luni, 2 mai 2011

Mosfilm 'urca' pe Youtube cele mai mari filme sovietice

Mosfilm 'urca' pe Youtube cele mai mari filme sovietice: "Studiorile cinematografice rusesti Mosfilm pun gratuit la dispozitia publicului cinefil cele mai mari filme sovietice. In ultima luna, peste 50 de productii cinematografice din arhiva Mosfilm au fost postate online, prin platforma video YouTube, scrie New York Times. Filmele, in versiune originala si cu subtitrare in limba engleza, pot fi vizionate pe canalul youtube.com/mosfilm. ​"

Televiziunile, sufocate de "telenovela politică în direct"

Televiziunile, sufocate de "telenovela politică în direct": "Mogulii devin vedetele posturilor tv pe care le deţin, în timp ce conţinutul editorial relevant şi verificabil e pe cale de dispariţie, arată raportul FreeEx 2010."

Elan Schwartzenberg, în direct la Turcescu: sunt acționar și la B1!

Elan Schwartzenberg, în direct la Turcescu: sunt acționar și la B1!: "
Noul proprietar al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg și-a recunoscut în direct la talk-show-ul lui Robert Turcescu calitatea de acționar și la B1 TV! Elan Schwartzenberg a declarat într-o intervenţie telefonică la emisiunea lui Robert Turcescu şi Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei, că el este asociat al postului B1 TV.
Nu intervin niciodata nici măcar în posturile în care sunt asociat, habar nu aţi avut până acum că eu sunt asociat la acest post de televiziune. (…) Puteţi verifica cu domnul Oancea şi cu domnul Bobby Păunescu că am acţiuni aici (la B1 TV, not. red)”, a spus noul proprietar al Realitatea TV, care a anunţat chiar azi că a cumpărat postul de ştiri de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Declaraţia a fost făcută în contextul în care în studioul postului B1 TV se vorbea despre faptul că Elan Schwartzenberg nu a mai apărut la postul Realitatea TV, aşa cum a promis în conferinţa de presă de astăzi la care au participat şi copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu. În direct, prin telefon, Schwartzenberg a declarat, la emisiunea lui Robert Turcescu (B1 TV) că producătoarea emisiunii de pe Realitatea TV l-a sunat cu 20 de minute înainte de emisiune să îi spună că prezența lui în emisiune „nu este oportună”.
Ion Cristoiu şi Robert Turcescu s-au arătat surprinşi de afirmaţia lui Elan Schwartzenberg că este acţionar la B1 TV.
Robert Turcescu l-a invitat pe Elan Schwartzenberg să vină în platou într-o emisiune viitoare. “Ar trebui să veniti la emisiune că noi nu ne schimbăm orarul”, a spus Turcescu.
După intervenţia în direct prin telefon a lui Elan Schwartzenberg, Ion Cristoiu, unul dintre realizatorii emisiunii de pe B1 TV, a izbucnit:
“Poate să vină şi mâine seară, e şmecher, el e cârnăţar ca şi Sebastian Ghiţă care a recunoscut că a greşit, un cârnăţar care a intra în presă. În momentul în care ai intrat noi nu suntem slugile nici dpmnului Vîntu şi nici ale domnului Ghiţă, noi l-am sunat să ne explice dacă o producătoare poate să-l sună şi să anuleze invitaţia la o emisiune.”

