sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Reportaj: Muntele de aur al României se vinde piatră cu piatră

Muntele de aur al României se vinde piatră cu piatră: "Mina în care se descopereau bulgări de aur şi-a găsit sfârşitul, dar pietre cu minerale unice în lume se vând pe internet, la preţuri uimitoare."

Impresii de la prima intalnire, Clubul Fotografilor Botosani

Impresii de la prima intalnire, Clubul Fotografilor Botosani: "Asa cum anuntam acum ceva zile, astazi a avut loc prima intalnire a pasionatilor de fotografie din judetul Botosani. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente din Botosani. Programul acestui simpozion al artei fotografice a debutat astazi, 22 ianuarie 2011, la ora 12.00, la Casa Tineretului Botosani, din Bulevardul [...]"

O manifestaţie de studenţi degenerează la Haga



Sute de ofiţeri de poliţie mobilizaţi  pentru a restabili ordinea, la Haga, în Ţările de Jos. Ei încearcă să controleze câteva zeci de studenţi care au aruncat cu ouă, sticle şi petarde.
Ciocnirile  au izbucnit în apropierea clădirii parlamentului, după un eveniment la care au participat de 15.000 la 20.000 de oameni.Ca şi mişcările din Italia şi Marea Britanie, tineri protestatari olandezi au  denunţat reducerile planificate în educaţie.

Scandalul Skins ia proporţii

 Scandalul  a izbucnit după ce în Statele Unite Consiliul Părinţiilor pentru  Televiziune (PTC) a descris „teen drama” drept un  "show de televiziune dintre cele mai periculoase pentru copii pe care le-am am vazut vreodata".
Campania  îşi propune acum   o petiţie  la Washington. PTC a spus că numărat 42 referiri la droguri şi alcool în primul episod. Şi în al treilea episod actorul de 17 ani, Jesse Carere, defilează gol mergând  pe o stradă.
Ieri lanţul  de fast-food Taco Bell scos anunţurile  sale referitoare serialul american.
Dar unul dintre producători  a susţinut " criticii au fost geloşi pe  Skins”
În Marea Britanie, Skins este folosit ca parte a programelor de combatere anti-drog  într-un context de „sănătate publică”.
"Primul episod din Skins este despre un baiat care stabileşte să-şi piardă virginitatea şi mai târziu îşi dă seama că  nu este pregătit să o facă."
Bryan, care a creat versiunea din Marea Britanie cu fiul său, Jamie Brittain, 24 de ani, a adăugat: "Skins nu este despre cum sunt  de nebuni adolescenti - este vorba despre cât de maturi sunt.Aceia dintre noi care nu sunt de 17 ani  poate sunt un pic geloşi."
Un purtator de cuvant al MTV a declarat: "Skins abordează problemele reale cu care se confruntă adolescenti într-un mod sincer Suntem încrezători că va respecta toate cerinţele legale.."

O starletă apără Skins: "Este ceea ce fac adolescenţii"




Actrita Sofia Black-D'Elia ia apărarea seriei,  pentru RadarOnline.com
"Este ceea ce fac adolescenti ", spune ea.

MTV show 'Skins criticat pentru promiscuitate



Noua serie MTV "Skins" este prea condimentatăCriticii spun că prezintă  sex promiscuu, consum de droguri şi de băuturi alcoolice, scene de nuditate, nepotrivite pentru adolescenţi.

Grigore Preoteasa ar putea deveni Casa de Cultură "Cristian Paţurcă"

Grigore Preoteasa ar putea deveni Casa de Cultură "Cristian Paţurcă": "Mai multe organizaţii civice şi sindicale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, propun schimbarea denumirii Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti în Casa de Cultură..."

Un barbat a jefuit o banca, deghizat in Barack Obama

Un barbat a jefuit o banca, deghizat in Barack Obama: "Un barbat care a jefuit mai multe banci din Austria in ultimii doi ani, ascunzandu-si fata sub o masca de cauciuc infatisandu-l pe presedintele american Barack Obama, a dat o noua lovitura, a anuntat vineri politia austriaca, relateaza AFP."

