miercuri, 19 ianuarie 2011

Peste șase milioane de telespectatori cu ochii pe Hannah Montana

Peste șase milioane de telespectatori cu ochii pe Hannah Montana: "

Serialul de televiziune Hannah Montana, difuzat de postul Disney Channel, a ajuns la final. Însă, și-a marcat ieșirea cu un record de audiență: peste 6,2 milioane de telespectatori au urmărit-o pe Miley Cyrus, interpreta șarmantei Hannah, cu 9% mai mult decât media audienței serialului pe întreg sezonul. Potrivit Reuters, ultimul episod a înregistrat cea mai mare audiență a postului, la orele 19.00, în rândul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, aducând postului Disney cel mai mare număr de telespectatori înregistrați vreodată.


Maria DumitranLa noi, audienţe foarte bune fac Bianca Drăguşanu şi “bombele” sexy ale fotbaliştilor săraci cu duhul. De ce această diferenţă?

"

Teo Trandafir, batjocorita de Bianca Dragusanu

Teo Trandafir, batjocorita de Bianca Dragusanu: "Asistenta emisiunii „Un Show Pacatos” a jignit-o pe Teo Trandafir in timpul unui curs pe care fosta realizatoare TV il preda la scoala de Film si Televiziune. Iritata pentru ca Teo i-a atras atentia, cerandu-i sa fie atenta la ora si sa lase telefonul mobil din mana, Bianca a rabufnit si"

The Mechanic - Not So Good For Your Side

The Mechanic - Extended Convoy

The Mechanic - You Owe Me

The Mechanic - Rooftop Repel

PE SCURT: Pleşu şi Liiceanu vor avea o emisiune la TVR1. Thinkdigital a lansat un nou canal de audiență

PE SCURT: Pleşu şi Liiceanu vor avea o emisiune la TVR1. Thinkdigital a lansat un nou canal de audiență: "

TVR1 lansează, din 23 ianuarie, 50 de minute cu Pleșu și Liiceanu, o emisiune săptămânală structurată sub forma unui dialog între cei doi oameni de cultură. Noul program va fi difuzată în fiecare duminică, de la ora 18.00.

Thinkdigital a lansat canalul de audiență Men’s Only prin care oferă agențiilor de publicitate posibilitatea de a comunica, zilnic, cu peste 600.000 de persoane de sex masculin.

Despre emisiunea 50 de minute cu Pleșu și Liiceanu:

Scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu vor discuta despre teme care privesc condiţia umană, despre poporul român şi complexele lui, despre raportul omului cu nevăzutul şi necunoscutul, încercând, din când în când, să refacă o ierarhie a valorilor.

Despre noul serviciu Thinkdigital:

Pentru ca agenențiile să aibă aces la un anumit public țintă masculin mai greu de ajuns, noul canal include unele dintre cele mai populare site-uri locale, cum ar fi: gsp.ro, pariori.ro, stelisti.ro, campionate.ro, prosport.ro, cfrmania.ro, realitatea.net/sport, varianteauto.ro.

Misiunea companiei Thinkdigital este de a oferi servicii de marketing ce permit targetarea unei audienţe specifice într-un mod eficient.

"

Șefa știrilor TVR, reclamată pentru un discurs cu tentă pro Boc

Șefa știrilor TVR, reclamată pentru un discurs cu tentă pro Boc: "

Rodica Culcer, șefa știrilor, a fost reclamată pentru un discurs pro Boc. TVRActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei a sesizat Comisia Etica a Televiziunii Române cu privire la discursul ținut de Rodica Culcer (Director – Departament Emisiuni Informative si Sport) în cadrul unui eveniment organizat de Institutul de Studii Populare
(ISP).

Organizația condusă de Mircea Toma consideră că “discursul doamnei Culcer a fost impregnat de pozitii ideologice partizane directionate in sprijinul masurilor guvernului Boc”.

ActiveWatch a mai spus că “această luare de poziție este incompatibilă cu funcția detinuta de doamna Culcer (Director – Departament Emisiuni Informative si Sport), pentru ca altereaza grav independenta si impartialitatea televiziunii publice.

În replică, Rodica Culcer a declarat pentru HotNews “m-am dus la acest eveniment pentru ca am fost invitata. Daca ma invita Institutul Ovidiu Sincai ma duceam si la ei.”

Discursul despre care vorbește Agenția de Monitorizare a presei a fost susținut de Rodica Culcer, marți, în cadrul conferinței “Reforma institutionala a statului. Stat asistential, stat minimal, stat eficient?”, organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia Konrad Adenauer.

