luni, 30 mai 2011

Rodica Culcer împlinește vârsta de pensionare

Rodica Culcer împlinește vârsta de pensionare: "

Directorul Departamentului de ştiri al TVR, Rodica Culcer, împlineşte astăzi vârsta legală de pensionare, respectiv 59 de ani, scrie Jurnalul Naţional. Ce se întâmplă cu postul?

Potrivit noului Cod al Muncii, contractul individual de muncă al acesteia încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Contactați de paginademedia.ro, reprezentanții TVR au dat un răspuns incredibil: data la care doamna Rodica Culcer va împlini vârsta de pensionare este una cu caracter personal si ca atare nu va poate fi furnizata. Un răspuns pe cât de corporatist, pe atât de gol de conținut.

Răspunsul TVR pentru paginademedia.ro:

“Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, informaţia privind data la care doamna Rodica Culcer va împlini vârsta de pensionare este una cu caracter personal si ca atare nu va poate fi furnizata. Potrivit aceleiaşi structuri, situatia salariatei TVR Rodica Culcer nu este, din punct de vedere legal, cu nimic diferita de situatiile similare ale altor salariati ai TVR. In consecinta, la restul intrebarilor, TVR va putea raspunde in momentul in care se va pune problema luarii
unei decizii in acest sens, potrivit Codului Muncii in vigoare”.

Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, oricarui angajat al televiziunii publice, inclusiv celor aflati pe o pozitie de conducere, la momentul indeplinirii conditiilor cumulative pentru pensionare, i se aplica prevederile legislatiei in vigoare la momentul respectiv. Optiunile angajatului si ale angajatorului, la momentul pensionarii, rezulta din prevederile legale si au caracter public.”

Jurnalul Național scrie că Rodica Culcer mai poate rămâne în această funcţie maximum zece zile.

Consta­tarea cazului de încetare de drept a con­tractului individual de muncă se face în termen de cinci zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, şi se co­munică persoanelor aflate în situaţiile res­pective în termen de cinci zile lu­cră­toare“, prevede Codul Muncii.

Rodica Culcer nu a putut fi contactată până la ora apariției articolului.

"

Niciun comentariu: