tehnologie. Forumul fusese deschis de presedintele Sarkozy care indemna guvernele sa nu lase la voia intamplarii ce se intampla pe internet."

Cum a dejucat SOV planul lui Traian Băsescu şi a obţinut 150 milioane euro pe Realitatea TV.

Cum a dejucat SOV planul lui Traian Băsescu şi a obţinut 150 milioane euro pe Realitatea TV.: "Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a declarat, joi, la Tribunalul Bucuresti, ca un grup de interese din jurul presedintelui Traian Basescu a incercat sa preia Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghita, insa el a zadarnicit aceasta actiune prin vanzarea postului de televiziune catre un grup de investitori israelieni. Avocatul lui Vintu, Marian Nazat, a precizat ca valoarea tranzactiei se ridica la 150 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Declaratiile au fost facute in timpul ..."

Doru Buscu a cumparat marca Academia Catavencu cu 1.304.322 euro fara TVA

Mult. Mult prea mult. Să-i dea o parte lui Caragiale!
Doru Buscu a cumparat marca Academia Catavencu cu 1.304.322 euro fara TVA: "1.304.322 de euro, fara TVA, este pretul pentru care Doru Buscu a cumparat joi marca Academia Catavencu, scoasa la licitatie, dupa ce Catavencu SA a intrat in faliment. Pretul de pornire a fost de 149.322 euro fara TVA.
Doru Buscu, dupa licitatia pentru marca Academia Catavencu: "O parte din bani vin din conturile mele, o parte din conturile colegilor mei, iar pentru partea imprevizibila, pe care nu am luat-o in calcul, voi avea discutii. (...) Licitatia a depasit cu mult asteptarile mele. Nu puteam lasa marca pe mana unui personaj ca Adamescu (Dan Adamescu, proprietar 'Romania libera', n.r.)."

Numarul abonatilor la serviciile TV a revenit pe crestere datorita televiziunii prin satelit in a doua jumatate a lui 2010

Numarul abonatilor la serviciile TV a revenit pe crestere datorita televiziunii prin satelit in a doua jumatate a lui 2010: "Numarul total de abonati la serviciile TV din Romania a juns la 5,74 de milioane de utilizatori in a doua jumatate a anului trecut, in crestere cu 2% fata de primele sase luni din 2010, cand numarul acestora scazuse, a anuntat joi autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Aceasta crestere a fost bazata in principal pe cresterea cu 5% a numarul de abonati prin retele satelit (DTH), deoarece numarul de abonati prin retele de cablu a continuat sa scada cu 1%."

Oana Zăvoranu cere daune de 2,5 milioane de euro

Oana Zăvoranu cere daune de 2,5 milioane de euro pentru că i-ar fi fost violată corespondenţa: "Starleta s-a prezentat în această dimineaţă împreună cu avocatul ei la Secţia de Poliţie nr. 25."

Vrei să emigrezi? Acestea sunt ţările cu cea mai bună calitate a vieţii. ...

Vrei să emigrezi? Acestea sunt ţările cu cea mai bună calitate a vieţii. ...: "Totusi, locul intai este ocupat de Australia, potrivit clasamentului intocmit de OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).
Indexul OECD este bazat nu pe produsul intern brut, ca majoritatea topurilor similare, ci pe indicatori precum rata somajului, timpul liber, speranta de viata, educatie, sanatate sau siguranta. Clasamentul se refera doar la cele 34 de tari membre ale organizatiei.
AFLA AICI CARE ESTE TARA PERFECTA PENTRU TINE
romanialibera.ro va ofera o incursiune in ..."

"Dansez pentru tine", finală cu trei graţii: Roxana Ionescu, Corina Bud şi Lavinia Pârva

"Dansez pentru tine", finală cu trei graţii: Roxana Ionescu, Corina Bud şi Lavinia Pârva: "Mâine, concurenţii de la cunoscutul show al Pro TV-ului, 'Dansez pentru tine', dau ultima bătălie."

EXCLUSIV: Un fost director din Pro TV va coordona marketingul Antena 3

EXCLUSIV: Un fost director din Pro TV va coordona marketingul Antena 3: "

Marsha Greenberg, unul dintre oamenii de bază care au contribuit la lansarea Pro TV în urmă cu 15 ani, va coordona de la 1 iunie echipa de marketing a postului Antena 3. În primă fază, ea va fi consultant al postului de știri.

Stabilită de mai mulți la Las Vegas, Marsha Greenberg a lucrat mulți ani la Pro TV. Până să lucreze cu Adrian Sârbu, și-a trecut în cartea de vizită companii precum Warner Bros și CBS.

Carte de vizită:

  • Septembrie 2007 – Prezent: Catapult Creative Partners (companie de marketing și publicitate)
  • 1995 – 2000: Director, Pro TV, Acasă TV, Markiza TV
  • 1983 – 1985: VP Creative Services (marketing și publicitate)
  • 1982 – 1985: Departamentul publicitate și promo la Warner Bros, zona de pay TV
  • 1978 – 1982: Scenarist și producător CBS
  • 1976 – 1978: Copywriter, Time Life Books Inc.

Marsha Greenberg urmează să revină în România. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, ea va fi pentru început consultant pentru Antena 3. După câteva luni, va coordona marketingul pe toate produsele media audiovizuale ale Intact.

Pentru moment, nu pot comenta această informație“, a declarat Mihai Gâdea, director Antena 3, pentru paginademedia.ro.

Alți doi oameni cu care Marsha Greenberg a lucrat la Pro TV au venit deja la Antena 3. Este vorba de Bogdan Albu (fost șef la promo, în Pro TV) și de Dorothea Ionescu Vănău, numită project manager Marketing şi Comunicare al diviziei de ştiri. Cei doi au realizat deja primele seturi de promo-uri pentru Antena 3. Alți doi oameni care au lucrat cu Marsha Greenberg la Pro TV vor veni în echipa de marketing.

"

Whatshot.ro caută studenți part-time

Whatshot.ro caută studenți part-time: "

Portalul de evenimente whatshot.ro angajează studenți în regim part-time.

Jobul lor, printre altele: participarea la evenimente, redactarea textelor și monitorizarea presei mondene.

Whatshot.ro are trei posturi disponibile.

Citește mai multe detalii despre posturi, în rubrica de Joburi de paginademedia.ro, aici.

"