joi, 3 februarie 2011

Memorialul Durerii (DVD VI/X, partea 2). Voi staţi şi vă uitaţi şi pe Dunăre curg cadavre

Memorialul Durerii (DVD VI/X, partea 2). Voi staţi şi vă uitaţi şi pe Dunăre curg cadavre: "






Memorialul Durerii, (DVD VI/X, partea 2). Episodul "Voi staţi şi vă uitaţi şi pe Dunăre curg cadavre" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

Views:
0


0
ratings
Time:
01:00:26
More in
Education
"

Atac asupra jurnaliștilor internaționali de la Cairo

Atac asupra jurnaliștilor internaționali de la Cairo: "

foto: freemedia.at

O parte din ziariștii străini prezenți în Egipt pentru a relata despre evenimentele care se petrec la Cairo au căzut în mîinile protestatarilor, unii fiind bătuți, alții agresați, alți câțiva zeci fiind aresați de către forțele de securitate cu scopul de a intimida presa.

Potrivit ziarului The Independent, fotografii străini au prezentat nenumăratele atacuri din zona pieței Tahrir, din partea militarilor lui Hosni Mubarack împotriva protestatarilor care cer demisia președintelui aflat la putere de mai bine de 30 de ani. Guvernul egiptean a acuzat mass-media de solidaritate cu protestatarii care vor ca Mubarack să renunțe acum la mandat.

Corespondentul la Cairo al cotidianului grec Kathimerinia a fost spitalizat după ce a fost înjunghiat în picior, în piața Tahrir, de către susținători ai președintelui. Între timp, a fost externat. De asemenea, un alt grec, un fotoreporter, a fost bătut crunt. ”Este o campanie de intimidare a jurnaliștilor internaționali prezenți la Cairo și intervine în raportarea lor. Noi condamnăm astfel de acțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt departamentului de stat american, P.J.Crowley.

Printre zecile de jurnaliști arestați de către ministerul de interne egiptean se numără și şefa redacției Washington Post de la Cairo și unul dintre fotoreporterii publicaţiei. Alți doi reporteri ai New York Times au fost reținuți peste noapte și eliberați după multe ore de chin. Li se adaugă trei jurnaliști ai televiziunii Al-Jazeera, un al patrulea fiind raportat ca dispărut. Cei de la postul de televiziune au spus că echipamentul le-a fost furat și distrus în timpul manifestărilor, iar semnalul broadcast către lumea arabă a fost bruiat în permanenţă. Două echipaje de la televiziune polonă TVP au fost, de asemenea, reținute la Cairo.

Nici corespondenții AP nu au fost ocoliți de agresările și intimidările protestatarilor. Un amplasament al Associated Press a fost distrus, iar echipamentul satelit a fost furat. 15 susținători ai lui Mubarack l-au bătut pe un jurnalistul turc de la TRT cu bastoane , scoțându-i un dinte. Alți trei colegi de presă de-ai lui au fost agresați. Un operator și un producător de la CNN au fost asaltați de protestanții şi bătuţi. Li se adaugă jurnaliștii de la CBS, BBC, Danish TV2 News, televiziunea de stat elvețiană, cotidianului belgian Le Soir.

Nici jurnaliștii noștri nu au fost ocoliți de ghinion, dar cel puţin au scăpat doar cu sperietura. Primul care a avut de a face cu egiptenii supăraţi a fost Adelin Petrișor, care a fost amenințat cu un cuțit, cameramanul său fiind nevoit să predea caseta cu filmarea din Cairo. Echipa Realității TV a fost reținută și eliberată ulterior. Ultimii reținuți la poliție sunt corespondenții Antenei 3 la Cairo, cărora li s-a cerut materialul filmat pentru a putea fi eliberați.

Reporterii Antenei au trecut printr-un moment dificil din care au ieșit spunând că sunt români, moment în care egipteanul, un protestatar, care intenționa să-i rețină, i-a lăsat în pace, exclamând: ”români, prieteni cu noi”. Cât de bine o fi asta?