Audienţă în creştere pentru F1 în 2010, cu 527 de milioane de telespectatori în toată lumea

Audienţă în creştere pentru F1 în 2010, cu 527 de milioane de telespectatori în toată lumea: "Audienţa TV a Campionatului Mondial de Formula 1 a crescut în 2010, atingând 527 de milioane de telespectatori în toată lumea, a anunţat, vineri, patronul Bernie Ecclestone.

Productia Ultimele ore ale lui Ceausescu, nominalizata la Prix de Soleure

Productia Ultimele ore ale lui Ceausescu, nominalizata la Prix de Soleure: "Productia "Ultimele ore ale lui Ceausescu", in regia lui Milo Rau si Simone Eisenring, este nominalizata la "Prix de Soleure", in cadrul Festivalului de film din Solothurn, Elvetia, ce va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie. Decernarea premiului, in valoare de 60.000 CHF, va avea loc joi, 27 ianuarie 2011, in Landhaus Solothurn."

VIDEO Cronica de film: Anotimpul vrajitoarei, tricotat cu gauri

VIDEO Cronica de film: Anotimpul vrajitoarei, tricotat cu gauri: "Nicolas Cage le mai da o lovitura fanilor ramasi. Face echipa cu Dominic Sena, care l-a regizat in "Gone In 60 Seconds", dar povestea medievala cu vrajitoare, cruciati si posedati pe care cei doi o livreaza e de o platitudine egala cu entuziasmul lor. "Season of the Witch" are ambitia de a-l cita pe Roger Corman, dar nici asta nu-i iese."

AUDIO ​Ciprian Ciucu: Implicatiile neintrarii acum in spatiul Schengen nu sunt majore pentru Romania!

AUDIO ​Ciprian Ciucu: Implicatiile neintrarii acum in spatiul Schengen nu sunt majore pentru Romania!: "Ciprian Ciucu, director de programe al Centrului Roman de Politici Europene, considera ca implicatiile care apar in cazul in care Romania nu va intra in martie in spatiul schengen tin de imagine si credibilitate. "Noua, romanilor, ne place sa ne vanam propriile esecuri si sunt spectaculoase, desi implicatiile neintrarii acum in spatiul schengen nu sunt fantastice, fabuloase sau nu sunt majore pentru Romania" - a declarat Ciprian Ciucu, in cadrul emisiunii Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Detuche Welle. La randul sau, jurnalistul Robert Schwartz sustine ca subiectul "schengen" a fost supralicitat, atat in Romania cat si in Franta si Germania.
  • Intra in articol pentru a asculta emisiunea
"

Un film despre Julian Assange ar putea fi realizat la Hollywood

Un film despre Julian Assange ar putea fi realizat la Hollywood: "Un film despre Julian Assange ar putea fi realizat, după ce un studio de producţie cinematografică a achiziţionat drepturile de adaptare a unei biografii despre fondatorul WikiLeaks, informează Media Guardian.

Asasinul asistentei Maricica Hahaianu ramane in inchisoare

Asasinul asistentei Maricica Hahaianu ramane in inchisoare: "Tribunalul de la Roma a decis vineri ca Alessio Burtone, tanarul de 20 de ani acuzat de asasinarea asistentei romance Maricica Hahaianu, sa ramana in inchisoare, informeaza AGI. Burtone este acuzat de omor prin imprudenta, dupa ce a lovit-o pe romanca in statia de metrou Anagnina, la Roma, cu un pumn in fata."

Dealul Crucilor- un loc cutremurator!