Declarația integrală a șefei știrilor TVR cu privire la sesizarea AMP o găsiți pe HotNews.ro.

Sesizarea ActiveWatch-AMP adresată Comisiei de Etică a TVR și Președintelui Director General TVR, Alexandru Lăzescu

ActiveWatch a€“ Agenţia de Monitorizare a Presei îşi exprimă îngrijorarea faţă de mesajul politic transmis de şefa ştirilor TVR, Rodica Culcer, la conferinţa „Reforma instituţională a statului. Stat asistential, stat minimal, stat eficient?”, organizată de Institutul de Studii Populare (ISP), integral transmisă de TVR.

Organizată sub auspiciile ISP, fundaţie afiliată PDL, dezbaterea a avut un evident caracter ideologic, subiectele discutate fiind strâns legate de măsurile economice adoptate de guvernul Boc în ultimii ani. Printre vorbitori s-au aflat nume importante din cadul PDL, dar şi înalţi demnitari, printre care Preşedintele statului, Traian Băsescu şi, respectiv, premierul Emil Boc.

În contextul acesta, considerăm că intervenţia în dezbatere a şefului ştirilor TVR, Rodica Culcer, este inacceptabilă. Discursul doamnei Culcer a fost impregnat de poziţii ideologice partizane direcţionate în sprijinul măsurilor guvernului Boc. Considerăm că o astfel de luare de poziţie este incompatibilă cu funcţia deţinută de doamna Culcer (Director – Departament Emisiuni Informative şi Sport), pentru că alterează grav independenţa şi imparţialitatea televiziunii publice.

Este dreptul oricărui jurnalist să aibă propriile opţiuni ideologice, pe care şi le poate exprima inclusiv prin intermediul presei. Astfel de opţiuni partizane nu îşi au, însă, locul în mass-media publice, mai ales în contextul în care TVR îşi declară eforturile de a recâştiga credibilitate şi a se desprinde de imaginea de instituţie obedienţa faţă de „putere”. Mai mult, Rodica Culcer nu a folosit mass media pentru a-şi exprimă aceste opţiuni, ci un eveniment al unui partid politic, unde se aflau cei mai înalţi demnitari ai statului, chintesenţa a ceea ce numim public „puterea”.

AW-AMP solicită Comisiei de Etică a TVR să analizeze dacă faptele Rodicai Culcer încalcă sau nu Statutul Jurnalistului din TVR şi să comunice public concluziile cât mai curând posibil.

Sesizarea AMP are anexat un extras din discursul Rodicăi Culcer, citat de VoxPublica, pe care îl găsiți aici. Despre acest fragment, șefa știrilor TVR spune că “este trunchiat și scos din context”.

"

Blogul Anei Birchall, “clonat”

Blogul Anei Birchall, “clonat”: "

PSD-ista Ana Birchall ne avertizează că a mai apărut un blog, http://ana-birchall.blogspot.com/, care nu-i aparţine: “ Opinia publică este indusă în eroare prin asocierea numelui meu cu acest blog. Precizez că NU am avut şi NU am nicio legatură cu acest blog. Singurul blog pe care l-am utilizat şi îl utilizez este www.anabirchall.ro.”

Ana Birchall lansează şi un apel: “Rog prietenii IT-işti de pe acest blog să mă ajute să descopăr cine este în spatele acestei mârşăvii.”

"