Maria Dumitran

"

Campanie anti-jurnalişti în Cairo

Mona Lisa era bărbat?

"Smooth criminal" un video care face senzaţie .

Memorialul Durerii (DVD VI/X, partea 1). Lagărele din Balta Brăilei

Memorialul Durerii (DVD VI/X, partea 1). Lagărele din Balta Brăilei: "






Memorialul Durerii, (DVD VI/X, partea 1). Episodul "Lagărele din Balta Brăilei" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

Views:
0


0
ratings
Time:
01:39:39
More in
Education
"

CNA-ul, îngrijorat de un nou Mircea Badea

CNA-ul, îngrijorat de un nou Mircea Badea: "

Un proiect de post - Comedia TV - a fost respins de CAN, scrie paginademedia.ro.

Viitorul post a fost prezentat de Monica Mihai, fost director al casei de producție Mamitzu Production. Un detaliu a îngrijorat-o pe Narcisa Iorga: o emisiune de dimineață, un one man show gen Mircea Badea, după cum a spus Monica Mihai.

Nu a fost amănuntul determinant în decizia de respingere, spune Narcisa Iorga.

“Sper să nu-l luaţi ca exemplu. Ca să ai rating mare trebuie să fii cât mai aproape de vulgaritate”, a spus doamna Iorga.

"

Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides - Official Superbowl Spot T...

Jocurile video: pro şi (mai puţin) contra

Cum pot salva vieţi jocurile video: "

Dacă în primul episod al campaniei noastre am atras atenţia asupra jocurilor video nepotrivite pentru copii (şi nu numai), astăzi vom arunca o privire asupra lucrurilor bune care vin la pachet cu aventurile din lumea virtuală.

Trecând peste faptul că este o activitate distractivă şi relaxantă, joaca pe calculator poate fi benefică pentru sănătate. Potrivit unui studiu, publicat de BBC în urmă cu câţiva ani, timpul petrecut în lumea făcută din biţi şi pixeli nu este o pierdere de vreme. Mark Griffiths, profesor la Universitatea Nottingham Trent, susţine că jocurile video au un efect pozitiv asupra persoanelor bolnave, atenuându-le durerea. Mai mult, utilizatorii aplicaţiilor de pe calculator îşi coordonează mai bine mişcările. Centre medicale din întreaga lume folosesc jocurile video ca parte a fizioterapiei pentru persoanele aflate în convalescenţă după ce au suferit leziuni fizice.Într-un articol publicat în “Evenimentul Zilei”, psihiatrul francez Serge Tisseron precizează că jocurile video facilitează comunicarea între copii şi părinţi.

Socializarea virtuală

Mulţi dintre noi credem că jocuri video precum “World of Warcraft”, “FarmVille” sau “Counter Strike” nu reprezintă nimic mai mult decât o evadare din realitate. Citicii consideră că aceste producţii au efecte nocive asupra tinerilor şi în unele cazuri au dreptate (după cum v-am arătat în episodul din urmă cu două zile). Cu toate acestea, jocurile nu mai sunt considerate o activitate antisocială. Sute de milioane de oameni din lume petrec aproximativ trei miliarde de ore jucându-se pe calculator în fiecare săptămână. Potrivit publicaţiei Wall Street Journal, doar în Statele Unite ale Americii există 183 de milioane de jucători activi, majoritatea preferând aplicaţiile online, unde pot interacţiona cu alţi oameni. De asemenea, jocurile video îi învaţă pe copii şi tineri să rezolve probleme şi să îşi dorească să participe la competiţii.

Anul trecut, peste 57.000 de utilizatori ai unui joc video au devenit co-autori ai unei lucrări ştiinţifice a prestigioasei reviste “Nature”. Jucătorii, care nu aveau nici cea mai mică pregătire în biochimie – au lucrat într-un mediu 3D numit Foldit, unde conectau proteine virtuale în speranţa de a găsi modalităţi de a trata cancerul sau de a preveni Alzheimerul.

