joi, 14 aprilie 2011

FOTO. Jennifer Lopez este cel mai frumos om din lume. Vezi topul.

FOTO. Jennifer Lopez este cel mai frumos om din lume. Vezi topul.: "Jennifer Lopez a primit titlul de cel mai frumos om din lume din partea revistei People, intr-o perioada in care cariera artistei americane se afla din nou pe o panta ascendenta, marcata de lansarea unui nou album si de includerea ei in juriul popularei emisiuni 'American Idol', informeaza Mediafax.
Cantareata, in varsta de 41 de ani, se alatura astfel unei pleiade de nume importante din showbiz-ul international, precum Halle Berry, Jennifer Garner si Beyonce Knowles, desemnate cei mai frumosi ..."

Prima ţară care le-a declarat război celor iau de pe torrente

Prima ţară care le-a declarat război celor iau de pe torrente: "Războiul împotriva deținătorilor de torrente și a celor care le utilizează devine tot mai evident și trece de la nivelul de amenințări la cel al faptelor concrete."

Monica sparge azi blocada de la Izvorani pentru a-şi lua fetiţa

Monica sparge azi blocada de la Izvorani pentru a-şi lua fetiţa: "Manechinul nu a putut s-o recupereze nici ieri pe Irina, din cauza supraaglomerării instanţei care trebuia să redacteze soluţia. Irinel promite că nu i se va împotrivi executorului judecătoresc."

În loc să cumpere cărţi, românii dau banii pe TV

În loc să cumpere cărţi, românii dau banii pe TV: "STATISTICI. Un studiu al institutului european de statistică Eurostat arată că românii sunt europenii care investesc cel mai puţin în cărţi, teatru, muzee sau cinema."

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• Amendă în cuantum de 5.000 de lei postului TV Bacău. În emisiunea „Deşteptarea de seară” (ediţiile din data de 17.03.2011 şi 24.03.2011), Consiliul a constatat că s-au încălcat dispoziţiile art. 40 alin. 3 din Decizia CNA 220/ 2011, care precizează obligaţia moderatorilor de a nu folosi şi a nu permite ”invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.” De asemenea, în sancţiune s-a reţinut şi nerespectarea regimului de difuzare a comunicărilor comerciale audiovizuale privind serviciile unei firme de transport public (ediţia emisiunii din 24.03.2011), respectiv art. 103 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (Este interzisă difuzarea de emisiuni, altele decât teleshoppingul, în care sunt promovate bunuri sau servicii individualizate care pot fi identificate de public prin marcă, producător ori prin modalităţi de comercializare.)"

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului RTT Braşov. În unele emisiuni de ştiri şi de dezbatere (difuzate în perioada 7.02-8.04.2011) radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile privind dreptul oricărei persoane la propria imagine - art. 34 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 1 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei)), principiul audiatur et altera pars - art. 40 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 2 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei) şi principiile asigurării imparţialităţii şi pluralismului de opinii - art. 66 alin. 1 lit. a din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 71 alin. 1 lit. a din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei);"

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Mix 2 Braşov. În unele emisiuni de ştiri şi de dezbatere (difuzate în perioada 7.02-31.03.2011) radiodifuzorul a încălcat principiul informării corecte a publicului (art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare), principiille imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie - art. 66 alin. 1 lit. a din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 71 alin. 1 lit. a din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei) şi prevederile privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine - art. 34 alin. 1 şi art. 40 alin. 2 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 1 şi 3 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei);"

Humelnicu: aviz favorabil pentru o lege care trimite jurnaliştii la psiholog

Humelnicu: aviz favorabil pentru o lege care trimite jurnaliştii la psiholog: "proiect de lege care a fost iniţiat de un parlamentar din Sibiu, pe numele său Ioan Ghişe din partea Partidului Naţional Liberal, conţine o serie de prevederi legale pentru reglementarea activităţii..."

"Lumea corpurilor" de Gunther von Hagens.