Dealul crucilor reprezintă locul naţional de pelerinaj al lituanienilor, un adevarat simbol al identităţii religioase. Acest loc se află la 12 km de oraşul Siauliai şi este recunoscut ca "centrul naţional de pelerinaj creştin". Orice persoană care aduce acolo un simbol religios , urmează să aibă parte de binecuvântare  toată viaţa.
O legendă a locului spune că Guvernul Sovietic considera crucile un simbol ostil şi dăunător, aşa că totul  a fost distrus, ars şi îngropat. În ciuda tuturor acestor eforturi, crucile reapareau după fiecare noapte, ajungand la un numar de peste 50.000.
Personal, în aprilie 2010, am avut şansa de a vizita acest loc, prin intermediul proiectului Comenius, Amazing Europe.  Emoţia simtită din primul moment a fost cutremurătoare, un sentiment inexplicabil m-a cuprins, văzand mii de obiecte religioase într-un singur loc. Păşind tot mai adanc, intrand in tăramul crucilor, am simţit o linişte interioară, o siguranţă deplină, ştiind că dacă voi agăţa şi eu o cruciuliţă, viaţa mea va fi mai bună.
“Dealul Crucilor” ramane pentru mine un loc misterios, al meditaţiei spirituale!


Mădălina Iacob

Quentin Tarantino, premiul de onoare Cesar. Vezi lista nominalizaţilor la "Oscarul" francez

Quentin Tarantino, premiul de onoare Cesar. Vezi lista nominalizaţilor la "Oscarul" francez: "Regizorul Quentin Tarantino va primi din partea Academiei franceze de film premiul Cesar pentru întreaga carieră, în cadrul celei de-a 36-a gale, care va avea loc luna viitoare la Paris."

Alternative pentru un weekend friguros

Alternative pentru un weekend friguros: "
Vremea nu ține cu noi azi,mâine, însă programul pentru weekendul acesta se anunţă foarte încărcat, dacă ar fi să luăm în considerare toate propunerile cinematografice, piesele de teatru și evenimentele de sâmbătă și duminică.
La sala Radio va avea loc sâmbătă, de la orele 19:00, un eveniment inedit: ShortsUP Hall of Fame. Gala scurtmetrajelor va cuprinde filme regizate de Lars von Trier, Jean-Luc Godard, Tim Burton, Cristian Nemescu. Pe lângă cele mai bune scurtmetraje, organizatorii au pregătit şi un concert unplagged al celor de la AB4.Biletul pentru acest eveniment costă 30 de lei şi se poate cumpăra direct de la sala Radio.
Filme bune weekendul are
Început ieri, Festivalul de filme clasice Oldies but Goldies de la cinema Glendale Studio aduce pe ecrane filme clasice, capodopere ce au marcat istoria cinematografiei. În meniul cinematografic de astăzi, apare filmul An American in Paris (Un american la Paris), care va rula de la orle 16:30, urmat de Gone with the wind (Pe aripile vântului), de la 18:45. Pentru duminică, vă propunem Arsenic şi dantelă veche, de la orele 17:00 şi 21:00 şi Pisica pe acoperişul fierbinte, de la 19:15.
Festivalul se termină pe 27 ianuarie, iar biletul de intrare la peliculele ce vor rula este 10 lei. Mai mult decât atât, cafeneaua de la intrarea în cinematograf oferă un spaţiu plăcut pentru a discuta despre filme, mai ales că pe durata festivalului organizatorii oferă ceai şi popcorn din partea casei.
O altă surpriză cinematografică vine din partea cinema-ului Elvila Popescu, care înte 21-24 ianuarie va prezenta un ciclu de cinema chilian. Filmele vor rula în limba spaniolă, fiind subtitrate în engleză. În programul de sâmbătă este inclus documentarul El poder de la palabra (Puterea cuvântului), de la orele 16:00, lung metrajul Navidad de la orele 18:00 şi Teresa, de la orele 20:00. Duminică puteţi vedea un film care a primit premiul special al juriului la Festivalul de la Locarno, Alicia en el país, care va rula de la orele 16:00. Mai târziu, de la 18:00, va rula El regalo (Cadoul), urmat, la orele 20:00, de Dawson Isla 10.
Cinemateca Union ne propune o călătorie muzicală, iniţiată de filmul romnesc Două lumi în muzică. Este vorba despre un film coupé ce evocă două lumi diferite, cea a muzicii clasice a saşilor din Transilvania şi a muzicii klezmer. Prima parte a coupé-ului prezintă muzica saşilor, cu ajutorul unui concert din Biserica Neagră, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. A doua parte, ”Căutându-l pe Schwartz”, vorbeşte de istoria muzicii klezmer, prin intermediul călătoriei în România a celebrei interprete de klezmer, Elizabeth Schwartz. Filmul rulează tot weekendul, de la 16:00, 18:00 şi 20:00.
La cinemateca Eforie puteţi vedea sâmbătă, de la 19:30, drama Lucia şi sexul, un film despre descoperirea de sine, plăcerea carnală, în regia lui Julio Medem. Pentru duminică, orele 17:30, cinemateca Eforie propune un film experimental, Omul cu aparatul de fotografiat, al regizorului sovietic Dziga Vertov. Filmul reflectă convingerea regizorului că scopul cinematografului ar trebui să fie reflectarea vieţii aşa cum este ea. Tocmai de aceea, pelicula nu conţine cuvinte, ci doar imagini-fotografii editate cinetic.
Sâmbătă, de la orele 19.30, Noul Cinematograf al regizorului român propune filmul Lourdes. Povestea unei tinere femei, în scaun cu rotile, care în urma unui pelerinaj în Lourdes se vindică miraculos. Această vindecare îi deschide noi lumi, făcând-o să înţeleagă altfel viaţa. Filmul a primit şi un premiu la Festivalul de Film din Veneţia, în 2009. Duminică puteţi vedea la același cinematograf, de la 19:00, drama Tot ce îmi place. Filmul prezintă povestea lui Janek, un adolescent care îşi înfiinţează o trupă punk, în Polonia comunistă. Răzvrătirile de orice fel în acea vreme devin periculoase, iar viaţa lui Janek se va schimba pentru totdeauna.