Jocul a fost dezvoltat de cercetătorii Universităţii din Washington, aceştia fiind convinşi că iubitorii jocurilor vor fi mai creativi decât supercalculatoarele pe care le avea la dispoziţie. Au avut dreptate: cei peste 57.000 de oameni au găsit (în peste 60% din cazuri) modalităţi mai inteligente de a rezolva problemele decât cele propuse de calculatoare.

Facebook l-a salvat din incendiu

În urmă cu doar câteva zile, un şofer canadian a declarat că a reuşit să evite un camion scăpat de sub control pe un drum îngheţat deoarece şi-a dezvoltat reflexele jucându-se ore în şir pe calculator. Incidentul (care a fost filmat, şi îl puteţi vedea AICI) nu a provocat nicio victimă, însă şoferul care a scăpat ca prin urechile acului susţine că “jocurile video i-au salvat viaţa”.

Un alt joc i-a salvat viaţa unui norvegian. Potrivit unui articol publicat de revista “Wired” în urmă cu trei ani, un băiat în vârstă de 12 ani a supravieţuit atacului unui ren furios după ce s-a prefăcut a fi mort – “la fel cum te învaţă nivelul 30 al jocului World of Warcraft”.

Când vine vorba despre salvat vieţi, nici jocurile de pe Facebook nu se dau la o parte. Luna trecută, un bărbat american, care suferă de distrofie musculară, a observat, în timp ce se juca “Evony” pe celebra reţea de socializare, că încăperea în care se afla începea să se umple cu fum. Neputând să stingă focul sau să cheme ajutor, el a apelat la forumul jocului, unde şi-a publicat adresa şi a explicat că este prins într-un incendiu. Doi alţi jucători au alertat pompierii, care au reuşit să îi salveze viaţa celui aflat în pericol.

Ovidiu Adam

Campania VerticalNews:

"

De ce chiulesc elevii?.

De ce chiulesc elevii?.: "Anual, 350 de elevi sunt exmatriculati din scolile constantene pentru ca chiulesc din teribilism sau atrasi de mirajul salilor de internet si taifasului in baruri.
Numarul chiulangiilor din scolile constantene este intr-o usoara scadere. Potrivit statisticii intocmite la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, in anul scolar 2009-2010, 341 elevi au fost exmatriculati din unitatile de invatamant din judet. Directorul Grupului Scolar 'C.A. Rossetti' Constanta, Viorica Crisan, ..."

Unde petreci de carnaval?.

Unde petreci de carnaval?.: "Din Venetia pana in Trinidad-Tobago sau de la Rio pana la München, in februarie-martie toata lumea se pregateste de carnaval.
Care alegorice, costume de epoca, masti care mai de care mai colorate, muzica, piese de teatru si voie buna sunt ingredientele nelipsite ale carnavalurilor de pe mapamond. Initial celebrari pagane in Roma antica, carnavalurile reprezinta azi petreceri fastuoase si fara bariere inainte de postul Pastelui.
Venetia, senzatia europeana
In fiecare an, Venetia este ..."

SUA au informaţii că Ministerul egiptean de Interne este implicat în atacurile asupra jurnaliştilor

SUA au informaţii că Ministerul egiptean de Interne este implicat în atacurile asupra jurnaliştilor: "Statele Unite au informaţii care sugerează că Ministerul egiptean de Interne este implicat în atacurile împotriva jurnaliştilor care relatează despre revoltele din această ţară, au anunţat joi oficiali din cadrul Departamentului american de Stat, citaţi de CNN.