Acționariatul B1 se pierde în firme

După datele de la Consiliul Național al Audiovizualului, jumătate din acțiunile B1 sunt ale lui Sorin Oancea. Cealaltă este deținută de News Television, al cărei acționariat este mult mai stufos.
Acționariatul B1 TV (sursa: CNA)
Deținatoarea licenței audiovizuale este societatea B1 TV CHANNEL SRL, ai carei asociati sunt:
  • News Television (Romania) SRL – 50% si Oancea Sorin – 50%
Asociatii News Television (Romania) SRL:
  • Dac Air SA – 54.571%
  • Pavo SA – 22.571%
  • Brazen Limited Liability Company (SUA) – 13.1794%
  • TV Romania BV (Olanda) – 9.6786%.
Actionarii Dac Air SA:
  • World Capital NY Corporation (SUA) – 88%
  • Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului – 8%
  • Iri Capital SA – 3%
  • Eastern European Consultant SRL – 0.6%
  • Petrogec SRL – 0.4%.
Actionarii Pavo SA:
  • City Business Center SRL – 51%
  • Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) – 49%.
Asociatii City Business Center SRL:
  • D&D Accept Consulting SRL – 99.9921%
  • Eastern European Consultant SRL – 0.0079%.
Asociat unic al D&D Accept Consulting SRL este Olferryboat SA. Actionarii Olferryboat SA:
  • Centrul de Afaceri Bucureşti SRL (asociat unic Paunescu Gheorghe Constantin) – 99.9%
  • Ghita Oana – 0.1%.
Asociatii Eastern European Consultant SRL:
  • Finmacht SA – 96.25%
  • Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) – 3.5%
  • Publisis Consult SRL (asociat unic Cristescu Polyana Daniela Luminita) – 0.25%
"

Freedom House: Libertatea presei, la cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani. In Romania, presa ramane partial libera

Freedom House: Libertatea presei, la cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani. In Romania, presa ramane partial libera: "Numarul persoanelor din intreaga lume care au acces la o presa libera si independenta a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii peste 10 ani, arata cel mai recent raport al Freedom House privind libertatea presei, publicat luni, cu o zi inainte de Ziua Mondiala a Libertatii Presei. Presa romaneasca ramane "partial libera", iar Romania se situeaza pe locul 87 in clasamentul global al libertatii presei, dupa Bulgaria sau Serbia."

De ce nu a fost Regina Ana la nunta secolului

De ce nu a fost Regina Ana la nunta secolului: "De ce nu a fost Regina Ana la nunta secolului
La marele eveniment al Casei Regale Britanice au luat parte toate capetele încoronate ale Europei. Surprinzător pentru mulți, Regele Mihai I nu a fost însoțit de soție la nunta regală. Regina Ana (88 de ani) nu a putut participa la evenimentul anului din cauza unei răceli rebele care, în ultima perioadă, s-a transformat în bronșită, au dezvălui pentru VerticalNews surse din anturajul Casei Regale.
Inițial tratată la Săvârșin, Regina a fost adusă la Palatul Elisabeta din București, unde se află sub supraveghere medicală privată.
Regele nu a fost însă singur, ci însoțit de ..."

Articolul saptamanii: 24-30 Aprilie 2011

Articolul saptamanii: 24-30 Aprilie 2011: "Iata si care sunt propunerile noastre pentru “Articolul Saptamanii => 24-30 Aprilie 2011″: ================================================================== ================================================================== [1]==>> Pe “Cred, sper şi simt….” gasim un: “Monolog..”: “Am învăţat că… Dragostea e mai puternică decât moartea.. nu trebuie să fi citit mii de cărţi ca să poţi iubi.. nu e necesar să colinzi răsăriturile ca să poţi SIMŢI.. [...]"

O PILDA: O lectie de inchinare

O PILDA: O lectie de inchinare: "A fost odata, pe vremea cand bag de seama ca oamenii mari nu-i prea pricepeau pe copii, un baiat sarman care se nascuse fara maini si a carui mama se prapadise de timpuriu, dintr-o boala de acelea care nu iarta.
S-ar zice ca mai necajit suflet nu putea sa fie pe lume, si totusi..."

LPF îşi face televiziune

LPF îşi face televiziune: "



Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) intenţionează să înfiinţeze un post de televiziune propriu care să transmită meciurile din Liga I în sistem pay-per-view şi pay-tv, a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.