Ce cărţi aşteptăm în 2011

Ce cărţi aşteptăm în 2011: "
Bookblog scrie care sunt titlurile pregătite de edituri în 2011.
Editura RAO va publica cea mai recentă carte a scriitorului Gabriel Garcia Márquez, Nu vin să ţin un discurs şi un thriller, Confesiunea de John Grisham.
Humanitas va avea o ofertă abundentă anul acesta: peste 200 de titluri noi, pentru toate gusturile. Vor apărea Visul celtului de Mario Vargas Llosa şi Magul. Extraordinara viaţă a lui Paulo Coelho de Fernando Morais. Noi cărţi scrise de Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana şi Neagu Djuvara, în seriile de autori români. Iar criticului Dan C. Mihăilescu îi vor fi editate două volumele Şi aşa mai departe? şi Caragiale şi caligrafia puterii. Cei interesaţi de Humanitas Fiction se vor delecta cu scrieri de Herta Müller, Fernando Pessoa, Isabel Allende, Eric-Emmanuel Schmitt şi o serie nouă cu Opera poetică a lui T.S. Eliot.
Capul de afiş la Polirom este acaparat de trei cărţi scrise de autori laureaţi ai Premiului Nobel: Opere I. Integrala prozei scurte de Samuel Beckett, Istanbul de Orhan Pamuk şi Carnetul auriu de Doris Lessing. Alte cărţi aşteptate sunt 1q84 de Haruki Murakami, Harta şi teritoriul de Michel Houellebecq şi volumul al II-lea al jurnalului inedit al regelui Carol I.
La Cartea Românească ne pregăteşte titluri atât în colecţia de Proză cât şi în cea de Poezie. Proza se va îmbogăţi cu romanele Dulcea poveste a tristului elefant de Diana Adamek, FEM de Magda Cîrneci şi Pe mîna femeilor de Felix Nicolau. Pentru colecţia de Poezie sunt programate antologia Cu gura uscată de ură, volumul Poezii de dragoste de Dan Sociu şi 11 desene de Dumitru Gorzo de Ioan Es. Pop.
Alte cărţi care v-ar putea stârni interesul ar fi Privind în soare de Julian Barnes care va apărea la editura Nemira şi Manualul de inteligenţă emoţională de Bar-On & Parker la Curtea Veche.
Aşadar, cărţi bune pentru un an la fel de bun! Lectură plăcută!
"

Manafu, bloggerii şi moda

Bloggerii se lansează şi în modă: "
Manafu este dovada că de la vis la realitate nu e cale lungă. “Ieri mă jucam în gând cu ideea unei campanii pentru un brand fashion, în care să apară bloggeri sau oameni cunoscuţi în social media. Astăzi m-am încântat şi mai mult citind despre o colecţie desenată de un blogger pentru H&M. Elin Kling este jurnalistă pe fashion şi o bloggeriţă cunoscută în Suedia”.Manafu se întreabă însă dacă la noi ar putea face aşa ceva cineva? “Hai, poate nu o colecţie de modă, ceva mai simplu. Social pizza de la Trenta? Blogger’s macchiato la Starbucks? Ce ar mai putea fi?”
"

De-ale lui Bendeac

Unii copii spun mamă, alţii, replici din show-ul lui Mihai Bendeac, "În puii mei": "

Mihai Bendeac are tot mai mulţi fani după cum se vede în audienţe. Acum însă actorul ni-l prezintă pe blog cel mai mic simpatizant al său. Un puşti rosteşte stâlcit celebrele replici „nu ştiu, nu ştiu, d-astea”, vorbe ce-i aparţin personajului Dorel, jucat de Bendeac.

"

Jumping The Broom - Official Trailer [HD]

Turcescu vrea să facă Sport Total

Turcescu, despre postul de știri: “Sper să fim on air la jumătatea lunii februarie”: "
Sper să fim on air la jumătatea lunii februarie”, a declarat Robert Turcescu pentru paginademedia.ro. Jurnalistul a cumpărat postul Sport Total, care se va tranforma într-o stație de știri, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI.
Astăzi (19 ianuarie) a avut loc o întâlnire între noul proprietar al Sport Total, Robert Turcescu și echipa viitorului post de știri.
Câteva detalii:
Robert Turcescu, pentru paginademedia.ro:
“Azi m-am întâlnit cu echipa pentru a le prezenta conceptul editorial al stației. Am dat în lucru și semnalele de post.”
Vor rămâne cei din echipa actuală a Sport Total?
“Sportul e un domeniu important într-un post de știri. O parte dintre ei vor rămâne, dar nu pot spune câți.”
Când va porni noul proiect?
“Va fi o perioadă de lucru “la perete”, începând de săptămâna viitoare. Sper să fim onair la jumătatea lunii martie.”
Numele?
“Încă nu îl pot spune. Nici echipa nu îl știe. Este în proces de înregistrare în acest moment.”
Oamenii?
“Toată echipa veche de la Realitatea FM a venit cu mine. Sunt cam 17 oameni.”
Conceptul?
“Nu pot da detalii acum. În momentul de față, principalul competitor al radioului nu mai este televiziunea, ci internetul. Acum, dacă faci un radio de știri pe modelul clasi, dai faliment rapid.
“Resposabilitatea mea este dublă. Lucrez cu oameni cărora le asigur salariile, pe lângă resposabilitatea editorială. Trebuie să găsesc formula cea mai bună prin care proiectul editorial să atragă venituri.”
Legătura cu B1?
“Deocamdată, singura legătură este Bobby Păunescu, acționar minoritar la Sport Total. Voi discuta cu Sorin Oancea despre o eventuală intersecție între postul de radio și B1. Dacă pe el îl va interesa, poate se va face. Dar nu au avut loc încă astfel de discuții.”
Emisiunea de la B1?
“Pot spune că la B1 voi avea o emisiune în calitate de realizator. Un program realizat de Robert Turcescu, în care m-aș bucura ca Ion Cristoiu să fie prezent în fiecare seară.
Există o propunere adresată lui Ion Cristoiu de a fi parte din acest proiect. Depinde de domnia sa.”
Brandul 100% dispare?
“Nu dispare, dar se transformă.”
Întâlnirea de la Sport Total a fost semnalată de un cititor al site-ului paginademedia.ro.
Citește și:
"