Zărescu, probleme la Cairo. Poliția i-a confiscat o casetă cu Videanu

Zărescu, probleme la Cairo. Poliția i-a confiscat o casetă cu Videanu: "

Echipa Realitatea TV a fost reţinută, în această dimineață, de armata din Cairo. Reporterul Cristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte au fost duşi la o secţie de poliţie improvizată într-o baracă, fiind invocat faptul că nu au autorizaţie pentru a filma pe stradă, scrie Realitatea.net.

Militarii au vrut să vizioneze imaginile filmate în această dimineaţă, le-au confiscat o casetă şi apoi i-au eliberat.

Caseta conținea însă o înregistrare de la o conferință de presă a vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu, după ce reporterul Cristian Zărescu a ascuns caseta cu filmările de la revoltele din Egipt.

Incidentul are loc la doar o zi după ce reporterul TVR Adelin Petrișor și cameramanul care îl însoţea în Egipt au fost opriţi de un grup de civili dintr-un cartier sărac din Cairo şi ameninţaţi cu un cuţit, după cum se arată într-un anunț al TVR.

Tot în cursul zilei de ieri, site-ul CNN anunța că echipa postului britanic au fost atacați de susţinători ai preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, iar un jurnalist de la Al Arabiya a scăpat de furia protestatarilor abia după intervenţia soldaţilor.

Sursa foto: Realitatea.net

"

Proiect: Operatorii de servicii de telefonie, internet si TV trebuie sa transmita periodic cati clienti au pierdut

Proiect: Operatorii de servicii de telefonie, internet si TV trebuie sa transmita periodic cati clienti au pierdut: "Furnizorii de telefonie fixa, mobila, internet si servicii TV vor avea obligatia ca in datele statistice pe care le transmit de doua ori pe an catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) sa raporteze si numarul de clienti pe care i-au pierdut, se arata intr-un proiect de decizie supus consultarii publice joi de catre institutia mai sus amintita. Doar furnizorii de servicii TV vor trebui ca in cazul numarului de clienti pierduti sa raporteze si mediul din care provin acestia, urban sau rural. O alta modificare propusa este aceea de a se comunica si veniturile obtinute de operatorii telecom din vanzarea de echipamente sau servicii asociate furnizarii de retele sau servicii de comunicatii electronice, cum ar fi: vanzarea de terminale, centrale telefonice, routere, modem-uri, USB-uri etc."

România, ţara rromilor?.

România, ţara rromilor?.: "Proiectul lui Silviu Prigoana prin care denumirea de 'rom' este inlocuita cu 'tigan' a fost aprobat de Comisiile pentru drepturile omului si egalitate de sanse din Senat. In aceste conditii, reprezentantii organizatiilor rrome avertizeaza ca vor relua protestele. Reporterii romanialibera.ro au iesit pe strada incercand sa afle care este parerea oamenilor despre revenirea la denumirea de tigan.
Romania, tara rromilor
Cei mai multi dintre ei sunt de parere ca revenirea la denumirea de tigan ..."

Comunicat de presă

Comunicat de presă: "• Licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (videotext): S.C. Nextgen Communication S.R.L. Bucureşti pentru Rădăuţi, Paşcani şi Buhuşi • Prelungire licenţă audiovizuală - Rock FM Cluj Napoca

-
Comunicate de presă"

Comunicat de presă

Comunicat de presă: "• Licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (videotext): S.C. Nextgen Communication S.R.L. Bucureşti pentru Rădăuţi, Paşcani şi Buhuşi • Prelungire licenţă audiovizuală - Rock FM Cluj Napoca

-
Comunicate de presă"

Decizia nr. 185 din 01.02.2011

Decizia nr. 185 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 5.000 lei a S.C. SCORPION IMPEX EVENIMENTUL SIBIAN S.R.L pentru postul TELEVIZIUNEA EVENIMENT TV din localitatea Sibiu

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 184 din 01.02.2011

Decizia nr. 184 din 01.02.2011: "privind somarea S.C. TVM MEDIA GRUP S.R.L pentru postul TV M