“Liga Profesionistă îşi va face un post de televiziune şi va transmite meciurile din Liga 1 în sistem pay-per-view şi pay-tv. Am semnale că mâine, în Adunarea Generală, această iniţiativă va fi validată. Voi dezvălui şi cum mi-a venit ideea, mâine veţi şti mai multe. Am făcut demersurile şi pentru un împrumut de 50 de milioane de euro la o bancă. Vom transmite toate meciurile din pachetele care au rămas nevândute”, a declarat Dragomir.


Adunarea Generală a LPF va lua o hotărâre, în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, cu privire la cele şase pachete care nu au fost adjudecate la licitaţia de vânzare a drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I.



Marian Iancu, preşedintele FC Timişoara, a declarat, la 19 aprilie că LPF va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur. El a explicat că LPF va vinde pachetul cu drepturi TV cel mai probabil prin încredinţare directă.


"

Expozitie de 1 mai


Anul acesta de 1 mai botoşnenii s-au putut bucura de o exploziţie in aer liber. Expoziţia a avut loc in zona Popăuţi. .Staţiunea e  cunoscută pentru creşterea in in numar mare a ovinelor şi caprinelor.
     La expoziţie au participat şi oameni importanţi din politică precum Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal şi deputatul Florin Ţurcanu.
     Ţăranii au adus cele mai frumoase animale din gospodării pentru a fi admirate de orăşeni. Aceştia din urmă  s-au dovedit incantaţi de modul in care au ales sa marcheze crescătorii de animale ziua de 1 Mai. Târgul  se organizează la Botoşani de 6 ani .
    Vizitatorii au vazut atat oi de rasă superioară, cai, caini şi vitei  dar şi o expozitite impresionantă de pielicele.
Cei interesaţi au putut cumpara animalele expuse insă cei mai muţli s-au bucurat de caşul proaspăt si alimentele tradiţionale scoase la vanzare.
   Curioşii care au venit la expozitie au fost serviţi cu mici si bere intocmai ca la o sarbătoare campenească. Ei au avut parte şi de un concert de muzica populară.
Gospodarii s-au laudat cu cei mai grasuni purcei, chiar şi deputatul Florin Turcanu a adus la expozitie doua exemplare din ferma sa.
   Porunbeii din rasele cele mai rare au atras curiozitatea copiilor care au fost fascinaţi şi de prepeliţe şi ouale acestora.
   Anul viitor gospodarii au promis că vor veni cu animale şi mai frumoase dar si cu maşini noi de prelucrat pamântul care le vor face munca mai uşoară.

Geanina  Conţac

Guti a lovit un jurnalist după derbiul cu Galatasaray

Guti a lovit un jurnalist după derbiul cu Galatasaray: "Fotbalistul echipei Beşiktaş, Jose Maria Gutierrez Hernandez, a lovit un jurnalist, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva ore după derbiul câştigat în faţa formaţiei Galatasaray, scor 2-0, în etapa a XXXI-a a campionatului Turciei, informează cotidianul Milliyet.

"

Un corespondent şi un cameraman Pro TV, agresaţi pe plaja din Vama Veche - VIDEO

Un corespondent şi un cameraman Pro TV, agresaţi pe plaja din Vama Veche - VIDEO: "Corespondentul Ştirilor ProTV Ilknur Pintilie şi operatorul de imagine Gabi Anghelescu, care filma pentru jurnalul de la ora 19:00 de pe 1 Mai, au fost agresaţi în timpul transmisiunii în direct.

"

Copiii lui Vîntu au avut prima ieşire publică. Sorin Ovidiu Vîntu nu mai este asociat în afacere

Copiii lui Vîntu au avut prima ieşire publică. Sorin Ovidiu Vîntu nu mai este asociat în afacere: "

“Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunile pe care le deţineam la Realitatea Media”, a declarat Ioana Vîntu într-o conferinţă de presă în care a anunţat tranzacţie cu Elan Schwartzenberg.

Este prima ieşire publică a celor doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Click here to view the embedded video.