Foto sinistre!
"Lumea corpurilor" de Gunther von Hagens.: "Medicul german Gunther von Hagens, caruia i se mai spune si Doctorul Moarte s-a facut cunoscut punand in scena corpuri umane, conservate perfect printr-o tehnica ce ii apartine. 'Plastinarea', metoda pe care a pus-o la punct la finele anilor 1970, consta in substituirea apei si grasimilor din tesuturi cu silicon, rasina sau poliesteri. Astfel tratate, cadavrele nu mai putrezesc, pastrandu-si aspectul, si pot fi expuse in asa fel incat sa se poata arata organe, muschi, tendoane si nervi. Din ..."

CNA le cere posturilor TV-radio să-şi publice Codurile de conduită profesională până la 1 octombrie - Mediafax

Important!
CNA le cere posturilor TV-radio să-şi publice Codurile de conduită profesională până la 1 octombrie - Mediafax: "'Am adoptat o decizie prin care încercăm să determinăm posturile ca, până la 1 octombrie, să publice Codurile de conduită profesională, aşa cum sunt ele prevăzute de articolul 6, punctul 5 din Legea audiovizualului. Asta presupune un set de valori la care postul aderă, de reguli de conduită deontologică şi, în acelaşi timp, un set de reguli de funcţionare ale postului respectiv, în aşa fel încât în perspectivă să putem să apreciem mai bine eventuale cazuri de ingerinţă în politica editorială. În momentul în care se ştiu exact care sunt palierele de decizie editorială, sigur că o să ne fie şi nouă mai uşor să aplicăm articolul 6 din Lege, mai ales dacă el va ajunge să fie conexat cu prevederile privind sancţiunile, lucru care deocamdată nu este realizat', a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după votul Consiliului."

Despre manea ca formă de manifestare a folclorului urban, duminică, la "Apropo TV" - Mediafax

Despre manea ca formă de manifestare a folclorului urban, duminică, la "Apropo TV" - Mediafax: "În ediţia de duminică a 'Apropo TV', în care se face o analiză a manelei şi unde cântăreţii de manele - 'şmecheriţi', 'plini de vrăjeală' sau 'barosani' - vor fi întorşi pe toate feţele, vor fi invitaţi Dragoş Bucurenci, Florin Dumitrescu şi Jean de la Craiova.
'Of, viaţa mea, of, inima mea', 'adio, dietă, am verighetă', 'bagă cardu-n bancomat să-mi araţi că eşti bărbat' - nu sunt versuri inspirate din poezii contemporane, ci creaţii ale geniului manelistic de la noi. Inspiraţia în cultura manelelor românească este principalul subiect de discuţie al lui Andi Moisescu şi al invitaţilor săi."

"Botoşaniul - administrat local sau pe axa Botoşani-Suceava", in dezbaterea elevilor!

"Botoşaniul - administrat local sau pe axa Botoşani-Suceava", in dezbaterea elevilor!: "Asociatia PRO Botoşani şi Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani vă invită în data de 16 aprilie 2011, ora 15.00, în Aula Magna a Colegiului Naţional "A.T. Laurian" la o dezbatere publică organizată cu ajutorul clubului de debate..."

Clubul Român de Presă reia acordarea Premiilor după doi ani de pauză

Clubul Român de Presă reia acordarea Premiilor după doi ani de pauză: "

MediafaxClubul Român de Presă reia, după doi ani de pauză, acordarea Premiilor pentru creaţie jurnalistică.

La cea de-a zecea ediţie, CRP va conferi, în urma unei competiţii care începe, pe 14 aprilie, un număr de douăsprezece trofee.

Premiile CRP au lipsit din peisajul media în 2009 şi 2010 din cauza crizei economice, după cum a explicat un reprezentant al organizaţiei pentru paginademedia.ro.

Care sunt categoriile la care se pot înscrie jurnaliştii?

  • ştire de agenţie
  • editorial –presă scrisă
  • reportaj-presă scrisă
  • anchetă –presă scrisă
  • emisiune de actualităţi-radio
  • talk-show –radio
  • emisiune de actualităţi – TV
  • talk-show – TV
  • jurnalism economic-cross-media
  • jurnalism cultural – cross-media
  • jurnalism sportiv – cross-media
  • interviu –cross-media

Premiile puse la bătaie:

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu câte o diplomă, un trofeu şi un cec în valoare de 500 de euro.