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 183 din 01.02.2011

Decizia nr. 183 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 50.000 lei a S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L pentru postul de televiziune OTV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Comedia TV, respinsă de CNA. Narcisa Iorga, îngrijorată de perspectiva unui nou Mircea Badea

Comedia TV, respinsă de CNA. Narcisa Iorga, îngrijorată de perspectiva unui nou Mircea Badea: "
Un proiect de post - Comedia TV - a fost astăzi respins de CNA. Viitorul post a fost prezentat de Monica Mihai (foto), directorul casei de producție Mamitzu Production.
Un detaliu a îngrijorat-o pe Narcisa Iorga: o emisiune de dimineață, un one man show gen Mircea Badea, după cum a spus Monica Mihai.
Nu a fost amănuntul determinant în decizia de respingere, spune Narcisa Iorga. Reporterul paginademedia.ro Carmen Andronache vine cu detalii de la ședința de azi:
Monica Mihai a declarat că dacă vor primi licenţa curând, lansarea postului va avea loc în toamna acestui an.
Monica Mihai, despre proiect:
Comedia TV este un proiect interetnic la care colaborează regizori, scenaristi, actori din Europa de Est. Umorul este cea mai bună soluţie de a dizolva indiferenţa, rasismul s.a.”
“Umorul este foarte greu de creat şi este foarte scump, motivul pentru care nişa asta a rămas neexploatata.”
Comedia TV vizează publicul format din persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, cu studii medii şi superioare.
Monica Mihai:
“În momentul ăsta nu se mai face umor, băşcălia e altceva. Vrem să captăm un public care este cam ignorat şi cam singur. Numai 20% din piaţa media se adresează acestui public, publicul decent, activ. Noi ştim că nu e numeros, dar acest public cuminte şi decent odată câştigat rămâne fidel postului.”

Îngrijorați de puii unor În gura presei sau În puii mei

Unii membri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca noul post să difuzeze emisiuni de tipul În puii mei sau În gura presei.
Din discuții:
Narcisa Iorga (membru CNA): Ştirile în manieră umoristică, cum vor arăta?
Monica Mihai: “Nu este un program clasic de ştiri, este infotainment.”
N.I.: “Cine vă editează ştirile în manieră umoristică?Aveţi editori actori de comedie, care ştiu şi presă?”
M.M.: “Nu e ficţiune, dăm ştiri reale, despre evenimente reale, numai că maniera de prezentare este diferită.”
N.I.: “Nu înţeleg…”
Mircea Badea – În gura presei.
N.I.: Aşa vreţi să arate?
M.M.: Nu, v-am dat un exemplu că nu am acum un demo, dar în principiu el zice că are o revista presei, dar nu este revista presei, este o emisiune de divertisment în care el prezintă într-o anumită formă evenimentele din ziare. Emisiunea nu va fi în genul celei prezentate de Mircea Badea, dar programul va avea în prim plan un one man show, un prezentator care comunică informaţii într-un limbaj liber, nu oficios.
N.I.: Sper să nu-l luaţi ca exemplu. Ca să ai rating mare trebuie să fii cât mai aproape de vulgaritate.
M.M.: Credeţi-mă că se poate face audienţă şi fără vulgaritate.
Consiliul le-a solicit reprezentanţilor Comedia TV să aducă câteva materiale demonstrative pentru a-şi susţine proiectul.
Christian Mititelu, membru CNA, a spus că echipa postului a dat dovadă de “o lipsă de concreteţe îngrijorătoare“.
“Aş fi preferat să ne arate una, două emisiuni pilot să putem vedea ceva palpabil înainte de a lua o decizie”, a mai spus Mititelu.
Proiectul TV în cifre
Investiţia iniţială a Big Bang Media, firma care va opera licenţa postului Comedia TV, este de circa 1 milion şi jumătate de euro.
În primul an se estimează că postul va avea o pierdere de aproximativ 500.000 de euro, iar în următorii doi ani va intra pe profit (700 mii de euro în primul an şi circa 1 mil. şi jumătate de euro)
Reprezentanţii postului au spus că au în plan să retransmită postul şi în ţări precum Ungaria, Macedonia şi Republica Moldova.
Structura serviciului de programe va conţine:
  • 50% producţie proprie
  • 30% producţii audiovizuale ale altor producători
  • 20% preluări precum Hot in Cleveland (Endemol ), Frasier (CBS Television), Bewitched (Sony Pictures Entertainment) şi Mash (20 th century fox).
Structura grilei de programe
  • Programe de informare 10%
  • Programe educative (10%) şi culturale (5%)
  • Filme 15%
  • Programe de divertisment 40%
  • Publicitate şi teleshoping 20%
Câteva emisiuni:
  • Cum se anunţă ziua – program de ştiri selectate (ştirile zilei), prezentate în maniera umoristică
  • Umor Comunităţi – fiecare dintre cele 18 comunităţi entice din România îşi va produce şi prezenta propriul program, în care vor fi prezentate aspecte din viaţa de zi cu zi a membrilor comunităţilor.
  • Cu ce te lauzi? – program de divertisment, cu oameni obişnuiţi, care vin la televiziune să spună cu ce se laudă.
  • Numai de bine – sunt prezentate cu umor toate can-can-urile la zi. Emisiunea cuprinde parodii, momente de umor susţinute de trupa de actori a emisiunii.
  • Stand up tragedy – program original de stand up, realizat de student comedianţi şi actori consacraţi în zona de stand up.
Despre Mamitzu Production
Compania de producţie Mamitzu Production, condusă de Monica Mihai, a realizat până în prezent emisiuni precum: Folclorul contraatacă (Antena1), Cel mai tare din parcare (Antena1 – 2005) şi Inelul cu diamant (Euforia TV – 2009).
Sursa foto: Mamitzu.ro
"