Drepturile de transmisie radio-TV a meciurilor din Liga I, vândute prin licitaţie deschisă - proiect

Drepturile de transmisie radio-TV a meciurilor din Liga I, vândute prin licitaţie deschisă - proiect: "Drepturile comerciale, printre care cele de transmisie radio-TV, aferente meciurilor LPF din Liga I începând cu sezonul 2011 - 2012, se vor vinde prin licitaţie deschisă, transparentă şi nediscriminatorie, potrivit unei propuneri de angajament supusă dezbaterii publice de Consiliul Concurenţei.

Sefa stirilor TVR - reclamata de ActiveWatch la Comisia de Etica a TVR. Culcer: M-am dus la evenimentul ISP pentru ca am fost invitata. Daca ma invita Institutul Sincai ma duceam si la ei

Sefa stirilor TVR - reclamata de ActiveWatch la Comisia de Etica a TVR. Culcer: M-am dus la evenimentul ISP pentru ca am fost invitata. Daca ma invita Institutul Sincai ma duceam si la ei: "ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei a sesizat, miercuri, Comisia de Etica a TVR in legatura cu participarea Rodicai Culcer, sefa Directiei Emisiuni Informative si Sport, la o conferinta organizata de Institutul de Studii Populare, descris in sesizare drept "o fundatie afiliata PDL". Agentia apreciaza ca "discursul doamnei Culcer a fost impregnat de pozitii ideologice partizane directionate in sprijinul masurilor guvernului Boc", lucru "incompatibil" cu functia pe care o are aceasta. In replica, Rodica Culcer a spus pentru HotNews.ro ca "m-am dus la acest eveniment pentru ca am fost invitata. Daca ma invita Institutul Ovidiu Sincai ma duceam si la ei.""

Sarbii vor sa faca o holograma a fostului pod construit de Apolodor din Damasc peste Dunare

Sarbii vor sa faca o holograma a fostului pod construit de Apolodor din Damasc peste Dunare: "Autoritatile sarbe vor ca pana in 2012 sa realizeze o holograma care se vrea o replica a podului pe care Apolodor din Damasc l-a construit acum peste 1.900 de ani pe Dunare inaintea invaziei romane in Dacia, scrie AFP. Proiectul Serbiei este sustinut de BEI si alte banci europene si se doreste ca pana la anul sit-urile romane din tara vecina sa fie modernizate si puse in valoare dupa investitii de 13 milioane euro. Despre proiect s-a mai scris si anii trecuti, ca fiind vorba de o colaborare transfrontaliera intre Drobeta si orasul sarb Kladovo."

Un site rusesc, blocat după ce a postat fotografii cu "palatul" lui Putin

Un site rusesc, blocat după ce a postat fotografii cu "palatul" lui Putin: "Site-ul rusesc RuLeaks.net a fost blocat miercuri, după ce a publicat fotografii cu o clădire prezentată drept palatul în valoare de un miliard de dolari al premierului rus, Vladimir Putin, a declarat liderul Partidului rus al Piraţilor, Pavel Rasudov, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

VIDEO Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, premiat la Cinema Eye Honors, cele mai importante distinctii pentru non-fictiune

VIDEO Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, premiat la Cinema Eye Honors, cele mai importante distinctii pentru non-fictiune: ""Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", in regia lui Andrei Ujica, a castigat premiul sectiunii Spotlight la Cinema Eye Honors - cele mai importante distinctii dedicate filmului de non-fictiune. Gala a avut loc marti, 18 ianuarie, la Museum of the Moving Image din New York."