Perioada de înscriere este 14 aprilie 2011 – 14 mai 2011, numele câştigătorilor vor fi anunţate în 30 mai, iar distribuirea premiilor se va face în intervalul 31 mai – 15 iunie.

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul CRP.

Despre CRP:

Clubul Român de Presă (CRP), înfiinţat în 1998, este o asociaţie profesională a companiilor din industriei mas-media, ai cărei membri sunt publicaţii naţionale şi locale, posturi de radio şi televiziune, mass-media publice.

Sursa foto: Mediafax

"

Realitatea TV ameninţă cu Tribunalul în cazul „leşinului”, dar s-ar putea alege cu o plângere pentru denunţ calomnios - Justiţie > EVZ.ro

Realitatea TV ameninţă cu Tribunalul în cazul „leşinului”, dar s-ar putea alege cu o plângere pentru denunţ calomnios - Justiţie > EVZ.ro: "Contrar celor susţinute azi, în faţa CNA, de reprezentantul Realitatea TV, Roxana Niculescu, reprezentanţii Ambulanţei Prahova, dar şi cei ai Ministerului Sănătăţii precizează că femeia care 'a leşinat' avea pulsul normal şi nu prezenta niciun fel de simptom, atunci când cadrele medicale au ajuns la faţa locului. Femeia respectivă a fost transportată la Spitalul Judeţean Prahova preventiv, ca urmare a faptului că a susţinut verbal, în faţa cadrelor medicale, că are antecedente cardiace."

Filmele din competitia oficiala a Festivalului de la Cannes. "Loverboy" de Catalin Mitulescu, la sectiunea "Un Certain Regard"

Filmele din competitia oficiala a Festivalului de la Cannes. "Loverboy" de Catalin Mitulescu, la sectiunea "Un Certain Regard": "Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au dezvaluit, joi, titlurile peliculelor selectionate in competitia oficiala a celei de-a 64-a editii a evenimentului, care va avea loc in perioada 11 - 22 mai. Conform lexpress.fr, in competitia oficiala a festivalului au fost selectionate urmatoarele lungmetraje:"

Chişinău: România, „implicată” în revoltele din 2009 de Serviciul de informaţii moldovean

Chişinău: România, „implicată” în revoltele din 2009 de Serviciul de informaţii moldovean: "Actuala conducere a Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova acuză predecesorii săi că a organizat intenţionat campanii de manipulare a opiniei publice privind implicarea României în organizarea..."

Extras din procesul verbal al şedinţei de joi, 14 aprilie 2011, ora 10.00 - CNA

Extras din procesul verbal al şedinţei de joi, 14 aprilie 2011, ora 10.00 - CNA: "2. Informări ale Serviciului Inspecţie:

Mix 2 Braşov – 30 de reclamaţii;
RTT Braşov – 18 reclamaţii.
În urma discuţiilor, Consiliul a hotărât sancţionarea ambelor posturi cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiecare.

Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Gelu Trandafir, Attila Szasz, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Constantin Duţu, Mihai Mălaimare.

1TV Bacău – reclamaţiile nr.3057/03.03.2011, nr.3309/08.03.2011, nr.2907/01.03.2011 şi nr.4425/31.03.2011.
In urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor, Consiliul a hotărât să se acorde drept la replică în cazul domnului Berca şi adresă de atenţionare postului în cazul ştirii cu omul străzii abandonat în stradă de salvare - în termen de 2 zile trebuia să dea răspuns petentului.

TV Bacău – reclamaţiile nr.4158/25.03.2011 şi nr.4498/01.04.2011.
In urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor, Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru ambele emisiuni."

Un cineast a vrut să devină criminal în serie după scenariul scris chiar de el

n cineast a vrut să devină criminal în serie după scenariul scris chiar de el: "Un cineast amator canadian în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă, de un tribunal din oraşul Edmonton, pentru o crimă pe care a comis-o după scenariul unui film de groază pe care l-a scris chiar el.