Decizia nr. 182 din 01.02.2011

Decizia nr. 182 din 01.02.2011: "privind somarea S.C. ABC PLUS MEDIA S.A pentru postul de televiziune NAŢIONAL TV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Liu Bolin: Camuflaj urban



Liu Bolin "Urban camuflaj".  

Decizia nr. 181 din 01.02.2011

Decizia nr. 181 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 10.000 lei a S.C. ANTENA 3 S.A. pentru postul de televiziune ANTENA 3-NEWS & CURRENT AFFAIRS

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr.180 din 01.02.2011

Decizia nr.180 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 10.000 lei a S.C. ANTENA TV GROUP S.A. pentru postul de televiziune EUFORIA LIFESTYLE TV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 179 din 01.02.2011

Decizia nr. 179 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 20.000 lei a S.C. DOGAN MEDIA INTERNATIONAL S.A. pentru postul de televiziune KANAL D

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

VIDEO: Diaconescu, explicații pentru amenzile primite

VIDEO: Diaconescu, explicații aiuritoare pentru amenzile primite: "

Cazul de la Cernavodă i-a aprins imaginația lui Dan Diaconescu. Aseară, patronul OTV a găsit o explicație aiuritoare pentru ultima amendă primită de la CNA.

Îngroziți că Dan Diaconescu, odată ajuns președinte, va desființa Consiliul Național al Audiovizualului, șase dintre membrii CNA au amendat din nou cu câte o sută de milioane Televiziunea Poporului”, rula pe ecran.

În același mesaj, OTV dădea și numele celor care „au votat efectiv amendarea OTV” și promitea „dovezi privind corupția din CNA”.

Exercițiul de victimizare a continuat cu un filmuleț preluat de pe youtube. Aici o să ajungem, a prevăzut apocaliptic „clarvăzătorulDan Diaconescu.

Foto: Mediafax Foto

Citește și:

"

Decizia nr. 178 din 01.02.2011

Decizia nr. 178 din 01.02.2011: "privind somarea S.C. REALITATEA MEDIA S.A. pentru postul REALITATEA TV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 177 din 01.02.2011

Decizia nr. 177 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 20.000 lei a S.C. ANTENA TV GROUP S.A. pentru postul de televiziune ANTENA 1

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 176 din 01.02.2011

Decizia nr. 176 din 01.02.2011: "privind somarea S.C. B1 TV CHANNEL S.R.L pentru postul de televiziune B1 TV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Decizia nr. 175 din 01.02.2011

Decizia nr. 175 din 01.02.2011: "privind amendarea cu 10.000 lei a S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. pentru postul de televiziune OTV

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

100.000 de elevi vor învăţa să gătească în bucătăriile restaurantelor din Capitală

100.000 de elevi vor învăţa să gătească în bucătăriile restaurantelor din Capitală: "După încercarea eşuată de a le oferi o masă caldă elevilor, Primăria Capitalei vrea să-i înveţe pe aceştia cum să îşi prepare sandvişuri, salate şi chiar dulciuri sănătoase."

Revista Presei CNA, 3 Februarie 2011

Revista Presei CNA, 3 Februarie 2011: "• Paginademedia.ro: Bătaie pe audiențele TV. GfK nu este de acord cu rezultatul licitației • Jurnalul Naţional: Liviu Mihaiu: TVR, „sub jurisdicţia acestei Suzana Gâdea fără coc”

-
Audiovizualul în presă"

3 februarie: Adelin Petrișor, amenințat cu cuțitul în Egipt

3 februarie: Adelin Petrișor, amenințat cu cuțitul în Egipt: "

Reporterul Adelin Petrişor şi cameramanul care îl însoţea în Egipt au fost opriţi de un grup de civili dintr-un cartier sărac din Cairo şi ameninţaţi cu un cuţit, notează Mediafax, Adevărul, Evenimentul Zilei și Gândul, care citează un anunț al Televiziunii Române.

Cei doi au fost legitimaţi, după care a izbucnit un scandal între grupul de civili egipteni şi translatorul care însoţea echipa de jurnalişti. Acesta a fost acuzat de trădare. Adelin Petrişor a reuşit să sune la Ambasada României din Egipt, incidentul fiind în cele din urmă stins. Cu toate acestea, cameramanul TVR a fost nevoit să predea caseta cu toate materialele filmate.

Dan Negru, într-un interviu pentru Adevărul: “Televiziunea nu e hăhăială. M-aş bucura mult ca oamenii să înţeleagă că există un algoritm conform căruia funcţionăm. Spre exemplu, dintr-o sută de blonde, 30 trebuie să fie deştepte, alte 30 trebuie să fie proaste, iar 10 foarte frumoase etc. Când una dintre o dă în bărci cu răspunsul, prezentatorul trebuie să ştie cui să se adreseze pentru a mângâia orgoliul telespectatoarelor. Publicul nu trebuie jignit sub nicio formă”.

Din martie, el va prezenta la Antena 1 show-ul „Câştigi în 60 de secunde!”.
Dan Negru: “Televiziunea este ca o femeie uşoară!”

Peste 100 de vedete au căzut în plasa echipei de la Antena 1, scrie Evenimentul zilei, care publică un interviu cu Dana Mladin, omul din spatele farselor. Pentru câteva minute de amuzament au lucrat, chiar şi săptămâni, zeci de oameni şi s-au cheltuit multe mii de euro, scrie ziarul. Echipa responsabilă cu păcălirea vedetelor e pusă pe farse din 2002, până acum fiind responsabilă cu Paparazzi, Cacealmaua, Răsmeriţa, Noaptea erorilor şi Plasa de stele. În ultimele luni, scenariile au fost concepute chiar de către regizorul emisiei, Claudiu Perusco.
Plasa de bani din spatele “Plasei de stele”