Puțină muzică și teatru
Pentru această seară, în afara concertului celor de la AB4, se anunţă multe experienţe muzicale. Alina Manole va încânta publicul cu acorduri folk-jazz, începând cu ora 21.00, la Clubul Ţăranului. Trupa Veche va concerta în barul Wings, de la ora 21.00, prețul unui bilet fiind 15 lei. Pe cei de la Byron îi puteţi asculta în Lăptăria lui Enache, după ora 22.00. Puţin mai târziu, de la ora 23.00, Scarlett Etienne va pune muzică şi va mixa în Studio Martin. Preţul de intrare este 20 de lei.
Pentru cei care nu vor să meargă la concerte sau filme, piesele de teatru ale acestui sfârșit de săptămână sunt foarte bune.
Dulcea pasăre a tinereții, spectacolul după piesa lui Tennessee Williams se joacă sâmbătă seara la Teatrul Național, la sala Atelier, începând cu orele 19.00. Biletele costă între 20 și 40 de lei. Din distribuție fac parte Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Marius Rizea și Ilinca Goia. Tot la Național, de data aceasta la Sala Mare, este pusă în scenă piesa Dineu cu proști, după Francis Veber. Cererea este foarte mare pentru acest spectacol, astfel încât biletele (prețuri între 16 și 40 de lei) pot fi achiziționate doar de la casa de bilete, și nu mai mult de opt de persoană. Rolul principal îi aparține lui Horațiu Mălăiele, din distribuție făcând parte și Șerban Ionescu și Medeea Marinescu.

Teatrul Metropolis propune pentru această sâmbătă Jocul de-a adevărul, iar Bulandra Moartea unui comis voiajor (sala Izvor).
Cei care nu au văzut până acum Un tramvai numit dorință, au șansa sâmbăta aceasta la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. Intrarea este liberă. Fanii filmului Closer, pot vedea duminică – de la 19.30- o altă interpretare a piesei lui Patrick Marber, la Teatrul Foarte Mic. Biletele costă 20 de lei, redus pentru studenți și elevi la 12 lei. În distribuție Gheorghe Visu și Ana-Ioana Macarie.
Un week-end plăcut, plin de experienţe teatrale, cinematografice şi, de ce nu, acustice!

Silvia Ursu
"

Cristian Tabara, la un pas sa scape de acuzatiile de viol

Cristian Tabara, la un pas sa scape de acuzatiile de viol: "Cristian Tabara este pe punctul sa scape de acuzatiile de viol care au planat asupra sa in ultima perioada, dupa ce oamenii legii au trimis dosarul sau la Parchet cu propunere de neincepere a urmaririi penale.
Decizia de neincepere a urmaririi penale a fost luata dupa..."