“Am ales calea transparaneţei pentru a pune capăt tuturor zvonurilor. (…) Sorin Ovidiu Vîntu a creat un brand de succes, o afacere solidă, care i-a adus prea multe probleme, pentru dumneavoastră Sorin Ovidiu Vîntu este un personaj controcversat, pentru noi este familie”, a mai spus Ioana Vîntu.

Schwartzenberg: Am cumpărat în nume personal

În aceeaşi conferinţă de presă, noul proprietar al postului, Elan Schwartzenberg, a făcut câteva precizări legate de tranzacţie.

Click here to view the embedded video.

Din declaraţiile lui Elan Schwartzenberg:

  • Aş vrea ca ziua de astăzi să înceapă cu normalitate, şi normal este să mulţumesc tututor proprietarilor Realitatea TV. Îi mulţumesc domnului Prigoană, care înţeleg că a inventat această afacere şi aş dori să îi mulţumesc şi domnului Vîntu, care a preluat această afacere. De asemenea, le mulţumesc domnilor Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, domnului Sergiu Toader şi domnului Sorin Enache, care sunt nişte adevăraţi profesionişti ai televiziunii.
  • Le mulţumesc tuturor vedetelor şi maşinişiltilor, tuturor celor care au creat acest post. Îi mulţumesc domnului Sebastian Ghiţă, care a investit şi manageriază în acest moment acest trust de presă.
  • Îi multumesc lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru oportunitatea şi onoarea pe care mi le-au oferit, îmi pare sincer rău că nu este aici să ne dăm mâna şi să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut bun pentru acest trust.
  • România are nevoie de normalitate, dumneavoastră aveţi nevoie de locuri de muncă, cei de acasă au nevoie să ştie în mod real ce se întâmplă în această ţară.
  • Este poate cea mai importantă afacere pe care am facut-o vreodată, este o investiţie importantă cu impact real, am acces la fonduri şi la investiţii asigurate de până la 100 de milioane de euro pentru tot ce ar însemna dezvoltarea şi funcţionarea scestui post de televiziune.
  • În majoritatea firmelor pe care le am alţii sunt managerii, nu mă ocup de micromanagement şi personal nu mă pricep la mass-media. Îi admir pe cei care au avut curaj să investească bani, mă refer la domnul Ghiţă, care are un contract valabil de management, doar cuvinte de laudă faţă de curajul lui.
  • Doresc ca toate taxele către stat şi către furnizori să la şi doresc ca salariile tuturor angajaţilor să fie ahitate la zi.
  • Am avut un Crăciun în care am stat singur acasă cu 100 de euro, dar înainte de asta le-am plătit angajaţilor toate salariile. Nu am întârziat în viaţa mea cu o ora plata salariilor. Îmi doresc ca salariile angajaţilor să fie platite onorabil, transparent şi legal. Nu doresc şi nu voi tolera ca cinva să obtină afaceri cu statul, doresc ca această televiziune să fie un fel de CNN, bănuiesc că doriti să vedeţi lucruri normale, transparente, legale unde toţi să ne putem desfăşura activitatea normal.
  • Această televiziune care pe unii i-a costat săntătatea, libertatea, pe unii sânge, îmi doresc ca efortul tuturor care au pus umărul la această afacere să vadă o continuitate pozitivă
  • Mai mult decât atât, aş dori să mă duc diseară la ora 10 la o masă cu oricare dintre jurnaliştii proeminenţi ai staţiei şi să le răspund cu plăcere la orice întrebare şi să-mi fac audienţă la mine acasă.
  • Sper să fim cu toţii la un înalt nivel profesional. Am cumpărat 90% din pachetul de acţiuni Realitatea Media, preţul este confidenţial, vă pot asigura că domnul Vîntu şi-a recuperat investiţia.

Nu m-am văzut cu domnul Vîntu de miercuri seară, cand am perfectat tranzacţia.