Oare? Omenirea este în continuare dependentă de televizor. Crește consumul TV

Omenirea este în continuare dependentă de televizor. Crește consumul TV: "

Audiența din întreaga lume va petrece, anul acesta, cu 140 de miliarde de ore mai mult în fața televizorului, potrivit previziunilor anuale Deloitte privind tendințele media la nivel global.

Același raport mai arată că, anul acesta, numărul telespectatorilor va crește, la nivel global, cu 40 de milioane, iar veniturile din publicitatea TV vor ajunge la valoarea de 191 de miliarde de dolari.

Alte previziuni făcute de compania Deloitte:

  • Pentru 2012, Deloitte estimeaza o crestere a veniturilor din publicitate TV de 6%, de la circa 191 miliarde de dolari (estimare 2011) la peste 200 de miliarde de dolari.
  • Veniturile din serviciile pay TV în statele BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) vor creşte cu 20%.
  • Aparatele digitale de înregistrare video (DVR) vor atinge o rată de penetrare de peste 50% în gospodăriile unde există televizoare, pe două pieţe importante din lume, până la sfârşitul anului. În ciuda acestui fapt, Delloite consideră că veniturile din publicitatea TV nu vor avea de suferit aproape deloc pentru că majoritatea propietarilor de astfel de dispozitive preferă să urmărească în direct cea mai mare parte a programelor televizate.
  • Pentru cei mai mulți oameni consumul TV va rămâne o experiență pasivă, interacțiunea limitându-se în general la alegerea canalelor sau la selectarea înregistrarilor prin DVR. “Este putin probabil ca progresul tehnologic sa schimbe aceste obisnuinte de consum in viitorul apropiat. Tehnologia faciliteaza, dar nu obliga”, apreciaza Deloitte.
  • Numărul celor care folosesc rețelele sociale va depăși pragul de un miliard de membrii, iar numărul mesajelor publicitare de pe aceste medii ar putea depăși 2.000 de miliarde. Cu toate acestea, veniturile din publicitatea difuzată pe rețelele sociale vor fi în continuare “modeste”, la o valoare de patru dolari pe membru, însumând aproape cinci miliarde de dolari (sub 1% din veniturile publicitare globale).
  • Se preconizează creșteri și pentru industria globală de computere. Veniturile din vânzarea de software ar urma să se ridice la 52 miliarde de dolari anul acesta, cu 6% mai mult decât în 2010.
  • Chiar dacă unii analişti consideră tabletele ca fiind un dispozitiv destinat consumului de media și utilizatorilor de masă, acestea vor fi achiziționate, cu precădere, de companii (peste zece milioane de tablete).
  • Vânzările combinate de telefoane de ultimă generaţie, tablete şi netbook-uri vor depăşi 400 de milioane de unităţi.

Studiul integral poate fi consultat aici.

Despre Deloitte:

Previziunile anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii (TMT) se află la a zecea ediţie şi prezintă viziunea companiei cu privire la principalele tendinţe din următoarele 12 – 18 luni, care ar putea avea un impact semnificativ pe termen mediu şi lung asupra companiilor TMT şi asupra altor industrii.

Compania Deloitte este prezentă, prin intermediul rețelei sale de firme membre, în peste 150 de țări.

Sursa foto: Financiarul

"

Petele de pe faţa presei din Germania

Petele de pe faţa presei din Germania: "Chiar dacă este garantată de Constituţie, libertatea presei în Germania este deseori lezată de puternice influenţe politice sau economice, care se resfrâng asupra conţinutului editorial al mass-media germane."

Dezvăluirile făcute de WikiLeaks nu au afectat durabil diplomaţia americană

Dezvăluirile făcute de WikiLeaks nu au afectat durabil diplomaţia americană: "Dezvăluirile făcute de site-ul WikiLeaks nu au provocat daune durabile diplomaţiei americane, afirmă oficiali din cadrul Departamentului de Stat american, citaţi de ziarul The Guardian.

Sinucidere în grupul INTACT. Directorul Sorin Dănilescu s-a aruncat de la etaj

Sinucidere în grupul INTACT. Directorul Sorin Dănilescu s-a aruncat de la etaj: "

Petrişor Obae a anunat azi o informaţie şocantă: Sorin Dănilescu (36 de ani), directorul Intact Interactive, s-a sinucis în această dimineaţă. El s-a aruncat de la etajul 5 al apartamentului în care locuia.


Dănilescu lasă în urmă o fetiţă de şapte ani.


