marți, 11 ianuarie 2011

Presa "neinteresantă" din România - comentariu pe marginea unui articol


Prelegeri de presa - Presa neinteresanta din Romania
 

Min. 2,00: Şi în România a existat o tradiţie  a presei de calitate!
Min. 3,00: Presa „confuză” între 1944 – 1949
Min. 3,30: Ziarele au devenit aspiratoare de informaţii
Min. 3,58: E o inflaţie de informaţii în presă şi criză de opinii de calitate
Min. 4,50: Tortul jurnalistic e treaba reporterului – nu a citirorului
Min. 5,40: Cui aparţine „lumea opiniilor?”
Min. 6,09: Perspective sumbre pentru presa tradiţională
Min. 6,58: Cititorul e leneş!
Min. 7,20: Articole şi băuturi
Min. 8,15: (pseudo) presă şi (pseudo) artă
Min. 9,50: Serviciile de relaţii publice se substituie jurnaliştilor

Anul în care Oscarurile au uitat de Holocaust

Anul în care Oscarurile au uitat de Holocaust: "Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, dintre opţiunile Academiei americane de film lipsesc lungmetrajele despre regimul nazist, al Doilea Război Mondial şi exterminarea evreilor."

Astronomii americani au realizat cea mai detaliata imagine a Universului

Astronomii americani au realizat cea mai detaliata imagine a Universului: "Astronomii de la Sloan Digital Sky Survey au dat publicitatii SDSS-III, cea mai detaliata imagine a Universului facuta vreodata. Imaginea e rezultatul unui deceniu de scrutare amanuntita a cerului pe timp de noapte si ar fi nevoie de mai bine de 500.000 de televizoare HD pentru a o reda la rezolutie completa. Cu mai mult de un trilion de pixeli, aceasta este cea mai detaliata imagine digitala a Universului produsa pana acum."

Anca Gheorghe coordonează marketingul TVR

Anca Gheorghe coordonează marketingul TVR: "

Anca Gheorghe, consilier al președintelui TVR Andi Lăzescu, coordonează, de luni, departamentul de marketing și vânzări al televiziunii publice.

Până la sfârșitul lunii decembrie, Departamentul de marketing era condus de Simona Dobrescu.

Contactată de paginademedia.ro, Anca Gheorghe a confirmat informația.

Anca Gheorghe a revenit în TVR în vara anului trecut, din poziția de Director de marketing al Kanal D.

Pe lângă marketing, departamentul pe care îl conduce acum la TVR, ca director interimar, are și o componentă de vânzări. Este vorba de segmentul de sponsorizări, proiecte speciale și online.

DIn informațiile paginademedia.ro, vânzările de publicitate ale canalelor TVR vor rămâne externalizate. În prezent, de vânzările TVR se ocupă regia Splendid Media.

Citește și:

"

Catalogul Infocarte a ajuns la 10.000 de titluri

Catalogul Infocarte a ajuns la 10.000 de titluri: "Pe 7 ianuarie 2011, Infocarte: Catalogul Cărţilor disponibile în România (www.infocarte.ro) a ajuns la cifra de 10 000 de titluri."

Realitatea TV si OTV - amendate pentru felul cum au acoperit crimele din Lugoj si Cernavoda. OTV - sanctionat si pentru publicitate politica

Realitatea TV si OTV - amendate pentru felul cum au acoperit crimele din Lugoj si Cernavoda. OTV - sanctionat si pentru publicitate politica: "Realitatea TV si OTV au fost amendate marti, in prima sedinta a CNA de anul acesta, cu cate 5.000 de lei pentru felul cum au reflectat cazul crimelor din Cernavoda si cazul cadavrului transat din Lugoj. Pentru felul cum au acoperit aceste subiecte, Antena 1, Antena 3 si Kanal D au primit somatii. OTV a mai primit o amenda de 10.000 de lei pentru campanie politica in cadrul mai multor emisiuni, iar Radio ZU si Kiss FM au fost amendate pentru limbaj licentios si vulgaritate in emisiunile matinale."