"

Elevii intra in vacanta de Paste

Elevii intra in vacanta de Paste: "Elevii, liceenii si copiii de la gradinita vor intra in vacanta de Paste incepand de luni si se vor intoarce la cursuri marti, 26 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

De Sarbatorile Pascale vor..."

Spectacol cu ocazia venirii ambasadorului SUA la Botosani

Spectacol cu ocazia venirii ambasadorului SUA la Botosani: "
Spectacol organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor cu ocazia vizitei la Botosani a amabasadoului SUA la Botosani
"

Clubul Român de Presă reia acordarea Premiilor pentru creaţie jurnalistică. Vezi categoriile de concurs pentru care se fac înscrieri

Clubul Român de Presă reia acordarea Premiilor pentru creaţie jurnalistică. Vezi categoriile de concurs pentru care se fac înscrieri: "Clubul Român de Presă (CRP) reia acordarea Premiilor pentru creaţie jurnalistică şi va conferi în 2011, în urma unei competiţii care începe pe 14 aprilie, un număr de 12 trofee, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX..





"

Monica Columbeanu își va lua fiica de la Izvorani cu ajutorul poliției - Actualitate > EVZ.ro

Monica Columbeanu își va lua fiica de la Izvorani cu ajutorul poliției - Actualitate > EVZ.ro: "Magistraţii Judecătoriei Buftea au decis astăzi ca Monica Columbeanu să meargă la Izvorani cu un executor judecătoresc și poliție pentru a-și lua fiica"

O reclamă cu un fotomodel foarte slab stârneşte controverse. Credeţi că ar trebui interzisă? - Mediafax

O reclamă cu un fotomodel foarte slab stârneşte controverse. Credeţi că ar trebui interzisă? - Mediafax: "Autoritatea pentru Publicitate din Marea Britanie a decis să nu interzică reclama, scrie Huffington Post.

'Modelul din reclamă era slab, iar luminile, machiajul şi croiala rochiei au evidenţiat forma corpului său. Totuşi, considerăm că aceasta este o reclamă tipică pentru modă şi fotomodelul nu arăta subponderal', se spune în motivaţia autorităţii."

Topul celor mai scumpe fotografii cu vedete - www.perfecte.ro

Topul celor mai scumpe fotografii cu vedete - www.perfecte.ro: "Galerie foto"

VIDEO Laura Calciu, reporter Realitatea TV, ii va da in judecata pe toti cei care sustin ca lesinul unei batrane la un miting de protest a fost regizat - Media & Publicitate - HotNews.ro

VIDEO Laura Calciu, reporter Realitatea TV, ii va da in judecata pe toti cei care sustin ca lesinul unei batrane la un miting de protest a fost regizat - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Jurnalista Laura Calciu de la Realitatea TV ii va da in judecata pe toti cei care au afirmat ca sunt regizate imaginile in care o femeie lesina in timpul unui protest de la Urlati, dupa cum a spus joi, la CNA, reprezentanta postului, Roxana Niculescu. Aceasta a precizat ca televiziunea sprijina demersul Laurei Calciu si a dezmintit categoric ca imaginile respective au fost regizate."

Video: Jennifer Lopez desemnată cea mai frumoasă femeie din lume

Artista a fost desemnată anul acesta drept cea mai frumoasă femeie din lume, într-un top realizat de revista „People”

Video: arestarea preşedintelui ivorian, Laurent Gbagbo arrested.flv

Filmul "Tron" rulează la Cinema Unirea între 15 şi 21 aprilie

Filmul "Tron" rulează la Cinema Unirea între 15 şi 21 aprilie: "
TRON-MOSTENIREA


ORELE 13 15 17 19


Regia: Joseph Kosinski

Cu: Jeff Bridges, Garrett Hedlund

Gen film: Acţiune, Aventuri, SF, Thriller

Durata: 125 minute


Rating



"

Botosaneanca, vedeta XXX in Italia (Fotografii incendiare)

Botosaneanca, vedeta XXX in Italia (Fotografii incendiare)