  • Îl respect pe domnul Sebastian Ghiţă, respect banii investiţi în această afacere, nefăcând niciodată afaceri cu statul, orice milion la mine e foarte mare, faptul că a băgat câteva milioane aici, dacă respectă acest contract de management, postul are audienta, are transparenţă, nu văd niciun motiv să nu continuăm acest parteneriat.
  • Am început negocierile de o lună de zile, sunt un tip constructiv.
  • Negocierile în mod normal au început din secunda în care l-am cunoscut, acum 10 ani, pe domnul Sorin Ovidiu Vîntu, afacerile le faci cu oameni pe care îi cunoşti în timp. Până miercuri seară nu am facut nicio afacere cu domnia sa, afacerea a fost pusă pe masă acum o săptămână, semnarea a avut loc vineri.
  • Imi doresc ca toate afacerile mele să fie administrate de oameni indepenenţi. Nu văd niciun motiv decât dacă este necesar să mă implic în mod personal, nu exclud ca Realitatea să fie un Media 2. Îmi doresc să mai apar la Realitatea TV în momentul în care am să-i ofer cheia lui Murdoch, care a mai cumpărat de la mine o afacere, nu doresc să fac politică prin această televiziune, nu doresc să continui aceasta traditie locala.

Voi respecta ad literam contractul, mă astept si de la domnul Ghiţă sa-l respecte ad literam.

  • Nu am discutat cu Ghita deloc până în acest moment. Sunt firme în care nu am călcat în viaţa mea care funcţionează foarte bine.
  • Sper sa nu fie nevoie de mine, îmi doresc sa am aceeaşi viata ca pana acum, imi facea o deosebita placere sa vin la Realitatea TV. Din pacate inteleg ca, potrivit deontologiei profesionale, la Realita TV in afara acesti seri, sper sa mai apar la Realitatea TV cand voi povesi că i-am vandut lui Murdoch o alta afacere. Imi rezerv insa dreptul sa apar la alte posturi, imi doresc sa am aceeasi viata.

Cred că Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să se bucure de viaţă

  • Cred ca domnia sa (Sorin Ovidiu Vîntu – n.r) a considerat că a venit timpul să se bucure de viaţă, cred că această afacere i-a creat prea multe probleme.
  • Nu doresc sa am opinii, directive, influente, jocuri de culise, nu doresc acest lucru, doresc sa fac in continuare parte din societatea civila.
  • Nu exista nicio legătură intre plecari arestari, omnia sa a avut aceasta neplacere, nu doresc sa am opinii directive influente jocuri de culise, nu doresc acest lucru din acest lucru, doresc sa fac parte din societatea civila, pe partea economica.
  • Am tot respectul pentru aceşti domni (Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă – n.r), nu stiu ce au avut de impartit, eu am cumpărat actiunile in mod personal de la copiii lui Vîntu.

"

FreeEx 2010: Presa românească în declin promovează jurnalismul isteric.

FreeEx 2010: Presa românească în declin promovează jurnalismul isteric.: "Libertatea presei in Romania se afla in picaj pentru al treilea an consecutiv, ajungand pe locul 52 in lume din acest punct de vedere in anul 2010, au constatat analistii media de la ActiveWatch si Agentia de Monitorizare a Presei.
Printre cele mai grave probleme ale presei romanesti se numara lipsa unei demarcatii clare intre publicitate si produsele jurnalistice, publicul fiind asaltat cu reclame mascate sau asa-numitele 'proiecte speciale'. 'Continutul editorial relevant si verificabil este ..."

Cum a fost trucată poza cadavrului lui bin Laden.

Cum a fost trucată poza cadavrului lui bin Laden.: "Pretinsa fotografie cu Osama bin Laden dupa moartea sa nu este autentica. Poza a fost compusa din doua imagini diferite, potrivit France 24.
Poza cadavrului lui Osama bin Laden a fost publicata de Reuters luni dimineata dupa ce ar fi obtinut-o de la o televiziune araba. La scurt timp dupa ce au aparut informatii ca poza nu este autentica, Reuters a retras-o de pe site.
Vedeti mai jos cum a fost trucata poza.
Liderul Al Qaeda, Osama Bin Laden, a fost ucis in aceasta noapte, la ..."

A apărut primul ziar scris de oamenii străzii

A apărut primul ziar scris de oamenii străzii: "Samusocial - Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenţă - singura organizaţie care derulează programe destinate adulţilor străzii, a realizat primul ziar scris de oamenii fără adăpost, intitulat „Gazeta Străzii”."

De ce nu îl salvează SISTEMUL pe Vîntu | Romania Libera

De ce nu îl salvează SISTEMUL pe Vîntu | Romania Libera: "De aici vine, de fapt, eficienţa diabolică a acestei structuri: din faptul că acţionează ca o multitudine de subunităţi, care concomitent îşi urmăresc, fiecare independent, ţintele proprii. O dată atinsă o ţintă, o alta intră în vizor. Iar dacă pentru atingerea ei este nevoie de o altă combinaţie de membri, de o altă subunitate practic, reţeaua este capabilă să furnizeze orice arhitectură de resurse este nevoie."

Manageri | Dilema Veche

Manageri | Dilema Veche: "Cu totul altfel stau lucrurile la postul B1. Sorin Oancea e un adevărat profesionist – şi a dovedit asta din cum a ştiut să ridice Antenele. Pe de altă parte, faptul că aducerea lui la frîiele televiziunii B1 a fost o decizie inspirată e dovedit şi de evoluţia postului. În ultimele luni, calitatea programelor acestui canal a crescut considerabil. În plus, B1 s-a repoziţionat ca televiziune informativă. Este o mişcare benefică din punctul de vedere al telespectatorilor, pentru că într-adevăr era nevoie de o televiziune bună de ştiri. Asta mai ales că, după cum spuneam, Realitatea TV a devenit, în mod evident, un simplu paravan pentru tot felul de „golăneli“, iar Antena 3 are tinicheaua de coadă, ca post care serveşte interesele politice ale unui fost colaborator al Securităţii."

Decizia nr. 298 din 28.04.2011 - CNA

Decizia nr. 298 din 28.04.2011 - CNA: "Membrii Consiliului au constatat că emisiunea ,,100 de minute’’ din 22 martie 2011 a fost difuzată cu încălcarea prevederilor art. 66 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului, care prevăd că informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială şi culturală, trebuie să respecte principiul asigurării imparţialităţii şi echilibrului, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică."

Corespondentul MSNBC a scris pe Twitter, din greseala, ca Obama a fost ucis

Corespondentul MSNBC a scris pe Twitter, din greseala, ca Obama a fost ucis: "In incercarea de a anunta cat mai repede moartea lui Osama bin Laden, corespondentul MSNBC Norah O'Donnell a scris din greseala pe Twitter ca "Obama" a fost "ucis", relateaza The Daily Caller."

2 mai: Cinci firme cer falimentul Adevărul Holding

2 mai: Cinci firme cer falimentul Adevărul Holding: "

Cinci societăţi comerciale cer în instanţă falimentul companiei care editează cotidianul “Adevărul” - Adevărul Holding SRL -, din cauza neachitării unor datorii, scrie Evenimentul zilei. Deşi sumele aferente acestor procese nu sunt foarte mari, surse EVZ susţin că acesta ar fi doar “vârful aisbergului” şi că trustul ar întâmpina dificultăţi mari în piaţă.

De altfel, surse apropiate Adevărul Holding spun că societatea înregistrează datorii mari şi către diverşi furnizori – reţele de distribuţie, firme de leasing, agenţii de publicitate, dar şi televiziuni.

Iar cererile de declarare a falimentului Adevărul Holding în instanţă vin în pofida faptului că Dinu Patriciu “a pompat”, în companie, chiar în martie, 30 de milioane de euro. Bani deja cheltuiţi. Asta după ce, la finalul lui octombrie 2010, una dintre firmele din trust mai contractase un credit de 42.000.000 de lei.