SNA: Audienţa presei româneşti, în scădere în perioada octombrie 2009 - octombrie 2010

SNA: Audienţa presei româneşti, în scădere în perioada octombrie 2009 - octombrie 2010: "Ediţiile tipărite ale ziarelor şi revistelor româneşti au raportat, per ansamblu, scăderi ale audienţelor faţă de livrarea de date anterioară, piaţa de presă fiind, însă, fluctuantă, conform ultimelor date furnizate de Studiul Naţional de Audienţă pentru perioada octombrie 2009 - octombrie 2010.

Radio ZU plătește din nou pentru farsele lui Buzdugan

Radio ZU plătește din nou pentru farsele lui Buzdugan: "

Postul Radio ZU a încasat o amendă de 10.000 de lei pentru o farsă a lui Buzdugan, iar Kiss FM a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru o melodie cu conotaţii obscene din serialul de animaţie South Park.

În urma unei monitorizări realizate de CNA, în perioda 11 noiembrie – 31 decembrie 2010, au mai fost sancţionate şi posturile Radio Guerrilla şi Rock FM cu somaţie publică pentru derapajele din emisiunile matinale.

Pentru ce a fost amendat Radio ZU?

În ediţia Morning Zu din 14 decembrie, Daniel Buzdugan a făcut o farsă în care a făcut referire la numele complexului nazist de lagăre de exterminare Auschwitz Birkenau.

Acesta a spus că biletul de avion la Auschwitz “este doar dus; de obicei cine ajunge la Auschwitz … nu … Ştergeţi tot şi spuneţi aşa: bilet numai dusul… şi întoarcerea se face de la o altă localitate, Birkenau

Cu această farsă, membrii CNA au considerat că postul a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia demnităţii umane.

Postul de radio al trustului Intact a mai fost sancţionat şi pentru publicitate mascată. Astfel, în emisiunea matinală din 7 decembrie, Mihai Morar a spus:

“Pentru cei care vor să varieze meniul radiţional de post, Aldis a lansat o gamă larfă de produse vegetale, şniţele (…) Aldis vă recomandă şniţele vegetale. Întrebare la 1815 cu premiul un cuptor cu microunde, Răspunde primul şi câştigi cuptorul ăsta cu microunde. Ce produse de post vă recomandă astăzi Aldis?”

Piesa Merry Fucking Christmas i-a adus postului Kiss FM o amendă de 5.000 de lei

Kiss FM a încasat o amendă de 5.000 de lei pentru melodia Merry Fucking Christmas din serialul de animaţie South Park. CNA a considerat că prin difuzarea acestei melodii a fost încălcată legislaţia audiovizuală privind protecţia minorilor.

complexului de lagăre de exterminare n Auschwitz Birkenau
"

Ruxandra Săraru nu mai este directorul Direcţiei Comunicare din SRR

Ruxandra Săraru nu mai este directorul Direcţiei Comunicare din SRR: "Demeter Andras, preşedintele-director general al Radioului Public, a declarat pentru MEDIAFAX că Ruxandra Săraru nu mai este director al Direcţiei Comunicare şi Marketing din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), precizând că acest post este vacant începând de luni şi va fi scos la concurs.

Omul cu porumbei pe Unirii

Pietonal Unirii Botosani - Faza Zilei 11 Ianuarie 2011/TELEM BOTOSANI: "






Pietonal Unirii Botosani
From:
telembt

Views:
1


0
ratings
Time:
00:48
More in
News & Politics

O femeie susţine că a cumpărat Soarele şi vrea să ceară taxe tuturor pământenilor- analiza

O femeie susţine că a cumpărat Soarele şi vrea să ceară taxe tuturor pământenilor- analiza: "

Caz bizar în Spania. O femeie susţine că a cumpărat Soarele şi intenţionează să le solicite taxe... tuturor pământenilor. Ea a mers deja la notar pentru a legaliza actul care, spune ea, demonstrează că se află în posesia corpului ceresc.
Notarul a rămas uimit de cererea femeii, însă, de curiozitate, a acceptat să asculte cererea „patroanei Soarelui”.
„Sunt posesoarea Soarelui, o stea tip spectral G2, care se află în centrul sistemului solar şi la o distanţă de aproximativ 149.600.000 de kilometri de Terra', a spus femeia, citată de lavozdegalicia.es.
Femeia este hotărâtă să perceapă şi o taxă de utilizare a energiei solare.