Sorin Dănilescu era manager la o firmă de IT, din grupul Intact. El preluase, de la 1 ianuarie, managementul companiei Intact Interactive, înlocuindu-l pe Augustin Roman, care a redevenit director de dezvoltare la toate site-urile de sub umbrela GSP.


Anterior, în ultimele şase luni ale lui 2010, Sorin Dănilescu a fost consilierul de internet al lui Codruţ Sereş (şeful Intact Media Group), potrivit paginademedia.ro.

Surse din anturajul lui Dănilescu susţin că acesta a clacat din cauza stresului acumulat de când a preluat funcţia de manager al Intact Interactive.

"

Deloitte: Televiziunea nu se demodează

Deloitte: Statutul "vedetă" al televiziunii se consolidează pe piaţa media la nivel global: "Televiziunea îşi va consolida statutul de super-media, în 2011, sfidând profeţiile pesimiste privind demodarea sa, potrivit previziunilor anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii (TMT), aflate la a zecea ediţie.

19 ianuarie: Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă față de Guvern

19 ianuarie: Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă față de Guvern: "

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, ieri, că televiziunile din România s-au comportat ostil faţă de Guvern, şeful statului apreciind că nu a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar, pentru ca acest Cabinet să-şi ducă la capăt “măcar acţiunile bune”.
“Cine poate spune că avem un sistem de educaţie performant? Nimeni. Arătaţi-mi un singur post de televiziune care a susţintut reforma educaţiei, decât aşa, printre dinţi, pe ici pe colo era o undă de susţinere, în rest totul era un dezastru în această lege”, a declarat şeful statului după cum relatează Mediafax.
Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern

Omul de afaceri Adrian Andrici, proprietar al postului de radio City FM şi cunoscut investitor pe bursă, l-a revocat pe Gabriel Oprea, director general al City FM, din funcţia de administrator al radioului, scrie DailyBusiness.ro, care citează o notă din Monitorul Oficial. Reprezentanţii City FM nu au putut fi contactaţi pentru detalii suplimentare referitoare la poziţia actuală a lui Oprea în cadrul postului de radio.
Patronul City FM l-a revocat pe directorul general din funcţia de administrator

Daniela Crudu nu mai face parte din echipa emisiunii Neatza, difuzată la Antena 1, începând de ieri dimineaţă, aşa cum au anunţat realizatorii Dani Oţil şi Răzvan Simion. În urma scandalului cu Leo de la Strehaia în care Daniela a fost implicată, echipa emisiunii a decis ca ea să nu mai ocupe rolul de Vecină la Neatza, relatează Evenimentul Zilei și Gândul. Însă Antena 1 nu a renunţat cu totul la ea. Daniela se va alătura echipei lui Dan Capatos, Un show păcătos. “Începând de astăzi, colega noastră Daniela a decis, împreună cu echipa de la Neaţa, pentru a lăsa o imagine curată şi brand-ului pe care l-am creat cu greu câţiva ani de zile, să ne despărţim, pe cale amiabilă şi să ne amintim împreună de momentele frumoase”, a spus Dani Oţil, în emisiunea de la Antenă de ieri dimineață.

În vara lui 2010, Nadia Tătaru, fondatoarea postului de radio pentru copii Itsy Bitsy, a regândit strategia de business: a redus numărul de angajaţi, a pus planurile în cui şi aşteaptă primele luni ale noului an pentru a vedea dacă le poate lua înapoi, scrie Wall-Street.ro. Radioul a avut de la început un cod etic ce promitea că nu va fi difuzată publicitatea la produse nesănătoase. Propuneri de la aceste categorii au venit chiar de la început, unele dintre ele consistente. “€œSpuneai cu jumătate de gură «nu» pentru că aveai nevoie de bani. Dar nu am putut face niciodată compromisul ăsta”, a declarat Tătaru într-un interviu pentru Wall-Street.ro. Itsy Bitsy funcţionează ca parte a On Air Studio SRL, o casă de producţie audio-video deţinută de soţii Felix şi Nadia Tătaru. Casa de producţie are activităţile sale independente de radio -€“ produce reclame şi alte materiale pentru clienţi comerciali, agenţii de publicitate sau de PR. Din banii obţinuţi astfel e susţinut Itsy Bitsy.
Cum şi de ce menţii în viaţă un radio pentru copii neprofitabil