În paralel, contractele de muncă ale angajaţilor cotidianului “Adevărul” au fost mutate pe firma Adevărul Digital Media SRL. Directorul general al cotidianului “Adevărul”, Peter Imre, declară însă că trustul dispune de lichidităţi şi că întârzierile la plată ar reprezenta, de fapt, relaţii comerciale normale într-o economie precum cea a României.

Imre îl acuză şi pe fostul manager, Răzvan Corneţeanu, în vreme ce acesta din urmă susţine că, la momentul plecării sale, compania era cu plăţile la zi.
Dinu Patriciu falimentează Adevărul Holding

Jurnalista Ilknur Pintilie efectua o transmisiune în direct din Vama Veche, moment în care un vamaiot s-a apropiat de ea și a trântit-o la pământ, scrie Adevărul. Transmisiunea a fost întreruptă.

„Nu îmi dau seama dacă a vrut să facă o glumă sau ce intenție a avut. A apucat-o de picioare și a trântit-o pe burtă. A căzut, iar operatorul a aruncat camera ca să alerge după individ“, au declarat pentru Adevărul de Seară Constanţa martori ai incidentului.

Vezi aici video! Ilknur Pintilie (31 de ani) este însărcinată în patru luni. Jurnalista a fost nevoită să renunțe la transmisiune, fiind dusă la spitalul din Mangalia pentru un control medical de urgenţă, dată fiind starea ei delicată.
Corespondenta ProTV Ilknur Pintilie, agresată în timpul unei transmisiuni din Vama Veche

În toată nebunia declanşată de „cazul Botiş”, între reacţii la cald şi o demisie cam întârziată, sursa informaţiei n-a mai contat. Când Ioan Nelu Botiş şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al muncii, televiziunile s-au bătut cu pumnul în piept pentru a semnala o nouă victorie a presei. Cristiana Sabău, ziarista de la „Timp Online” (Bistriţa) de la care a pornit totul, a rămas în umbră, scrie Evenimentul Zilei.

Nici nu prea şi-a dorit mai mult. Cristiana Sabău vorbeşte despre fierberea pe care a simţit-o înainte să pună cap la cap informaţiile şi despre presa de azi, aşa cum se vede ea de la Bistriţa.

Se vorbeşte mult despre dispariţia presei de investigatii din România. Până la urmă, în condițiile în care subiecte ar fi la tot pasul, de ce nu se pune accent pe o astfel de presă şi se preferă o lălăială bazată pe informaţii „subţiri”?

C. Sabău: “Presa se grăbeşte să scrie cât mai multe ştiri şi să le posteze foarte repede ca să aibă mulţi cititori cărora să li se ofere multă „marfă”. Ca să faci o investigaţie trebuie să nu te grăbeşti, să stai măcar şi să priveşti, să-i asculţi pe oameni. În plus, în presa locală cel puţin au dispărut aproape în totalitate redacţiile.

Reporterii merg pe teren cu laptopul la ei şi postează singuri ce consideră ei că e ştire fără o minimă coordonare din partea altora mai exprimentaţi (secretari de redacţie sau editori)”.
Ziarista din Bistriţa care l-a „înfundat” pe Botiş: „În presa locală aproape au dispărut redacţiile”

„Venirea lui Elan Schwartzenberg la Realitatea este un lucru extraordinar, din punctul meu de vedere. Iar renunţarea la contractul cu Sebastian Ghiţă stă de acum în puterea noului acţionar majoritar”, a declarat Dragoş Nedelcu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, pentru Adevărul.

Sorin Ovidiu Vîntu a găsit rezolvarea scandalului cu Sebastian Ghiţă: i-a vândut Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg. Omul de afaceri a confirmat, sâmbătă, preluarea a 92 la sută din acţiunile postului de televiziune. Acest lucru nu afectează contractul de management al lui Sebastian Ghiţă.
Realitatea îşi ia Elan

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu nu îl priveşte, fiind o chestiune între Vântu şi procuratură. Întrebat dacă este mulţumit de decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât vineri ca Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar să fie fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, Sebastian Ghiţă a spus că “nu este vorba de a fi mulţumit”.