(ziare.com)


Acest articol este interesant,dar in acelasi timp foarte bizar. Desi soarele este o stea, nu cred ca acesta se poate cumpara. Situatia care este prezentata in acest articol nu mi se pare ca ar fi reala sau cel putin nu pot sa cred ca acestei doamne i se va legalize documentul si mai ales sa ceara taxa pentru energia lui. Cum am mai spus soarele este o stea, iar acum foatre multe persoane au certificate prin care dovedesc ca acele corpuri ceresti le apartin. Si ei ca si proprietara soarelui s’ar putea trezi intr-o zi sa le platim taxe pentru ca le putem observa noaptea. Mi se pare ceva nebunesc doar sa te gandesti la faptul ca ai putea primi bani pentru ca esti proprietarul soarelui ,daca noi ar trebui sa ii platim taxe pentru energia lui si ea ar trebui sa ne plateasca noua despagubiri deoarece radiatiile ne afecteaza sanatatea, caldura pe care o primim de la el uneori produce secete in urma carora se pierd mari cantitati de recolte si cred ca daca ne’am gandi mai bine ar mai fi daune produse de soare. Eu cred ca aceasta doamna ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a cere taxe “tuturor pământenilor” si sa se mai gandeasca si la faptul ca s-ar putea sa iasa tot ea in pierdere.
Alina
"

Publicitatea politică de pe OTV l-a costat 10.000 de lei pe Dan Diaconescu

Publicitatea politică de pe OTV l-a costat 10.000 de lei pe Dan Diaconescu: "

Postul OTV a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru publicitatea electorală difuzată pe crawl, în perioada 27 noiembrie – 6 ianuarie.

Sancţiunea a fost dată în urma unei reclamaţii primite de forul audiovizual din partea Partidului România Mare (PRM).

Mesajele electorale care au rulat pe postul controlat de Dan Diaconscu au sunat astfel:

“Mâine la ora 9.30, Dan Diaconescu, viitorul Preşedinte al României se va întâlni cu susţinătorii săi din Alba Iulia în faţa Partidului Poporului, din strada (…)” – a fost difuzat pe 30 noiembrie.

Într-un news alert, difuzat pe 30 decembrie, se spune:

“Deşi cârcotaşul Şerban Huidu este unul dintre cei mai frecvenţi critici ai săi, Dan Diaconescu, viitorul Preşedinte al României, vă îndeamnă pe fiecare dintre dumneavoastră să vă rugaţi pentru sănătatea acestuia, având în vedere că, în scurt timp se va trezi din coma indusă de medici (…). Daţi în continuare mesaje pentru Şerban la SMS 1333, iar acestea vor ajunge la el prin intermediul tatălui său, Florin Huidu, membru fondator al Partidului Poporului.”

Ce spune PRM-ul în reclamaţia trimsă la CNA?

Partidul România Mare a solicitat Consiliului dispunerea unei anchete referitoare la campania electorală desfăşurată pe postul OTV.

Dan Diaconescu, patronul OTV, preşedintele aşa-zisului Partid al Poporului, îşi face campanie electorală pe postul propriu de televiziune, afirmând, în mod fals, că Filialele Judeţene PRM Argeş, Neamţ şi Călăraşi au trecut parţial la Partidul Poporului, iar Organizaţia de Tineret a Partidului România Mare s-a înscris în totalitate la aceeaşi formaţiune politică”.