Realizatorul TV Anderson Cooper, angajat al postului CNN, afirmă că el şi echipa care îl însoţea au fost atacaţi miercuri, la Cairo, de susţinători ai preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, scrie Mediafax, care citează site-ul CNN. Potrivit lui Cooper, membrii echipei de la CNN au fost îmbrânciţi şi bătuţi de mai mulţi indivizi, fiind loviţi la cap, însă niciunul nu a fost rănit grav. Confruntări au izbucnit miercuri după-amiază între grupurile de protestatari care îl susţin pe Hosni Mubarak şi demonstranţii din Piaţa Tahrir, care cer demisia actualului regim.
Echipa CNN, agresată de protestatari la Cairo – VIDEO

The Daily, primul ziar digital creat exclusiv pentru tableta iPad şi care este menit, potrivit magnatului Rupert Murdoch, să dea un suflu nou presei, pe fondul scăderii accelerate a pieţei de ziare, a fost prezentat oficial ieri. Magnatul Rupert Murdoch, preşedintele gigantului media News Corp, şi Eddy Cue, vicepreşedinte în cadrul companiei Apple, au dezvăluit “The Daily” în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Muzeul Guggenheim din New York, după cum anunţă AFP. The Daily va costă 14 cenţi pe zi şi reprezintă “o schimbare radicală a modului în care facem presă“, conform declaraţiilor lui Rupert Murdoch de la conferinţa de lansare.


UPDATE VIDEO The Daily, primul ziar cotidian creat exclusiv pentru iPad, va costa 14 cenți pe zi

Centrul comercial Cocor are începând din luna ianuarie un nou director de marketing, pe Albert Craiciu, şi colaborează cu agenţia de relaţii publice Pi2 PR, notează Wall-Street.ro, HotNews şi IAA.ro. Un prim proiect realizat în urma colaborării dintre Albert Craiciu, Director de Marketing, şi agenţia Pi2 PR a fost lansarea Walk Of Fame din Piaţa Timpului Bucureşti (în imediata vecinătate a magazinului Cocor). Walk Of Fame este un proiect cultural care va găzdui stelele celor mai consacraţi actori români în semn de apreciere şi promovare a valorilor artistice din România.

Agenţia de relaţii publice V+O Communication România a înregistrat anul trecut o creştere de 9% a veniturilor, până la 760.000 de euro, noteza DailyBusiness.ro, Wall-Street.ro, HotNews şi IAA.ro. În 2010, agenţia şi-a crescut numărul de clienţi cu 15%, iar în prezent oferă servicii de comunicare şi marketing pentru un număr total de 30 de companii. Clienţii noi au generat 46% din veniturile agenţiei. V+O Communication a fost înfiinţată în 20006. Printre clienţi se număra Cosmote,Germanos, OTE, Coca-Cola, SAP sau Romalimenta.

Agenţia Mercury 360 îşi întregeşte echipa managerială prin numirea Simonei Vlad în poziţia de PR Director, scrie Wall-Street.ro. Înainte de a se alătura echipei Mercury a fost timp de 3 ani Brand Manager Campari, Jim Beam, Teachera€™s în cadrul importatorului Cristalex şi alţi 3 a coordonat comunicarea internă şi externă a retailerului DOMO.
Un nou PR Director la Mercury 360

Compania media Time Warner Inc, proprietarul studiourilor de film Warner Bros, a raportat în ultimul trimestru al anului trecut un profit net de 769 milioane de dolari, cu 21% mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2009, scrie DailyBusiness.ro, care citează Reuters.
Profitul Time Warner a crescut cu 21% în T4

Gigantul american Google, numărul unu în căutările pe internet, se află în faţa celei mai mari provocări: să scape de armata de “spammeri” de care s-a înconjurat – adică de proprietarii de site-uri care au învăţat cum trebuie să arate şi ce trebuie să conţină o pagină web pentru a apărea cât mai sus în căutările făcute de utilizatori pe internet, scrieMediafax, care citează The Guardian.
Rezultatele irelevante la căutări, principala problemă a Google

"