Manelele reprezintă «ultimul răcnet» în muzica europeană, consideră Shantel, un celebru Dj german, ai cărui bunici sunt originari din România, scrie Adevărul. Pe numele lui adevărat Ştefan Hantel, el a difuzat la BBC Radio 1 o manea interpretată de Florin Salam. Artistul de origine română se pare că nu este la prima astfel de iniţiativă la postul britanic de radio. În urmă cu câţiva ani, invitat fiind să mixeze într-o emisiune la BBC Radio 1, el a difuzat melodia “Barosan de Barosan – Smekerit”, interpretată de Sandu Ciorbă.
Cum a ajuns BBC Radio 1 să difuzeze manelele lui Florin Salam şi Sandu Ciorbă

Compania de telecomunicaţii Romtelecom a primit ieri trei licenţe audiovizuale de la CNA pentru trei televiziuni noi care vor difuza tot programe de sport. Reprezentanţii companiei vor să transmită în direct cât mai multe dintre partidele din Champions League care sunt difuzate simultan. CNA a acordat, ieri, o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Dolce Sport 2, dar şi licenţe audiovizuale provizorii pentru Dolce Sport 3 şi Dolce Sport 4, scrie Adevărul, care citează Mediafax.
Romtelecom lansează Dolce Sport 2, 3 şi 4

Aproximativ 90% dintre internauţii români intră zilnic online, majoritatea de pe computer de tip desktop şi fac acest lucru acasă sau de la serviciu, potrivit valului de iarnă al Studiului Demografic trafic.ro, care a colectat date în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie. Două treimi dintre internauţii români (68,66%) folosesc desktopuri pentru a naviga pe internet, 48,21% accesează web-ul de pe laptopuri, în timp ce un număr mult mai mic foloseşte pentru a intra online telefoanele mobile (12,68%) sau PDA-urile (4,07%), notează Mediafax și HotNews.

Deşi comentariile făcute de Ricky Gervais, gazda Globurilor de Aur 2011, au şocat, scandalizat şi redus la tăcere publicul prestigioasei gale, care a avut loc duminică, audienţa acestui eveniment a crescut faţă de anul trecut, scrie Mediafax. Gala Globurilor de Aur 2011 a fost urmărită de aproape 17 milioane de telespectatori ai postului american NBC, un număr în creştere uşoară faţă de gala din 2010, prezentată de acelaşi comic britanic Ricky Gervais, renumit pentru umorul său acid şi comentariile sale răutăcioase.
Audienţa galei Globurilor de Aur 2011, în creştere faţă de 2010

Cea mai mare reţea socială din lume, Facebook, care a depăşit de curând pragul de 650 de milioane de utilizatori, a înregistrat anul trecut venituri cu 86% mai mari faţă de 2009, scrie Money.ro, care citează un studiu asnalizat de adage.com. Majoritatea veniturilor generate de Facebook au provenit din Statele Unite, adică 1,21 miliarde de dolari. Analiştii consideră surprinzător faptul că 60% din veniturile Facebook, adică 1,12 miliarde de dolari, au fost generate de către companiile mici. Veniturile provenite de la companii mari, precum Coca Cola, P&G sau Match.com, au fost de 740 milioane de dolari.
Facebook a înregistrat venituri de 1,86 miliarde de dolari în 2010

Companiile americane vor cheltui peste 3 miliarde de dolari pentru publicitate prin reţelele sociale în 2011, potrivit estimărilor eMarketer. Sursa citată apreciază că valoarea publicităţii prin reţele sociale, pe piaţa americană, va fi cu 55% mai mare decât în 2010, urmând să crească cu încă 27,7% anul viitor. La nivel global, eMarketer apreciază că publicitatea prin reţele sociale va creşte cu 71,6%, până la 5,97 miliarde de dolari, scrie HotNews.ro.
Pe scurt: Estimări eMarketer privind publicitatea prin reţele sociale

Gigantul media francez Lagardere, ce deţine divizia de presă scrisă Hachette Filipacchi, este aproape de finalizarea tranzacţiei cu Hearst Corporation privind vânzarea portofoliului de titluri internaţionale, scrie Financiarul, care citează brandrepublic.com. Tranzacţia este evaluată la 600 de milioane de lire sterline, mai multe detalii fiind aşteptate în zilele următoare.
Lagardere vinde portofoliul Hachette cu 600 mil. lire sterline