“Toate acestea nu reprezintă decât neadevăruri – faţă de care organizaţiile respective au avut o reacţie promptă şi fermă – dar sunt menite să inducă în eroare electoratul”, se arată în reclamaţia PRM.

Legislaţia audiovizuală interzice publicitatea electorală desfăşurată în afara campaniei electorale.

Sursa foto: Evenimentul Zilei

"

Realitatea TV şi OTV au plătit câte 5.000 de lei pentru crimele de la Cernavodă şi Lugoj

Realitatea TV şi OTV au plătit câte 5.000 de lei pentru crimele de la Cernavodă şi Lugoj: "

Prima şedinţă CNA din 2010 a adus amenzi pentru Realitatea TV şi OTV. Cele două posturi de televiziune au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru mediatizarea excesivă a crimelor de la Cernavodă şi Lugoj.

Pentru tratarea acestor subiecte au mai fost sancţionate şi posturile Antena1, Antena3 şi Kanal D cu câte o somaţie publică.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat cu amendă cele două posturi de televiuziune pentru prezentarea unor detalii importante privind tehnici criminale. Legislaţia audiovizuală interzice difuzarea unor astfel de informaţii în intervalul 6.00-22.00.

În perioada 5-8 ianuarie, postul Realitatea TV a tratat subiectul celor două crime în mai multe emisiuni de ştiri şi de dezbateri oferind detalii privind modul de acţiune al criminalilor.

În emisiunea “Prime Time News”, din 7 ianuarie, corespondentul Realitatea TV Claudia Chira a prezentat următoarele informaţii despre crima de la Lugoj : “Medicii au stabilit că trupul a fost tăiat de un profesionist (…) mâinile şi gâtul cu un fierăstrpu, iar picioarele cu un cuţit. Victima avea între 30 şi 35 de ani, iar din corp lipsesc mai multe organe interne.”

Criminologul Gheorghe Florian, aflat în platoul Realitatea TV, a declarat:

“De câte ori un cadavru este dezmembrat, se pune problema modului cum a fost transportat şi normal că este mult mai greu un om întreg pe care l-ai omorât să îl transportaţi la o anumită distranţă, sau într-o valiză, cu o maşină unde să încapă…”

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Roxana Niculescu, reprezentantul Realitatea TV la CNA, a declarat

“Este vorba despre felul în care televiziunile au împachetat informaţiile pentru că este clar că acestea sunt de la anchetatori şi au fost prezentante de toate posturile de televiuziune, inclusiv de TVR.”

Postul OTV a dezbătut subiectul crimelor de la Cernavodă şi Lugoj în mai multe ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct, difuzate în perioada 4-9 ianuarie.

Tragedia de la Cernavodă i-a adus postului OTV o audienţă record, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Citeşte mai multe detalii AICI.

Dan Diaconescu, în ediţia din 5 ianuarie:

“Am uitat să vă spun că ambele crime au fost comise cu zeci de lovituri de cuţit, adică peste femeie sunt 25 de lovituri de cuţit, iar în bărbat sunt 30 de lovituri de cuţit în zona gâtului mai ales, dar şi în zona capului.”, se arată în raportul de monitorizare al CNA.

Citeşte şi:

"

Întâlnire la Consiliul Judeţean al Elevilor

Prezentări la Consiliul Elevilor Botoşani

Neutralitatea Internetului si noua legislatie romaneasca

Neutralitatea Internetului si noua legislatie romaneasca: "Am asteptat cu ceva interes noul proiect de implementare a Pachetului Telecom (set de directive care modifica legislatia privind sectorul comunicatiilor electronice). La finalul anului trecut ANCOM a prezentat un proiect (in dezbatere publica pina pe 14.01.2011 - vezi proiectul de lege, vezi expunerea de motive ), iar apoi acelasi proiect apare si pe site-ul MCSI (punctul 12), scrie Bogdan Manolea pe blogul sau."

Realitatea şi OTV, amendate pentru mediatizarea excesivă a crimelor

Realitatea şi OTV, amendate pentru mediatizarea excesivă a crimelor: "Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, astăzi, cu o amendă de 5.000 de lei, posturile de televiziune Realitatea TV şi OTV, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale în domeniul protecţiei copilului, prin..."

HSR a mai păstrat un singur vehicul de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar

HSR a mai păstrat un singur vehicul de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar: "


Administratorul firmei Hi Speed Recovery spune că celelalte două maşini sunt la Codlea şi Tg. Secuiesc acolo unde această societate a încheiat contracte pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

CNA a dat licenţă pentru un post de film românesc şi a respins un canal ezoteric

CNA a dat licenţă pentru un post de film românesc şi a respins un canal ezoteric: "
Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de astăzi, cererea de licenţă a Fundaţiei Convergente Europene pentru un canal de film românesc, care ar urma să fie lansat în 5-6 luni.
Tot astăzi, forul audiovizual a respins cererea de licenţă pentru canalul ezoteric Destin TV din cauza interdicţiilor prezente în Codul audiovizual cu privire la emisiunile interactive cu astrologi şi prezicători.
Despre postul de film românesc
Potrivit proiectului depus la CNA, misiunea postului Convergenţe Europene TV este promovarea filmului românesc, “trebuie să revină în mentalul românesc bucuria, satisfacţia estetică faţă de creaţiile marilor noştri creatori“.
“Fiecare astfel de licenţă este o şansă în plus acrodată filmului românesc”, a declarat Răsvan Popescu, preşedinte CNA, după votul de acordare a licenţei.
În primul an, televiziunea va difuza exclusiv materiale audiovizuale realizate de alţi producători, iar din 2012 va introduce treptat şi producţii proprii. Noul post va fi transmis iniţial prin internet.
Fundaţia Convergenţe Europene, fondată de Mihaela Cristina Mostavi, este condusă de Eugen Blaga – preşedinte, Horea Corneliu Murgu - vicepreşedinte şi Constantin Florea – secretar.
Horea Murgu, vicepreşedinte al Fundaţiei Convergenţe Europene:
“Principial, proiectul stă în picioare, din punct de vedere comercial mai e de lucrat. Nu există un susţinător, iar Fundaţia nu poate face asta. Etapa de lansare va depinde de capacitatea de a face un “win win” cu producătorii filmelor pe care le vom difuza.”.
Reprezentanţii fundaţiei au spus că speră să obţină finanţări europene pentru susţinerea acestui post de televiziune.

De ce a respins CNA cererea de licenţă pentru Destin TV? Fără “vrăjitori și ghicitori”!

Principalul motiv invocat de CNA în respingerea cererii de licenţă a societăţii Reu Capital SRL pentru Destin TV a fost articolul din Codul audiovizual care interzice difuzarea de emisiuni interactive cu “vrăjitori şi ghicitori”.
“Deocamdată există o interdicţie legală, care poate fi eliminata prin modificarea legislaţiei (Codul audiovizual – n.r.), dar până atunci rămâne interdicţia”, a răspuns Răsvan Popescu la argumentul reprezentanţilor Reu Capital că activităţile de astrologie şi vrăjitorie au fost recunoscute oficial de la începutul acestui an.
Reprezentanţii Reu Capital au spus că, în prezent, aceasta firma funcţionează online şi operează un call center cu 40 de consultanţi (psihologi, astrologi s.a.).
Aceştia au explicat că formatul general al emisiunilor presupune interacţiunea telespectatorilor cu un prezentator/astrolog, pe o temă ezoterică, prin intermediul unui apel telefonic contra cost. Destin TV are ca model postul AstroTV din Germania.
Fundaţiei Convergente Europene
"

CNA a dat licenta pentru un post de film romanesc si a respins cererea de licenta pentru un canal ezoteric, Destin TV

CNA a dat licenta pentru un post de film romanesc si a respins cererea de licenta pentru un canal ezoteric, Destin TV: "Un post TV dedicat filmului si teatrului din Romania, TV Convergente Europene, a primit, marti, licenta din partea CNA, intr-o sedinta in care, pe de alta parte, Consiliul a respins o cerere de licenta pentru un canal TV "ezoteric", Destin TV. Membrii CNA au respins cererea pentru Destin TV din cauza interdictiilor existente inca in Codul audiovizual cu privire la astrologi si prezicatori, a caror activitate e recunoscuta oficial de la inceputul anului."