Eurodeputaţii cer sancţiuni împotriva Belarus

Moda la Berlin - România urcă pe scenă!

Conferinţa interregională: "Investiţia într-un viitor sigur"

Scandal in Olanda dupa publicarea unor fotografii cu un bolnav psihic legat de un perete. Traieste ca un animal in cusca, spune mama tanarului

Scandal in Olanda dupa publicarea unor fotografii cu un bolnav psihic legat de un perete. Traieste ca un animal in cusca, spune mama tanarului: "Opinia publica din Olanda s-a declarat socata dupa aparitia unor imagini in care un adolescent, bolnav psihic, apare legat de un perete, transmite MorningStarr, citand un material realizat de BBC. Potrivit informatiilor, Brandon ar fi fost incatusat si legat de perete in fiecare zi, in ultimii trei ani."

Placido Domingo: "Am să rămân pe scenă atâta vreme cât voi putea respira" - Vedete > EVZ.ro

Placido Domingo: "Am să rămân pe scenă atâta vreme cât voi putea respira" - Vedete > EVZ.ro: "Tenorul spaniol Placido Domingo şi-a sărbătorit împlinirea a 70 de ani pe scena Operei din Madrid."

Prietenii, aleşi după gene- analiza

Prietenii, aleşi după gene- analiza: "
Cei mai buni prieteni nu împart doar pasiuni şi hobby-uri comune, ci şi gene, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din California.
Persoanele care o au genă numită DRD2, un receptor al dopaminei care este asociat, printre altele, şi cu alcoolismul, îşi aleg prieteni cu aceeaşi genă. Pe de altă parte, cei la care nu s-a depistat gena respectivă îşi fac prieteni din aceeaşi categorie.

'Însuşi conceptul de prietenie este foarte ciudat, întrucât oamenii sunt singurele specii în căutare de uniuni, legături pe termen lung, fără a avea drept scop unic reproducerea', a declarat James Fowler, autorul studiului.

Extremele se atrag
De asemenea, cercetătorii au demonstrat că
și contrastele se atrag iar pentru asta tot genele sunt explicația.
Astfel, persoanele purtătoare de gena CYP2A6, asociată cu o personalitate deschisă, își fac prieteni fără această genă, mai introvertiți.
Priteniile văzute din perspectivă genetică pot oferi indicii asupra modului în care genele influențează viața socială individuală, dar și a felului în care mediul social influențează comportamentele.
„Oamenii trăiesc și își desfășoară activitatea într-o rețea socială genetică, iar faptul că nu atât genele noastre, cât mai ales genele altora au relevanță în viața fiecăruia, are o serie de implicații”, adaugă medicul Nicholas Christakis, profesor la Harvard Medical School.
(evz.ro)

In momentul in care vrem sa ne facem un prieten nu il intrebam daca are aceeasi gena pe care o avem si noi,ci vedem daca ne potrivim la caracter,daca avem aceleasi hobby-uri , daca avem aceleasi idei despre viata. Prieteniile nu se aleg dupa gene, nici nu sunt caracterizate dupa ele. Oamenii din afara grupului de prieteni il vad ca fiind un grup care are aceleasi activitati, nu ca avand aceeasi gena.
In acest articol se vorbeste despre oameni ca fiind “singurele specii în căutare de uniuni, legături pe termen lung, fără a avea drept scop unic reproducerea” , dar mai sunt si alte specii care aleg sa traiasca in colonii,haite,roiuri care nu au ca scop unic reproducerea. Lupii de exemplu traiesc in haita pentru ca asa au sanse mai mari pentu a-si gasi hrana,adapost. Albinele traiesc in roi pentru a fi mai puternice ,pentru a gasi hrana mai usor si nu au ca scop doar reproducerea.
Articolul este bine redactat raspunzand aproape la toate intrebarile de baza, dar exista o greseala la scrierea cuvantului “prieteniile” fiind omisa o litera” Priteniile văzute din perspectivă genetică…”, imaginea este potrivita reprezentant acest articol.
Alina

"