“Nu mă priveşte, eu nu am niciun rol în această situaţie. Această situaţie nu este între mine şi dânsul (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.), este între procuratură şi dânsul”, a spus Sebastian Ghiţă. El a refuzat să facă alte comentarii.
Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură

Facebook, Twitter, Google şi YouTube au fost cucerite, vineri, de cea mai mediatizată nuntă de până acum, cea dintre prinţul William şi Kate, euforia generată de eveniment acaparând şi spaţiul virtual, scrie Mediafax, care citează bbc.co.uk.

Liderul celebrărilor oniline a fost chiar site-ul oficial al monarhiei britanice. Vizitatorii paginii erau direcţionaţi către pagina de Twitter a Clarence House, contul de Flickr al casei regale, pentru fotografii, dar şi, bineînţeles, către pagina de Facebook dedicată nunţii.

Discuţiile despre nuntă au predominat printre utilizatorii Twitter din întreaga lume, nu doar din Marea Britanie. ABC News a pus la dispoziţie imagini de la nuntă pentru dispozitivele mobile, iar YouTube a redifuzat imaginile BBC pe Royal Channel. Acesta din urmă a fost pe locul 23 în topul celor mai vizualizate canale, vineri, după cele dedicate emisiunilor “America’s Next Top Model” şi “Top Gear”.
Nunta regală a acaparat şi spaţiul virtual: Traficul global pe internet a fost cu 39% peste normal în timpul ceremoniei

Mirela Brebenel (33 ani) va ocupa poziţia de merchandising manager, în cadrul departamentului cu acelaşi nume, parte a diviziei de field marketing a agenţiei Mercury360, scrie DailyBusiness.ro.

Mirela Brebenel are o experienţă de 12 ani în cercetare de piaţă si merchandising. Aceasta a colaborat cu mai multe companii, precum Colgate-Palmolive, Philip Morris, Metro, Carrefour şi L’Oreal.
Mercury360 are un nou merchandising manager

Yonathan Dominitz, fondatorul Mindscapes şi trainerul care va susţine pe 4 şi 5 mai seminarul “Creative Accelerators”, la sediul IAA, crede că industria românească de publicitate a ajuns la faza de maturizare, moment în care trebuie să demonstreze că are capacitatea de a fi creativă din nou, scrie IAA.ro.
Dominitz: Trebuie să demonstraţi că aveţi capacitatea de a depăşi conservatorismul adus de criza economică

"

Ca să afle Poteraş, în Giuleşti nu-i chiar oraş!

Ca să afle Poteraş, în Giuleşti nu-i chiar oraş!: "Ca să afle Poteraş, în Giuleşti nu-i chiar oraş!
În ultimul episod din serialul VerticalNews vă prezentăm câteva dintre cele mai urâte zone din Sectorul 6, în fruntea căruia se află primarul Cristian Poteraş. După Rahova, Ferentari, Berceni, Tei , Fundeni şi Dămăroaia, astăzi ajungem pe strada Intrarea Pătrarului din cartierul Giuleşti.

Este numai una dintre multele străzi neasfaltate din zona de case a cartierului. Însă locuitorilor de pe Intrarea Pătrarului nu le lipseşte numai un drum civilizat, ci şi apa curentă, canalizarea şi gazele. “Suntem haliţi! Acum e bine. Dar să vedeţi când e noroi. Îţi trebuie cizme de ..."

Video: Imită animalele la perfecţie

Narcis Ianau: Adrian Tutu a avut nevoie de perfuzii inaintea finalei

Narcis Ianau: Adrian Tutu a avut nevoie de perfuzii inaintea finalei: "Toti ocupantii podiumului showului «Romanii au talent» au resimtit dureri la stomac inaintea finalei. In plus, Narcis Ianau reclama ca nu a fost lasat sa cante ce melodie si-ar fi dorit."