Scriitorul brazilian Paulo Coelho acuză Iranul de cenzură

Scriitorul brazilian Paulo Coelho acuză Iranul de cenzură: "Paulo Coelho, scriitorul brazilian cu cele mai multe romane vândute pe plan mondial, a anunţat într-un mesaj postat, luni, pe blogul său personal, că statul iranian - ţară în care a vândut peste şase milioane de cărţi - i-a interzis operele.

Jodie Foster va prezida gala de decernare a premiilor César

Jodie Foster va prezida gala de decernare a premiilor César: "Actriţa americană Jodie Foster a fost aleasă să prezideze cea de-a 36-a gală anuală de decernare a premiilor César, au anunţat organizatorii.

Marion Cotillard este însărcinată

Marion Cotillard este însărcinată: "Actriţa franceză Marion Cotillard a anunţat, luni, că este însărcinată cu primul ei copil. Marion Cotillard şi iubitul ei, regizorul Guillaume Canet, vor deveni părinţi pentru prima dată către mijlocul acestui an, a anunţat agentul de presă al actriţei.

Un ziarist botoşănean la Bruxelles

Un ziarist botoşănean la Bruxelles -  articol din Monitorul de Botoşani

EXCLUSIV. Stelian Tănase: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”

EXCLUSIV. Stelian Tănase: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”: "

Decizie după câteva luni de discuții: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro.

Ne dorim lucruri diferite”, spune el.

De ce, dar și și ce va face, în condițiile în care contractul cu Realitatea TV a expirat la 31 decembrie, în continuare:

Când Realitatea TV l-a anunțat drept noul director, la sfârșitul lui septembrie, Stelian Tănase vizita, în liniște, muzeele Parisului. Dificilă misiune, cu telefonul zbârnâind de la jurnaliștii din țară, dornici de detalii.

Întors în România, lucrurile s-au mai nuanțat: contractul nu era încă semnat. “Voi fi director dacă Sorin Ovidiu Vîntu va fi de acord cu proiectul meu” spunea atunci Stelian Tănase într-un interviu acordat paginademedia.ro. Proiectul a fost făcut, iar Realitatea a și obținut prelungirea de licență în baza lui. Dar…

Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, spune acum Stelian Tănase pentru paginademedia.ro. “I-am anunțat de decizia mea pe Sorin Ovidiu Vîntu și pe Sebastian Ghiță încă de la începutul lunii decembrie”, spune el.

Decizia lui Stelian Tănase nu este surprinzătoare. A fost anunțat ca director, acum trei luni. Negocierile pe contract au amânat “titularizarea”. Adică nu avea putere decizională. Stenogramele au tulburat și mai tare apele: scoteau la iveală un Sorin Ovidiu Vîntu dornic de putere deplină, iar Stelian Tănase abia ce declarase că vrea să reformeze Realitatea după modelul BBC.

Ce nu a mers? Discuțiile s-au purtat intens pe tema independenței editoriale.

Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

“Cred că ne dorim lucruri diferite, în ceea ce privește libertatea editorială. Discuția în jurul independenței editoriale a fost foarte lungă, iar fiecare a înțeles altceva de aici.”

Ce va face în continuare?

“Nu știu, urmează să am alte discuții cu managementul Realitatea TV, pentru continuarea emisiunilor pe care le realizez, deoarece contractul meu a expirat la 31 decembrie.”

Există vreo posibilitate să se răzgândească?

“Nu eu trebuie să mă răzgândesc. Eu am spus care este voința mea. Managementul Realitatea TV este cel care ar putea veni cu o propunere, cu o contraofertă.”