La nivel global, bugetele de promovare pe TV au punctat în 2010 o majorare de aproape 6%, însă importanţa comunicării comerciale în această industrie este în uşoară scădere, scrie Financiarul, care citează studiul „World TV Markets”, raport publicat de compania de cercetare IDATE. Nivelul total al pieţei TV, pentru întreg mapamondul, a totalizat anul trecut 289,2 miliarde de euro, în creştere cu 7,1% faţă de 2009, fapt ce semnalează îmbunătăţirea climatului economic, după ce în 2009 punctase o majorare de doar 0,6%.
Veniturile televiziunilor europene s-au majorat anul trecut cu 6,6% , ajungând la 84,4 miliarde de euro

Producătorul de electrocasnice Îndesit, care deţine brandurile Hotpoint şi Ariston, a ales Initiative şi Aegis pentru a-i gestiona contul de media din Europa, în valoare de 20 milioane de lire sterline, scrie DailyBusiness.ro. Din grupul Aegis fac parte agenţiile Carat şi Vizeum.
Îndesit a ales Initiative şi Aegis pentru servicii de media în Europa, în valoare de 20 mil. lire sterline

Pe fondul incertitudinii privind climatul economic din 2011, în Marea Britanie, bugetele de marketing au fost revizuite în scădere cu 5,4% în ultimele trei luni ale anului trecut, scrie Financiarul, care citează cel mai recent studiu IPA/BDO Bellwether. Astfel, din aproximativ 300 de companii de marketing chestionate, circa 22% au raportat o revizuire în scădere a cheltuielilor de promovare în T4 2010, în timp ce doar 17% au anunţat majorarea bugetelor.
Bugetele de marketing, recul de 5,4% în T4

"

Sorin Dănilescu, directorul Intact Interactive, s-a sinucis în această dimineață

Sorin Dănilescu, directorul Intact Interactive, s-a sinucis în această dimineață: "
Informație șocantă: Sorin Dănilescu (36 de ani), directorul Intact Interactive, s-a sinucis în această dimineață. El s-a aruncat de la etajul 5 al apartamentului în care locuia.
Dănilescu lasă în urmă o fetiță de șapte ani.
La ora 5.00 dimineața, serviciul de urgență 112 a primit un apel chiar de la soția lui Dănilescu. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic.
Surse apropiate anchetei spun că tânărul care s-a sinucis se numea Sorin Dănilescu și era manager la o firmă de IT, din grupul Intact (după cum au declarat rudele poliției).
Sorin Dănilescu preluase, de la 1 ianuarie, managementul companiei Intact Interactive, înlocuindu-l pe Augustin Roman, care a redevenit director de dezvoltare la toate site-urile de sub umbrela GSP.
"

Ada Macovei implică profesorii în metodologiile pentru Legea Educaţiei

Ada Macovei implică profesorii în metodologiile pentru Legea Educaţiei: "
Ada Macovei, şefa educaţiei botoşănene, cere profesorilor de elită din judeţ să se implice în realizarea unor metodologii pentru aplicarea Legii Educaţiei Naţionale. Şi asta, pentru că Ministerul Educaţiei doreşte să implice un număr cât mai mare de cadre didactice, directori şi inspectori în procesul de elaborare a legislaţiei secundare (metodologii, regulamente, alte acte normative) în vederea aplicării Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/05.01.2011, publicată în Monitorul oficial Al României nr. 18/10.01.2011, Partea I.
"

Ce joburi se caută în 2011. Verifică aici dacă slujba ta e în top

Ce joburi se caută în 2011. Verifică aici dacă slujba ta e în top: "Românii cu experienţă în vânzări şi asigurări, dar şi contabilii, operatorii de call center şi inginerii, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, au parte de veşti bune în ianuarie. Firmele care au dat drumul la angajări au cele mai multe posturi disponibile pentru aceste meserii, potrivit specialiştilor în resurse umane. Unii patroni sunt dispuşi chiar să acorde salarii cu până la 30% mai mari decât cele de pornire, dacă găsesc candidaţi bine pregătiţi.

Ce se întâmplă cu studenţii după absolvire: unul din o sută devine patron. Facultăţile care aduc bani şi asigură o slujbă

Ce se întâmplă cu studenţii după absolvire: unul din o sută devine patron. Facultăţile care aduc bani şi asigură o slujbă: "Ce se întâmplă cu studenţii după ce obţin diploma de licenţă? Unul din o sută devine patron, 3 dintr-o sută mai urmează o facultate, tot atâţia se declară liber-profesionişti, 26% îşi caută loc de muncă, iar 67% îl şi găsesc. Şansele pe care le are un tânăr să obţină un job conform pregătirii din facultate depind de specializarea urmată, potrivit Gândul.