Stelian Tănase a avut prima ieșire publică legată de decizia lui la Realitatea TV chiar în emisiunea lui, Tănase și Dinescu. După Gala 10 pentru România, Stelian Tănase a fost asaltat de telefoane și mesaje de nemulțumire. “Eu nu sunt directorul Realitatea TV”, s-a simțit el nevoit să precizeze în direct, la mijlocul lunii decembrie.

Foto: Adevărul

Citește și:

"

Michael Douglas: "Tumoarea a dispărut. Am învins cancerul"

Michael Douglas: "Tumoarea a dispărut. Am învins cancerul": "Actorul american Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gât în luna august, a declarat pentru 'Access Hollywood' că tumoarea sa a dispărut în urma tratamentului pe care l-a urmat în ultimele luni."

11 ianuarie: Google caută oameni pentru biroul de la București

11 ianuarie: Google caută oameni pentru biroul de la București: "

Google are două posturi vacante pentru biroul din Bucureşti, deschis la sfârşitul anului trecut. Vorbitorii de limba română pot însă vâna şi un job la sediul din Dublin al companiei, scrie Gândul.

De la începutul anului, Google se află în căutarea unui specialist în Comunicare şi Relaţii Publice pentru biroul deschis la Bucureşti în luna noiembrie. Acesta trebuie să fie spontan, curios şi plin de spirit antreprenorial, se arată la secţiunea de joburi de pe site-ul companiei. Se cer diplomă de licenţă, note bune în timpul facultăţii şi capacitatea de a lucra cu calm şi de a-ţi menţine judecata limpede chiar şi în cele mai stresante condiţii. Cel mai râvnit angajator al lumii are disponibil la Bucureşti şi un post de Product Marketing Manager.
Ce joburi are Google pentru români: specialist în Comunicare şi Relaţii Publice şi manager de Marketing

Piaţa de carte din România în 2010 este estimată de reţeaua de librării Diverta la aproximativ 112 milioane de euro, în scădere cu circa 15% comparativ cu 2009, notează Financiarul şi Wall-Street.ro. În această sumă sunt incluse şi ediţiile de chioşc (volumele vândute împreună cu anumite ziare şi reviste – n.r.). Fără ediţiile de chioşc, piaţa de carte din România de anul trecut se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro. Pentru 2011, Diverta estimează o menţinere a pieţei, sau cel mult o uşoară creştere cu câteva procente pentru ultima parte a anului în curs. Pe de altă parte, piaţa autohtonă de home entertainment, care cuprinde trei segmente distincte – jocuri, filme şi muzică -, ar putea atinge în 2011 valoarea de 25 de milioane de euro, nivel similar cu cel din 2010.

Ministrul ungar al Dezvoltării, Tamas Fellegi, a confirmat că a folosit un limbaj nu tocmai diplomatic, în cadrul unei discuţii cu oficiali europeni asupra controversatei legi a presei din ţara vecină, recunoscând că lui îi aparţin cuvinte “OK, we f***** it up“, scrie HotNews, care citează Politics.hu. The Economist relatase, săptămâna trecută, fără a cita vreun nume, că un ministru din Cabinetul Orban recunoscuse că Budapesta a comis greşeli în ceea ce priveşte acest act legislativ. Deşi reporterul care găzduieşte blogul Charlemagne pe site-ul The Economist a promis că nu va dezvălui numele ministrului, Fellegi a precizat că despre el este vorba.
Ministru ungar despre Legea Presei: “OK, we f***** it up”

Juriul care va evalua lucrările înscrise la AdPrint 2011, festival internaţional dedicat publicităţii pe suport tipărit şi care va avea loc în aprilie, la Bucureşti, este condus de Carl Le Blond, deputy executive creative director la Ogilvy Group Europa Centrală şi de Est. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, din juriu vor mai face parte reprezentanţi ai agenţiilor AMV BBDO Londra, Marimo Italia, Duval Guillaume Bruxelles, TBWA\ Europe şi TBWA\ Germany, Kolle Rebbe Hamburg, Shalmor Avnon Amichay/Y&R Interactive Tel Aviv, Spillmann/Felse/Leo Burnett Zurich, Draft FCB Paris, Young&Rubicam Paris. Înscrierile la AdPrint 2011 au început la 1 ianuarie şi se încheie la 1 martie, notează HotNews, DailyBusiness.ro și IAA.ro.

Tariq Syed a fost numit în funcţia de director general al Universal Networks International pentru Europa Centrală pentru a conduce extinderea canalelor pay-TV deţinute de NBC Universal în regiune, scrie Wall-Street.ro. Tariq Syed se alătură echipei UNI de la NBC Universal Internaţional unde ocupă funcţia de vice president business development, conducând fuziunile şi achiziţiile la nivel internaţional şi proiectele strategice ale companiei, inclusiv achiziţia companiilor de producţie Carnival şi Monkey Kingdom.
Universal Networks International recrutează director general de la NBC Universal

BBC Worldwide, divizia comercială a BBC, are şase potenţiali cumpărători pe lista celor interesaţi de achiziţionarea portofoliului de reviste internaţionale, însă publicaţiile Top Gear, Gardeners’ World şi Good Food vor rămâne în continuare sub umbrela BBC, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic.
BBC a găsit 6 potenţiali cumpărători pentru revistele pe care le editează

Inexactitățile istorice au determinat postul Histroy Channel să renunțe la difuzarea miniseriei The Kennedys, în care actrița Katie Holmes o interpretează pe Jackie Kenney, scrie Evenimentul Zilei, care citează dailymail.co.uk. Directorii postului de televiziune au ajuns la concluzia că datele despre familia Kennedy sunt lipsite de acuratețe, prin urmare proiectul nu va mai fi difuzat. Filmul a avut un buget de producție de multe milioane de dolari, fiind considerat cel mai scump proiect TV comandat de History Channel.
History Channel refuză difuzarea miniserialului ”The Kennedys”

Fondatorul Playboy, Hugh Hefner, şi-a răscumpărat afacerea, după ce oferta sa de 6,15 dolari pe acţiune a fost acceptată, scrie DailyBusinesss.ro, care citează Brandrepublic.com. Astfel, preţul plătit de Hefner este de 210 milioane de dolari. Pentru a prelua Playboy, Hefner s-a bătut cu FriendFinder Networks, companie care deţine revista Penthouse.
Fondatorul Playboy şi-a răscumpărat “imperiul” pentru 210 mil.$

Publicis Modem Asia Pacific are un nou director. Rolul lui Thierry Vandewalle este de a continua expansiunea spre digital în regiunea pe care o conduce, scrie IAA.ro. Focusul lui Vandelwalle este pe piaţa chineză, care înregistrează o dezvoltare rapidă, dar se va ocupa şi de sarcini regionale. Numirea aceasta este consecinţa unor preluări realizate de Publicis Modem Wordwide, printre care şi una foarte importantă, cea a agenţiei de publicitate digitale numărul unu în Coreea de Sud, Portfolio.
Publicis Modem Asia Pacific are un nou director

Sursa foto: BloomBiz.ro

"

Topul oraşelor în care să pleci ca să trăieşti cu adevărat bine

Topul oraşelor în care să pleci ca să trăieşti cu adevărat bine: "Dacă te gândeşti să emigrezi, nu mai sta pe gânduri! Este deja destul de clar că situaţia nu se va îmbunătăţi în România în următorii ani! Decide acum: pleci sau stai! Dacă decizi să pleci, atunci este timpul să ştii care sunt oraşele în care ai putea duce cea mai bună viaţă! Hai să vedem topul oraşelor 'cu cel mai respirabil aer', nu?

Vrei să te angajezi? Cele mai bune şi cele mai proaste meserii ale anului!

Vrei să te angajezi? Cele mai bune şi cele mai proaste meserii ale anului!: "În ultimii ani, persoanele cu pregătire tehnică au avut din ce în ce mai mult de câştigat pe piaţa muncii.